• sefirin kizi rezaleti

    hikayenin ucuz wattpad yazarlarından çıkma olduğunu öğrendiğimden beri hiç şaşırtmadı beni.

    fakat benim değinmek istediğim başka münferit bir olay var. neslihan bir cinayet işliyor sanırım. delilleri de türk konsolosluğu'nun önünde bir adama veriyor, kendi babasına versin diye. babası başkonsolos. özellikle konsolosluk binası detaylıca çekiliyor. bayrak kareye giriyor vs vs devletin kurumunu bir cinayetle ilişkilendirmek niye? bu tarz işlerin daha önce de çok kez kimlerin yaptığını biliyoruz....

    bunu aklımızda tutalım ve gelelim diğer önemli detaya.

    "ayşe ferda eryılmaz ve sedef nehir erdem'ın birlikte kaleme aldıkları türk yapımı dram dizisi "diye geçiyor internette senaristlerin adı...
    bu iki kadının bu ülke'deki kadınlara ne garezi var bunu merak ediyorum. bir reziliktir bu ikisi sürdürüp gidiyor. sen anlat karadeniz rezaletini de yine bunlar yazmıştı. dizideki kadına yapılmamış sadistlik yoktu. şimdi bu dizide yine kadın aşağılaması ve kadına mide bulandırıcı hareketler..
    kırmızı kuşağından tut neslihanın kırmızı kuşağını not defterinde kullanmalarına kadar gitti.
    10 dk boyunca gerdek muhabetti dönüyor- bekaret aynı şekilde. siz manyak mısınz ya. mahremiyeti işinize gelen yerlerde kullanıyosunuz. bu konular neden sizin mahremiyet zihniyetinize giremiyor birtürlü ey yazarlar. menfaat yine mi öne geçiyor?

    hangi çağda yaşıyoruz, bu konulara yeter demedik mi!
    yazarım diye geçinen bu iki kadın sürekli mide bulandırıcı kışkırıtıcı işler peşinde. bu ülke yeterince kadın cinayeti görmedi mi?
    televizyonlarda ne zaman bitecek bu kadına karşı leş zihniyet. ya da inadına mı yapılıyor? damarımıza basılmak mi isteniyor anlamak mümkün değil. ya da alenen bir provokasyon dönüyor artık dizilerde...

    ve oyuncuların kasılmaları kadar varoş bir hikaye. 1001'si çekilen dizinin 1002'sini izliyoruz tebrikler.
    mesaj ne?
    bu torba dolusu delil evde'de verilebilirdi?
    neden bu iki enteresan sözde yazarlar (!) türk konsolosluğunu uygun görmüş?

    ayrıca neslihan'ın dizide kuryeci gibi gezmesi mistik takılması bunalttı.
    ne diyeyim allah bu diziye şahsiyet dizisi kadar ömür versin.
  • klasik türk dizilerinin hepsi birbirinin aynı olduğu için izleme gereği bile duymuyorum sizde öyle yapın pişman olmazsınız ..
  • bu kadar gerdek muhabbeti dönmesi saçma, egede bu kadar olaylar büyütülmez. kadınlar üstündür ama hanımağalık durumu yoktur genel olarak
  • arka planda assassin's creed revelations'tan arak tema müziğini her duydugumda beni üzüntüye boğan 2019 versiyon tipik konaklı dizi. legend of the eagle bearer tema müziğini de kuruluş osman için kullanmazlar umarım. müziğin orijinalini dinlemek isteyenler için. geliyor.
  • izlemedim ama söylenen doğruysa gayet gerçekçi olmuş. olanı anlatmışlar. bölge de sandığınız kadar çağdaş ,medeni bir yer değil. kadına ne yapsan hoşlarına gider bu tiplerin..tersini yazsalar şaşırırdık paris mi orası diye...
  • kız arkadaşımla görüntülü sohbet esnasında sırf odada ışık oldun diye tv açık tuttum ve bu dizi varmış şansa. hayır sesi kapalı ama arada gözüm kayıyor istemsizce. bir ara sesi açtım gariler,mariler gırla gidiyor. dedim bu ne skim bir dizidir? bahsedilen sahneye de denk geldim ve memleketin neyi kaliteli ki bu aptal konulu dizi öyle olsun. hele yukarıda yazan bakire olmadığı için ayrılma muhabbeti falan 15 yaşındaki anadolu genci mi yazdı hikâyeyi? senaryo yazmak istiyorsanız (böyle zikko şeyler hariç) beni bulun gösteriyim nasıl yazılır.
  • arka sokaklar, kurtlar vadisi, eşkiya dünyaya hükümdar olmaz, asmalı konak, kınalı kar, çocuklar duymasın, sefirin kızı, kuzey yıldızı vs vs vs hiçbiri de bir boka yaramayan diziler. izlemiyorum, izlettirmiyorum. " leyla ile mecnun, behzat ç. " gibi kaliteli diziler arada çıkıyor ama onların da başına gelmeyen kalmıyor.
  • mevzu bahis sahneyi izledim fakat dizide bakire olmak iyidir ve kötüdür diye mesaj kaygısı güdülmemiş ki. eğer konu ahlak ise bu ülkenin en sevilen dizisi aşkı memnu idi. ha aşk memnuyu izleyip amcasının karısına göz koyan adam diziyi değil kendisini sorgulasın. aynı bu dizideki bekaret konusu gibi.

    salak saçma herşeye de rezalet demeyin. ha dizi de adam iyi karekter olarak lanse edilip kadını sırf bu yüzden dövüp öldürse ve “bakın işte böyle kadınlar aileleri mahvediyor” mesajı verilse eyvallah.

    ama rezaletle alakası yok kusura bakmayın
  • dünkü ilk yayını şimdiden zalim istanbul ve vuslat'ı geçerken yasak elma'dan da bıkıp geçenler ve töre-cinayet-şiddet üçlemesini sevenler sayesinde reytinglerde yasak elma'yi baya zorlamistir. bu gidisle de gececektir. yazik olacak yasak elma'ya..
hesabın var mı? giriş yap