• 23 aralık 2000 gine doğumlu olan basketbolcu. fransız vatandaşıdır, şu anda 202 cm boyundadır. 2016 u16 avrupa şampiyonası nda 29.4 dk ortalamayla 18s- 7r /4.2tk ortalamalarıyla oynadı ve takımının şampiyon olmasında önemli katkısı oldu, turnuvanın en iyi beş'ine seçildi. genç yaşına rağmen, kendisinden bir-iki yaş büyük oyunculara üstünlük sağladı, şu anda fransa ikinci ligi'nde oynuyor.
  • noel'de 18 yaşını dolduracak; eğer bir euroleague takımı elini çabuk tutmazsa muhtemelen 1-2 yıl içerisinde nba yapacak kalitede bir forvet.
  • 2018-19'u limoges'da geçiren oyuncu... önemli süre alıyor, aldığı sürelerde de verimli olmuş. beklendiği üzere, (bkz: 2019 nba draft'i) ne katılacağını açıklamış ve şu anda en yüksek sıradan seçilmesi beklenen avrupalı oyuncu. 15.sıra gibi bir yerden seçileceği öngörülüyor.
  • 2019 nba draft'ında, 15. sıradan detroit pistons tarafından seçilmiştir.
  • seydou doumbia olarak okudum. acaba hangi takıma transfer oldu diye
  • 23 aralık 2000 doğumlu olarak şu an nba'in en genç oyuncusu. henüz 19. yaş gününü bile kutlamadı. eğer bu sadece pasaport yaşı olarak kayıtlara geçmişse bile bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum açıkçası. çünkü bu fizik kapasitesinde top sürüp şut atabilen bir oyuncu bugünün nba'inde tek bir kişiyi hatırlatıyor.

    draft öncesi de söylediğim gibi. nba’in yeni pascal siakam'ı için şimdiden hazır olun.

    detroit pistons'ın g league takımı grand rapid drive'da çok iyi maçlar çıkarmaya başladı. şut mekaniği kusursuza yakın. çıktığı 8 maçta %57 saha içi isabeti ile oynuyor. %92 ile faul, %39 ile maç başına 2 üçlük yollaması da iyi şut atmaya elverişli olduğunun yegane kanıtı. asla off ball bir oyuncu olduğunu da düşünmüyorum. topla oynayabiliyor ve bunu geliştirmesi çok olası. şimdilik yazabileceğim tek eksi 6'9 oyunculara kıyasla kol açıklığının pek fark yaratmaması. wingspan'i sanırım 6'11'den fazla değil.

    g league maçları bir oyuncunun kumaşı dışında fazla bir fikir vermez. sekou da hem yaşının gereği hem de 2019 nba draft'ının 15. sırasından seçilmiş bir potansiyel olarak şu an oyunun hücum kısmıyla daha ilgili. eğer savunmada karton aslan görevi görmez, sertlik karşısında sinen tarzda bir oyuncu olmazsa siakam v2 için daha gerçekçi konuşulabilir. 28, 23 ve 23 sayı attığı son 3 maç performansına bakabilirsiniz.

    detroit pistons'ın bu karman çorman yapısında nba parkesine adımını ne kadar geç atarsa da o kadar iyi olacaktır. buradaki asıl kritik soru ise şu; son yıllarda elinden kaçırdığı* ya da draft etse bile elinde tutamadığı* all star kalibresindeki oyuncularla nam salmış olan detroit pistons onun gelişimini tamamlayacağı yer olarak kalabilecek mi ? yoksa doumbouya da diğerleri gibi potansiyelini bir başka takımda mı yakalayacak.

    pistons'ın mevcut durumunun doğu konferansında 8. sıradan playoff kovalamak dışında pek bir amacı olmadığı aşikar. ve bunu başarmak için de andre drummond-blake griffin ikilisine yılda 60 milyon dolar ödemenin aslında çok da elzem olmadığını anlamak için gm falan olmaya gerek yok. bu garabet yapı en zararsız şekilde dağıtılmalı.

    muhtemelen all star arasında akşam pazarına çıkarılacak olan blake griffin'e takas kapısı aranacak. sezon sonunda opsiyonlu serbest olan andre drummond'a da eğer kontrat sunulmayacaksa griffin ile beraber tezgahtaki yerini alması için piyasa araştırması yapılacak. sonunda bu sezon serbest kalacak olan nba'in en akıl fukarası oyun kurucusu reggie jackson'ın biten kontratına karşılık da iki sepet mandal arayışına girilecek. işin içinde bu tip hamleleri yaparken papazı özellikle seçebilme yeteneği olan pistons camiası olunca şans ne kadar yaver gider göreceğiz tabi ki.

    velhasıl kendisinin 2019 nba draft’ının en büyük potansiyellerinden biri olduğuna dair vaziyeti alıyor, rezervimi buraya bırakıyorum. ileride bakar bakar anarım..
  • nba kariyerinde, beşte başladığı ilk iki karşılaşmada da (clippers ve warriors) double double yapan fransız forvet.
  • oyunu çok ham olan pistons forveti.

    takımın durumundan ne derece etkilendiğini bilmiyorum. zamana yayılmış bir gelişme yerine, sükse yaratma peşinde koşuyor. tristan thompson üzerinden vurduğu smaç dikkatleri üzerine çekmiş olabilir. fakat önce o topu paylaşmayı öğrenmeli. etrafındaki herkes ona pozisyon hazırlıyor zaten. koç casey de şans veriyor. istatistik kovalamadan bu fırsatı "verimli" kullanmanın yolunu bulmalı.

    umarım taraftardaki sempati ters yöne dönmez.
hesabın var mı? giriş yap