• tüm büyük şehirlerimiz trafikle boğuşurken, daha tüm anadolu yakasının adli işlerini ta kartal'a postalamamızın üzerinden çok kısa bir süre geçmişken, hem inşaat yapmak hem de şehir merkezindeki tesislerin rantına çökmek amaçlı uyduruk yatırım.
    aylarca "avrupanın en büyük hastanesini yaptık" falan diye ötecek olmaları da cabası...
  • henuz tam olarak hangi sehirlerde kac adet, kac yatakli hastane yapilacagi konusunda net bir bilginin olmadigi, kimi gazetelerde ve ihale ilanlarinda 24 000 civarinda ek yatak kapasitesinden bahsedilirken, yandas gazetelerde her zamanki gibi sayi abartilip 44 000 yatak kapasitesinden bahsedilmektedir.

    iclerinde mevcut durumda yatak sayisinin hasta kapasitesine gore yuksek oldugu (turkiye ortalamasi icin konusursak tabii) isparta, elazig, eskisehir gibi iller varken, yatak sayisinin son derece yetersiz oldugu yogun nufuslu hatay, mardin, sirnak, batman ve ya nufusu hizla artan ve onumuzde yillarda sikinti cekilecek olan tekirdag, aydin, mugla illeri bu hastanelerin yapilacagi iller arasinda degildir. bu da ayri bir ilgincliktir nitekim.
  • kahkaha attım bugün haklarındaki haberleri okuyunca.

    efem kur 'un yükselmesi şehir hastanelerininin yapımını tehlikeye sokmuş. lan ne alaka oldum bir an ki haberin devamında aydınlandım.

    meğersem bahse konu şehir hastaneleri (!) yap _ işlet_ devret olacakmıştı. 1 sene proje_ 3 sene inşaat_ 24 sene ( yazıyla da yazayım lan. tastamam yirmibeş sene ) işletilip özel sektör tarafından sonra sağlık bakanlığına devredileceklermişti ( 25 sene sonra ne kalırsa elbette geriye . )

    meğersem akp hastaneleri de satmış ( hemde tekel olma avantajı ile şehir'de )

    haberimiz yokmuş.
  • devlet hastanelerinin sonu.

    kar etmesi gereken özel şirketlere ait hastaneler... önemli olan sağlık hizmeti değil. önemli olan kar. önemli olan hastanın hastaneye yattığında izleyeceği ip tv nin ne kadar kazandıracağı.

    şehir içinde bir tane bile devlet hastanesi kalmayacak ve hastanelerde sözleşmeli çalışan çoğu personelin işsiz kalacağını söylemiş miydim?

    yeni türkiye...
  • şehir hastanelerinin finansmanlarını osmangazi köprüsüne benzeten bir haber okuduktan sonra nette arattığımda 2013 tarihli linkteki haberi buldum. 25 yıl boyunca ciddi kira ödemesi yapılacak görünüyor.

    şehir hastanelerinin kirasi nasıl ödenecek
  • deli dumrul'dan modellenmiştir.

    "recep erdoğan'ın benim kişisel bir projem, benim 14 yıllık hayalim dediği şehir hastaneleri gerçeği ile tanıştıracağım. bazılarının hayalinin aslında hepimiz için nasıl kabus olduğunu göreceksiniz.

    kamu-özel ortaklığından yandaş olduğunu söylememe gerek yok herhalde. özel bir şirket bir hazine arazisine hastane binası yapıyor. 49 yıllığına kadar bu hastaneyi devlete kiralıyor. temel hizmet dışında bütün ticari işletmeyi kendisi yapıyor. yap-işlet-devret'ten bir üst konumda. devlet hem kiracı hem de hizmet alıcı oluyor. yani "devlet" hastanesini şirket yönetiyor. şirket hastane içinde morgdan gasilhaneye kadar, hastane dışında taksi durağından kreşe kadar her yeri işletip para kazanıyor. bu şirketler birçok imtiyaza sahipler. kdv'den, damga vergisinden ve bütün harçlardan muaf tutuluyorlar. aldıkları uluslararası kredilere tam hazine garantisi veriliyor. çed raporu almadan istediklleri orman arazisine hastane yapıyorlar. devlet yüzde 70 oranında dolu olacağını yani vatandaşını hastalandıracağını garanti ediyor. hastalandırılması konusunda yandaş şirkete garanti verilmiş vatandaş ise tamamen durumdan habersiz. onlar şehir hastanelerinin sahibinin sağlık bakanlığı olduğunu sanıyor. sağlık bakanlığı da kiracı olduğunu kesinlikle açıklamıyor. eski hastanelerin yerine de avm yapmak için şartname kapsamına alınıyor.

    17 şehir hastanesi için şirketlerin cebinden 9 milyar dolar para çıkacak, devlet ise bunun karşılığında 27 milyar dolar para ödeyecek. sağlık bakanlığı satışa çıkarılmıştır, geçmiş olsun."

    tur yıldız biçer
  • ilki yozgat'ta açılmak üzere olan hastane modeli. cehapeliler yine manipule etmeye başlamışlar yeni türkiye bilmem ne diye.
  • bok atmalar volume 1.
  • devletin 27 milyar dolarlık kira yükümlülüğüne girdiği hastaneler bütünü

    detay
  • zorunlu hizmet yükümlülüğü kapsamında bu hastanelere atanan doktorların döner sermaye gelirlerini iyi araştırmasını tavsiye ederim. atandıktan sonra hoş olmayan sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.

    (bkz: bir dost)
hesabın var mı? giriş yap