• marketlerde küçük paketlerle satılan, kek ve kurabiyelere katılan karışım. şeker (bkz: sakkaroz) ve yüzde 2 civarında vanilinden oluşur.
  • isminin neden vanilinli şeker olmadığını anlayamadığım ürün. markalara göre %2 ile %10 arasında değişen vanilin oranıyla sözkonusu üründe vanilin şekerden çok daha az düzeydedir. dolayısıyla da isminin vanilinli şeker olması gerekmektedir.
  • vanilya substitude'u. bazen hayat kurtarir ama yok yani olmuyor
    (bkz: vanilya)
  • çocukluk kokularından. ananenin hazırladığı kek karışımının kokusu limon kabuğuyla karışan... sırf o müthiş, naif şekerli ve çocuksu kokusundan dolayı tüm paketi ağza dökme isteği uyandıran şekerli karışım.
  • yogurtlu meyve salatasinin yogurduna az konuldugunda harikalar yaratan seker.
  • dr. oetker in 90 lı yıllar da türk evlerine sokmayı başardığı ve neredeyse tüm evler de restoranlar da kek/kurabiye de kullanılan hileli bir üründür içeriğinde eser miktar vanilin vardır, bu da aroma’dan ibarettir, geri kalan ise ne idüğü belirsiz şeker/pudra şekerimsi bir tozdur.

    gerçek vanilya, güney ve orta amerika’da, karayipler de, meksika’da yetişen bir orkide türüdür ve bunun ekstraktı kesinlikle bu toz değildir, sadece yapay bir taklittir, gerçek vanilya özütü oldukça pahalıdır ve az miktar kullanılması yeterlidir. (likit şeklinde 1-2 damla)

    tat vermesi açısından bu ne idüğü belirsiz tozun kullanılmasını doğru bulmuyorum, nasıl çöp bir ürün olduğu 10 paketinin 2 liradan satılmasından anlayabilirsiniz
  • yapılan kek kurabiye türevi ürünlerde yumurta kokusunu yok edebilme özelliğine sahip anne dostu icat
  • mutfak plasebosu. yapılan yiyeceğe hiç bir etkisi olduğunu düşünmüyorum ama yine de evden eksik etmeyip her yaptığımız pasta, kek, muhallebiye falan katıyoruz. ne lüzumsuzluk!
  • sıvı vanilya aromaları bana çok suni geliyor, kesinlikle tatlıların tadını bozuyor bu yüzden evde votka ile bekletme yöntemiyle vanilya özü yapmaya çalışıyorum, şekerli vanilin, sıvı vanilya ile kıyaslarsak kesinlikle çok daha iyi bir tercih .
  • bu akşam kek yaparken karışıma eklemeyi unuttuğum yapay aroma.. kek fırında pişerken vanilin poşetini rafta görünce koymayı unuttuğumu anladım.. eyvah dedim piştikten sonra tadı bir şeye benzemeyecek..

    içinde vanilin olmazsa kek nasıl olur diye hemen google'a sordum.. meğer kanserojen bir maddeymiş kullanmayın gibi bilgilere ulaştım.. peki sonra ne oldu.. kek tadında hiç fark yok.. yani şekerli vanilin olmadan da tadı güzel oluyormuş..

    ee biz bu mereti neden tariflere dahil ediyoruz aminyum zorla kanser olalım diye mi..

    (bkz: ilk defa kek yapacak erkeğe tavsiyeler)
hesabın var mı? giriş yap