• çapraşık dişleri tel olmadan düzelttiğini iddia eden, ağza takılan plaklardan oluşan ve adını şeffaf olmasından alan ağız içi aleti.
  • disiplinli biriyseniz kesinlikle onerecegim bir tedavi. ara ogun ve surekli gazli, alkollu ve sekerli sivilardan uzak durursaniz hicbir sorun cikarmiyor. tedavi sonrasinda dislerinizin nasil gorunecegini simulasyonda size gosteriyorlar ve buna gore karar veriyorsunuz. ayrica bunlari ureten bircok firma ve uygulayan hekim garanti verdigi icin toplam maliyetinizin ne oldugunu biliyorsunuz. en guzel tarafi da agzinizda braketler olmadigi cekinmeden gulebiliyor ve gerektiginde dugun, dernek ve toplanti gibi durumlarda kacamak yaparak 1-2 saat cikarabiliyorsunuz.
  • editlerin editi: tedavim bitti, dişlerim düzeldi arkadaşlar. tedavi sonrası diş arkasına ince ve görünmeyen bir tel takıldı, normal tel tedavisinde de takılıyor bu tel, rahatsız etmiyor. sonuçtan memnunum.
    ön edit: şehir antalya - manavgat. dokturumun adı da koray bey.
    3 haftadır kullanıyorum ve bilgilerimi buraya yazacağım. ayrıca merak edenler de, mesaj atarlarsa bilgi verebilirim. kısaca anlatmam gerekirse, diş teli gibi dişlerinizi düzelten ve takılıp çıkartılabilen ve ağızda günde en az 22 saat takılı kalması gereken şeffaf plaklar.

    ilk aşama: hekiminize gidip dişlerinizin kalıplarını çıkarttırıyorsunuz. tahmini 15 gün içerisinde sizlere, tedavi süresince ve sonunda dişlerinizin nasıl gözükeceğine dair ilerleme videosu gönderiliyor. eğer gelişimi beğenirseniz, kabul ediyorsunuz ve 15 gün sonra plaklarınız hazır bir şekilde diş hekiminize gönderiliyor.

    ikinci aşama: plaklarınız takılmadan önce, dişlerinizin üstüne buton denilen ve slikon tarzı küçük noktalardan yapıştırılıyor. ( diş çarpıklığına bağlı her insanda sayısı değişiyor ) yine diş yapınıza bağlı, dişleriniz arasında 3-5 mmlik boşluklar açılabilir ki korkmayın hiç bir acı hissetmiyorsunuz. daha sonra diş plaklarınız takılıyor ve her 15 günde değiştirilmek üzere sizlere randevu veriliyor.

    diş plağınızı yemeklerden önce çıkartıp, size verilen kabında saklıyorsunuz ve yemeklerden sonra dişlerinizi fırçalıyor, isteğe bağlı plaklarınızı da fırçalayıp geri takıyorsunuz. plaklar ilk takıldığında biraz dişinizde sızlama olabiliyor fakat can sıkacak derecede kesinlikle değil ve plaklarınızı çıkartırken azı dişlerinizden aşağı çekerek, diğer azı dişinize doğru çıkartmanız gerekmektedir. ben ilk 2 gün, ön dişlerimden çıkarttım hem çok zor oldu hem de plağımın üstü aşındı ve dudağımı kesti. hatamı fark edene kadar, plakları kullanmaktan vazgeçiyordum fakat daha sonra hiç bir problem yaşamadım. ben 6.500 tl'ye taktırdım, duyduğuma göre piyasada 15.00 tl gibi ücretler de isteniyormuş fakat markadan markaya değişiyor tahminim. taktırmayı düşünüyorsanız, bence taktırın. 15 hafta yaklaşık 8 ay gibi bir sürede tedavim bitecek, çekilmeyecek dert değil.
  • ben de yaptırmayı düşünüyorum; ama uzun sürer mi ki diye çekincem var, yaşadığım yerde kalıcı değilim çünkü. metal alerjim olduğu için küçükken tel tedavisinden faydalanamamıştım.

    zirkonyum kaplama mı yaptırmalıyım yoksa şeffaf plak mi, bilgi sahibi olanlar aydınlatırsa çok sevinirim.
  • benim de bugün itibari yaptirdigim tıp mucizesidir.

    ust dişler için 10,alt dişler için 13 plak toplamda 6.5-7 ay sürecek bir maratonun baslangicindayim.dislerimin on taraflarinda ayriklik,alt taraflarında da açilmalar vardı.

    dişleri olması gerektiği gibi yan yana,nizami bir sekilde düzene koyması ve iyi bir şekilde gülümseyebilmek için bu yola başvurdum.duzene girdikten sonra da dişlerimi beyazlattirip adeta pastanın üzerine çileği de yerleştirmiş olacağım.

    sorularınız varsa yardımcı olabilirim.mesaj kurumu yesillendirebilirsiniz.

    edit:bayağı plakla alakalı soru soranlar oldu.toptan bir cevap niteliğinde aciklama yapayım.sirinevlerdeki özel bir klinikte orthero markası plaklari makul bir fiyata yaptirdim.piyasada 16 binlere kadar rakamlar cikabiliyor.biraz araştırma yapınca uygun fiyata yaptırabilirsiniz.

    3.plaklarimi takiyorum ve bir buçuk ayı geride bıraktım.bu süre zarfında dişlerimin arasındaki boşlukta ve carpiklikta gözle gorulur bir kapanma oldu ancak boşluklar ve carpikliklar halen tabiki var.bu yüzden de plak takma süresini minimum 6-7 ay olarak belirliyorlar.

    dışarıdan asla belli olmuyor.isyerindekiler,kendi öz anne babam bile anlamadı.ben de söylemedim.yemekten önce cikartip,yemeği bitirdikten sonra dişlerimi ve plaklarimi fircalayip tekrar ağzıma takıyorum.agzimdayken sadece su içiyorum.onun dışında yiyecek içecek tuketmiyorum.

    yaptırmak isteyen arkadaşlara tavsiyemdir.disler tedavinin sonunda eskiye dönmemesi için nokta gibi tutturucularla yerleri sabitlenecek.cunku disler sürekli hareket eden bir yapıda oluyorlar.o kadar para ve emek boşa gitmeyecek bu yüzden.

    üst entyde de dediğim gibi,bu tedavim bittiğinde dis beyazlatmaya geçilecek.ayni klinikte büyük ihtimal onu da yaptiricam.guncel fiyat olarak 700 tl sundular.benim tedavim aralık'ta bitecek.ocakta biraz artabilir belki ancak yine de o işlemi de yaptırıp dişlerimle alakalı sorunlarimi tamamlamış olacagim.

    son edit:seffaf plak yerine keske en basindan dis telleri taktirsaymisim.araliklar kapandi ama sonra tekrar acildi biraz.neyse biraz zaman gecsin dis teli taktircam bu yastan sonra.
  • mart ayindan beri yaptirdigim bir tedavidir.üst dislerimde az,alt dislerimide ise baya fazla caprasiklik vardi.ust dislerimin işi bitti inci gibi dizildiler.alt dislerimin daha isi var ama degisimine inanamazsiniz.kullanmasi gayet rahat ve agrisiz.
  • doktoruna göre değişik fiyatlar istenen diş plakları . bu plastik plaklar için 13-15 tl isteyen doktorlar da var. üretici yerli ve yabancı firmalar doktorlardan duruma göre plaklar için 8-10 bin istiyor doktorlar da bunu hastaya yansıtıyor. plaklar şeffaf pek belli olmuyor dişlerin tüm yüzeyini kaplıyor. her yemek yediğinde çıkarılmalı, temizlenmeli. dişlere geçiriliyor takıp çıkarmalı olduğu için düzenli kullanılmalı yoksa dişler çabuk geri dönebiliyor.
  • ortodonti tedavisinde kullanılmaktadır. dişleri ideal pozisyona getirebilmek için diş teli yerine kullanılan, daha konforlu görünmez şeffaf plaktır. sonuç alınan tek markanın ınvisalign olduğu söyleniyor.
  • ankara içinde uygun fiyata kaliteli bir şekilde uygulayan hekim tavsiyelerine açık olduğum, dişlerin yamukluğunu düzelten bir tedavi yöntemi.
  • arkadaşlar bugün itibariyle ön dişlerimin ayrık olması ve alt dişlerimizde ufak tefek ayrık olması sebebiyle başladığım tedavi şekli. yaklaşık olarak tahminim 10 ay sürecek ve 2 haftada bir diğer plaklara geçeceğim. sürekli editleyeceğim ve duruma göre analizini yapacağım.

    12. plaklar: arkadaşlar tam 3 gün sonra 13. plaklarımı takmaya başlayacağım. öncelikle dişlerimi sıkarken biraz yerlerinin değiştiğini fark ediyorum i. dişlerimin arası inş gelecek olursak gözle görülür şekilde kanıma var fakat daha yolun yarısı ve henüz tam bitmedi. bunların dışında rutine alıştım hatta plaklarını takmadığımda eksik hissediyorum* en güzel yanlarından birisi ise çevremin “oha! dişlerine n'oldu??!!??” tepkisi.çok hoşuma gidiyor. bir sonra ki editimde görüşürüz.

    14. plaklar: 4 gün sonra bitecek ve mükemmel yol katettim 9 plak sonra nasıl olacak çok merak içindeyim. ortalama günde 20-22 saat takıyorum ve efsane alıştırdı kendini.

    20. plaklar: arkadaşlar efsane bi hâl aldı. gerçekten muazzam bi şey. artık rahat rahat gülebiliyorum. daha 5 tane daha var ve nasıl olur bilmiyorum ama bittiğinde çok fena bi görüntü olacağıma eminim.

    güncel hali böyle arkadaşlar.

    tedavi son hali

    bir maşallahınızı alırım :)
hesabın var mı? giriş yap