• "diyalektik dusuncenin tarihi" ve "100 soruda felsefe el kitabi" gibi kitaplari yazmis abimiz...
  • (bkz: erdem buri) ile plehanov'un "marksist düşüncenin temel meseleleri" kitabını çevirmişliği vardır
  • bu sabah vefat etmiş felsefeci
  • yky'den çıkan felsefe yazıları ve edebiyat yazıları isimli kitapları, hem okuması zevkli hem de oldukça bilgilendirici eserlerdir. ayrıca, schopenhauer'in aşkın metafiziği eserini de çevirmiş ve önsözünü yazmıştır.
  • yazko edebiyat ve yazko çeviri dönemlerinde birlikte çalıştığı ahmet cemal, "lanetlenmiş ağustosböcekleri" isimli eserindeki "selahattin hilav ya da boş kalan odalar" denemesinde şöyle söyler:

    "mehmet fuat gibi, selahattin hilav da her şeyden önce bir dil ustasıydı. dil olgusuna, gerçek bir felsefeci olmasından ötürü, kavramlar ve terimler açısından son derece büyük -ve haklı- bir titizlikle yaklaşan hilav'ınj bu bağlamdaki katkılarını hâlâ yeterince değerlendiremediğimiz kanısındayım.
    çokseslilikle gevezeliği, boşboğazlıkla espriyle dolu anlamlı konuşmayı asla birbirine karıştırmayan, sessiz sedasız ama kesintisiz bir üretimi her zaman medyatik dikkat çekme girişimlerine yeğleyen ender aydınlardandı selahattin hilav. kalabalıklardan uzak ürettiği onca inceleme ve çeviri kitabı, yazılarında hep uygulayıcısı olduğu bilgi temelinde gelişmiş eleştirel düşünme eylemi, özellikle bizimkisi gibi bir ülkede -elbet isteyene!- her zaman aydınlanmanın başlıca rehberlerinden olacaktır."
  • çiğdem talu'nun ayrıldığı eşi ve zeynep talu'nun babasıdır.
  • milli egitim bakanligi bursuyla sorbonne'a felsefe doktorasi yapmaya gittigini ve bitiremeyip yurda dondugunu okumustum biryerlerde. hatta bursu kesilince gecimini saglamak icin paris'te tezgahtarlik, bulasikcilik gibi islerde calismis.

    (bkz: meb yurtdışı bursu)
  • türkiye'de ''gelenekleşmeye'' başlayan marksizmi, ''baş aşağılıktan'' kurtararak kanımca, sağlam bir zemine oturtmaya çabalamış bir felsefeci/aydındır.
    (bkz: cahit tanyol eleştirileri)
  • (bkz: necmettin hilav)'ın kardeşi, aynı zamanda tam adı abdullah selahattin hilav olup ateist olduğu için abdullah ismini kullanmayan gazeteci, çevirmen, yazar, düşünür..

    çevirileri:
    sartre/bulantı
    schopenhauer/aşkın metafiziği
    foucault/bu bir pipo değildir

    kitapları:
    gerçeküstücülük
    diyalektik düşüncenin tarihi
    felsefe el kitapları
    edebiyat yazıları
    felsefe yazıları
    100 soruda felsefe
  • son zamanlarda eserlerini okuduğum büyük felsefeci. insan okudukça hayran kalıyor kendisine. o bilgi birikimi keşke bende de olsa diyor. büyük adammışsın selahattin hilav.
hesabın var mı? giriş yap