• alıştığın her şeyi bir kalemde silmene neden olacak şey. çok yakın bir zaman dilimi içerisinde gerçekleştireceğim eylem olacak kendisi. iyisiyle kötüsüyle bir dönemin (çok uzun bir dönem, yaklaşık 9 yıl) kapanıp bilinmezlerin beklediği atraksiyonlu bir zamanın başlangıcı. hadi hayırlısı...
  • müfettişlik, denetim, teftiş, bazı danışmanlık ve eğitim hizmetlerinin olmazsa olmazı olan unsurudur. sık sık ve zorunluluk unsurlarıyla sıkıcı olabilirken ara sıra yapıldığında gayet keyiflidir. bir üst levelı ülke değiştirmektir.
  • bazı durumlar için iyi bazen de kötü bir his uyandırabilir, lakin ki sonunun mutlu biteceğine inandığınız bir başlangıç yaratacaksa atalarımızın da dediği üzre tebdili mekanda ferahlık vardır. 7 sene başka bir şehirde yaşamış oraya alışmışken 7 sene öncesine geri dönmüş gibi geri gelmek değişik duygulara gark edebilir insanı. bu buhranı atlatmak için çeşitli terapiler uygulanabilir mesela bıraktığınız şehre arada bir geri dönmek gibi. evet sevgili okuyucu kafan karıştı farkındayım ama bu değişiklik böyle de saçmalattırıyor adama biliniz, bildiriniz. eğer ki müspet mantıklı bir sebebin yoksa otur oturduğun yerde diyerek konuyu bağlayabiliriz...
  • her şeyini bırakıp; her duygunu yarım yarım yaşayıp yaşadığın şehri terk etmektir. giderken ne bir el sallayan olur; ne de el sallanan. zaten el sallayan biri olsa insan şehrini terk edemez aslında. zorunluluktan olan şehir değiştirmeyi kast etmiyorum; istemeye istemeye, gönül kırıklığıyla gidilen şehir değiştirmek buradaki anlatılan. zordur; zorlayıcıdır.

    edit: harf.
  • simdiye kadar dort farkli sehirde yasadim ve bu sehir degistirme islemini uc kez gerceklestidim. hepsinde ilk tasindigim zaman eski sehrimi, arkadaslarimi cok cok ozledim. bir sure sonra alisiyorsun ve o ozleme duygusu ile yasamayi ogreniyorsun ama ilk donemi her zaman cok sikintili oluyor.
  • bilişsel şemayı değiştirmeye neden olandır.

    şehir, sokak, insanlar, kültür, ev adresi vs derken alışkanlıklar da devreye girince insanı biraz zorlar. 3 yıl içinde 3 şehir değiştirdim zorunlu olarak. bir yere gidip yerleşme, tanıma, bilme aşamasına kadar zaten 6 ay geçiyor. üst üste yer değiştirince beyin sulanıyor. "o sokak bu sehirde miydi diğerinde mi?" dediğim zamanlar oldu ya da bankaya gidecekken görüntüsü gözümün önüne geldiginde aslında yaşanılan şehirdeki yerine bir önceki şehirdeki bankanın olduğu banka ve sokakla karıştırdığım zamanlar oldu. şehir değiştirmek zor ama bir de bu sürekli olunca daha ıstıraplı.
  • insan oglunun hayatta er ya da gec herseye alistigini anladigi durumlardan biri.
  • geri dönüşse huzursuzluk içerir.
    yepyeni olanın heyecanını vermez.
  • zaten yalnız bir insan olan beni daha da yalnızlaştıran bir durum. 10 aydır yeni bir şehirde yaşıyorum. iş buldum fakat doğru dürüst bir arkadaşlık edinemedim henüz. ev arkadaşım aynı zamanda kuzenim. onu hiç sormayın. onun yalnızlığı kendisini çoktan boğmuş.
  • beraberinde acı/tatlı tecrübeler getirecek olan taşınma eylemi. isteyerek yapılıyorsa ne ala. amma istemeyerek olanı hayatı insanın burnundan getirebilir.

    şehri sevmezseniz herşeyi o kadar batacaktır ki durum psikolojinizi bozmaya kadar gidebilir. nefret edilen bir şehirde yaşayan kişinin kışın ağzından dökülen cümleler:

    -ne biçim yağmur yağıyo ya bu mevsimde yağmur mu yağar lanet olsun böyle şehre :/
    -şu kara bak allaam yarabbim bin on gündür yerden kalkmadı :'(
    gibi...

    en kötüsü de sevdiklerini de değiştirdiğin şehre götürememedir.
hesabın var mı? giriş yap