• torrent ile ciddi anlamda ilgilenenler bilir ki bazı siteler* sadece davetiye ile üye almaktadır. bir kısmının on binlerce üyesi olmasına rağmen, bazıları da daha kapalı komünitelerdir. bu tarz sitelerde upload yapmak, download yapmaya göre daha zordur ve site sizden belli bir ratio* tutturmanızı ister. özellikle türkiye gibi ülkelerde upload hızı download hızının yanından bile geçemediği için başka bir kullacıya dosya göndermek, karşıdan dosya almak kadar hızlı değildir. zaten bu gibi kapalı topluluklarda dosyaları leech eden fazla kişi bulunmadığı gibi, dosyayı çeken ecnebilerin de hayvani hızda internet bağlantıları vardır ve upload yapmak isteyen birçok yurdum insanı tabiri caizse bunların altında ezilir.

    seedbox, bir ya da daha fazla kişinin * kendi torrent ihtiyaçları için kullandığı dedicated server ve virtual private serverlara verilen isimdir. bu sunucular sayesinde torrent sitelerinden 10mbit ve 100mbit gibi bağlantılarda veri transferi yapmak mümkündür. genelde linux ve microsoft işletim sistemleri kullanılır ve remote desktop protocol sayesinde sunucuya erişim sağlanır. indirilen dosyalar ftp yardımıyla başka bir bilgisayara da aktarılabilir, rapidshare vesilesiyle http ortamına da konulabilir. bu tamamen server'ın sahibinin keyfine kalmış bir iştir. dilerse sadece torrentten indirdiği dosyaları seed edeceği* bir araç olarak da kullanabilir. zaten bu sunuculara seedbox denmesinin de bir numaralı sebebi budur. uzun lafın kısası, torrent kullanıcısı belli başlı sitelerdeki upload/download oranını yükseltmek ve ileri bir zamanda ratio derdi olmadan kendi bilgisayarına yükleme yapabilmek için sunucudan faydalanır.
  • webserver uzerinden torrentleri seed etmek icin kullanilan sistem. cok yuksek hizlarla upload yaptigi icin genellikle seed etmesi zor olan trackerlarda kullanilir. (bkz: feedthenet) (bkz: scenetorrents)
  • torrent yayımcılarının çok sayıda kişiye, çok yüksek hızda upload yapabilmek için yurtdışından kiraladıkları server'a verilen isim...

    (bkz: dedicated server)
  • doğrudan şirketlerden kiralamak yerine private tracker'lardaki forumlardan ortak aramanın hem daha ucuz hem daha kolay olduğu hizmet.
  • doğrudan şirketlerden kiralandığında da oldukça kolay ve fiyat olarak mantıklı olan hizmet. gerekli olan iyi bir şirket bulmak, sonrası gerçekten çok rahat. seedbox ile hesabınıza inanılmaz hızlarda download / upload yaparken, siz de kendi bilgisayarınıza işlerinizi yaparsınız. daha sonra basit bir ftp programıyla tam hızla istediğiniz dosyayı bilgisayarınız alırsınız. ben bu entry i yazarken 3gb inmiş bile..
  • seedbox için illaki dedicated kiralamanıza gerek yok. vrs server kullanarak ta hayvani derecede ratio kasabilirsiniz. benim önerim linux server kullanmanız. windows tabanlılar biraz pahalı oluyor açıkcası.

    http://vrsturk.blogspot.com/ bu konuda bilgi alabileceğiniz hoş bir blog. açıkcası bende biraz uzak duruyordum opensuse falan uğraşamam diye ama gayet basitmiş. 3 günde torrentleech'e 350gb upload yaptım.
  • ecnebilerin hızın ve ratio'nun yanında privacy'lerini de korumak maksadıyla kullandıkları çözümmüş bu. bilindiği üzere yurtdışında copyright'a haiz medyanın paylaşımı durumunda isp'ler kullanıcılarına ihtarlar gönderip, ihtarlara uyulmaması durumunda da kullanıcıya cezai yaptırımlarla gelebiliyorlar.
  • en fazla 1:1 oranında seedlediği için put.io'nun almasının abes olacağı sıfat.
  • bu terimi kötüleyenler, "kullananlar mal" diyenler, aynı zamanda google'ın "artık aramalarda torrent sitelerini gostermeyecegiz" kararına pek bi üzülmüşlerdir.

    (bkz: #22040023)
hesabın var mı? giriş yap