• bir söze ya da bir yazıya başlarken veya bitirirken kullanılan kuşatıcı söz dizini. kuşatıcı oluşu selam ve dua kavramlarının ihtiva ettiği anlamdan kaynak bulmakta kendisine.

    dua yeryüzünde yegane varedence varedilen insanoğlunun varedicisi ile kurduğu iletişim biçiminin adı olarak karşımıza çıkmaktadır. böylesi bir iletişim denemesinde bulunmayan bir insanın vareden tarafından kendisine atfedilen anlamın iletişim denemesinde bulunmama süresince gittikçe yitirilmesi doğal bir sonuç olarak karşımıza çıkacaktır. vareden furkan suresinin 77. ayetinde de ki:" eğer duanız olmasaydı, rabbim size ne kıymet verirdi?..." buyurarak duanın insanın bizatihi kendi değeri ile direk bağlantısını ortaya koymakta ve kuşatıcı boyutu ortaya koymaktadır. aynı şekilde selam kavramı da tüm anlam bütünlüğü ile kuşatıcı özelliğindedir. kelime anlamı itibariyle selam, selamlama, selamet, kurtuluş anlamlarını karşılamak için kullanılır. kur'an'da "selam" dünyevî kurtuluş ve selamete (barışa, barışıklığa) olduğu gibi ebedî kurtuluş ve selamete de delalet eder. bunun için cennete "daru's-selam" = "selamet evi, barış konağı, barışıklık yeri" denilmiştir. bununla beraber, selam kelimesi, kur'an'da ekseriyetle selamlama ibaresi olarak kullanılmıştır. selamlaşmak hem bu dünyada hem de bir sonraki (son)durak olan dünyada karşısındaki kişiye barışı, selameti, esenliği, hayrı dilemenin ta kendisidir. sadece selam kelimesinden yola çıkarak "aranızda selamı yayınız" düsturunca birarada hayır, barış ve esenlik içerisinde yaşamanın ipuçlarını yakalayabiliriz. bu da insanın hayatını anlamlı kılması bağlamında kuşatıcılık içermektedir. selam ve de dua.. aynı cümlede bir araya geldiğinde dünyanın eksenini yitirmeye başladığı günümüzde ayakta durabilmenin ve anlamsızlaşmamanın anahtarları oluveriyorlar.

    selam ve dua ile..
  • abdurrahman dilipak kullanır en çok. haliyle kendisini takip edenler selam ve duasından en çok nasiplenenlerdir.
    bu kişiler ilhan irem de seviyor ise oluşacak sinerji ve aura muhakkaktır ki dünyayı daha yaşanılası bir yer haline getirecektir.
    oktay sinanoğlu daha makul olacaktır.
    buna karşın ozan orhon sevenler hayat standartlarındaki iyileşmeyi açıklayamayacaktır.

    selam ve dua ile...
  • aklıma hep ıslık calmak yerine ıslık diye bagıran cocuk imajını getiren selamlama bicimi.

    adam gibi soylesene lan selamun aleykum/ allahın selamı uzerine olsun. arkasından da duanı edersin; allah ahmet beye bol para, saglık, guzl bi es nasib etsin diye.

    yada duayıda yuzune et adamın arkasından is cevirme. soyle acık acık.

    -allahın selamı uzerine olsun abi. allah bol para, saglık sıhhat versin. yengeye de sabır versin.
  • arkasından gelecek olan mantık dizisinin neye dayanacağını en baştan anlatan giriş cümlesi. bu cümle ile başlayan konuşmacının tartışmayı mantık silsilesi içerisinde devam ettireceğinin bir garantisi yoktur. dogmatik cevaplara ve olay örgüsüne hazır olun. örneğin:

    a-selam ve sevgi ile

    b-merhaba kardeş

    a-ne üzerine çalışıyorsun ?

    b- h3n2 virüsünün epidemiyolojik vıttırı zıttırı oranları ve uzun sürmesi dallamasının izlerini arıyorum. sence ne olabilir ?

    a-allahın yarattığı bir hikmete sual olmaz canım kardeşim. toplumun sapıtmasına bir ceza olabilir?? tövbe etmeli bence

    b-????? (düşünce balonu: (bkz: siktir git mealli cümleler) )
  • berat albayrak mottosu.
  • gördüğüm yerde artık bana oradan hayır gelmeyeceğini anlar olabildiğince uzaklaşırım.
  • ben de bundan sonra entry'lerimi selam ve dua yazıp bitireceğim. çok sevdim bunu.
  • sözlük'teki karşılığı:
    (bkz: mesajınız var yeşili ve şükela ile)
hesabın var mı? giriş yap