• bugün itibariyle dışişleri bakan yardımcılığına atanan 3 yeni isimden birisidir.
  • dışişlerine atandığının aynı günü abd'ye gidecek olan heyetin (brunson meselesi dolayısıyla) başkanı olan bakan yardımcısıdır. kolay gelsindir.

    eski dönemde ortadoğu politikaları ile ilgilenmiş kendisi fakat şu andaki sorun daha çok abd iç dinamikleriyle ilgili bir sorun. bakalım bizimkiler abd'yi ne kadar tanıyor?
  • rahip brunson kriziyle doruğa ulaşan abd-türkiye gerginliğinde, washington dc'de yapılacağı açıklanan yüz yüze ikili (ön mütabakat) görüşmelerinde adalet, dışişleri ve hazine bakanlıklarından üçer kişinin bulunacağı on kişilik türkiye heyetinin başında yer alacağı belirtilen, çiçeği burnunda dışişleri bakan yardımcısı. kendisini daha önce ortadoğu'da (ürdün'de) türkiye büyükelçiliği yaptığı yıllardan hatırlıyoruz. son olarak da dışişleri bakanlığı müsteşar yardımcısıydı.
  • kendisi ve 9 kişilik heyetiyle birlikte abd ile görüşmelere gitmiş ve görüşmelere abd washington büyükelçisi serdar kılıç da eşlilk etmiş.

    9 kişilik ekipteki insanların isimleri muamma olarak kalmış.
  • resmi gazete ilanında gördüğüm feridun hadi sinirlioğlunun görevinden alınması sonucu, cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddelerince dışişleri bakanlığı bakan yardımcısı sedat önal atanmış.
    `:https://www.resmigazete.gov.tr/…3/02/20230204-1.pdf`
  • salı günü yapılacak birleşmiş milletler güvenlik konseyi seçiminde bizim adımıza oy verecek insan. ak parti vizyon ve misyonuyla güney kore varken tacikistan'a, solvenya varken belarus'a oy vereceğinden şüphem yok. zaten büyük beş'teki tek avrupa birliği üyesi fransa kaldı. fransa bir şekilde kandırılırsa slovenya gibi bir ülkenin ab'nin yardımına koşabilmesi önemli olur. ayrıca belarus'un seçilmesi ukrayna'ya karşı sembolik bir kamuoyu oluşturabilir.
  • washington büyükelçiliği görevine getirilen diplomat .
  • yeni t.c. washington büyükelçisi. 1963 kayseri doğumlu ve jöle seven bir insan. ayrıca t.c. dışişleri bakanlığı kökenli olmasının avantajları olabilir.

    https://www.ntv.com.tr/…fisi,los9uavpv0qyxyiz8xsmjw
hesabın var mı? giriş yap