• mekândan haberim yok iyidir kötüdür ama ismi yarraque gibi afedersin. içine ettiniz güzelim dilin.

    ek: mesajla uyarı geldi mekânın adı haremlique, kahvenin adı selamlique'ymiş. anafikir aynı, markalaşma anlayışınıza kafam girsin.
  • sitesindeki fal baktırma bölümünü kullandım bunun,
    fal dediğin şey nedir abi? yok işte kısmet var, uzun boylu çalı bacak biri var, sana yolculuk var, iki yol görünüyor, bir şeye üzülmüşsün falan.
    buradaki falda ise;
    "bir gondola binmiş su kanallarının keyfini çıkararak güzel bir gün geçiriyorsunuz,
    yoksa bir italya tatilini mi gösteriyor falınız?*venedik'te geçireceğiniz güzel günler çok da uzakta olmayabilir."
    zenginin falı bile başka çıkıyor amk.
  • gayet kaliteli kahve. kurukahveci mehmet efendi tarzı yanık tad yok. ideal kavrulmuş.
  • caroline koç ve banu yentür tarafından kurulan "haremlique" lüks ev tekstili markasının müşterilerine ikram etmek için hazırlattığı, daha sonra yoğun ilgi ve beğeniden dolayı ayrı olarak markalaştırılan özel butik türk kahvesidir. harvey nichols, beymen vs. elit mekanlarda satılıyor. ha ben vööög türkiye'nin sayfalarının arasından çıkan beleş kahveyi tattım o ayrı.
    (bkz: mükemmel)
  • farsça-arapça kökenli türkçe kelimelere; ingilizce ya da fransızca önekler veya sonekler takılarak yaratılmak istene özenti tarz-ı modern.
    böyle gariplikler yaparak enteresan olduğunu sanan bir tiki-kiki zihniyetin, osmanlının 19ncu yüzyıl istanbul'una yakışır frenk mukallitliğine soyunması ile ortaya çıkan absürdizm de denebilir...

    ön edit: onlar yapınca iyi güzel hoş da, ben yapınca mı tu kaka.

    al benden de bir tane; bugün ikea'ya gittim, bir kaç parça aldım. evde eqmeqlique yapacağım.
  • bir fincan ölçeğiyle hazırlandığı halde piştiğinde nerdeyse 2 fincanlık çıkan kahve.
    kabartma tozu mu koydunuz lan gizli formülüne?!?!
  • günde ortalama 20 bardak kahve tüketen birisiyim, türk, espreso, filtre şeklinde, içtiğim en kötü kahvelerden birisini üretip boyayıp pazarlamışlar şeklinde yorumlayabileceğim markadır.
  • kahvenin popüler olmasının en büyük sebebi caroline koç'un markası olmasıdır. eğer ki koç ismiyle alakası olmadan piyasada var olsaydı; bırakın büyümeyi şimdiden çoktan topu atmışlardı.

    (bkz: haremlique)
  • türk kahvesinin pişirilme, lezzet ve tüketilme özelliği gereği, nescafe gibi toz hale getirilip "instant" denilen hazır toz kahve modunda tüketime uygun olmadığından, olmamış bir türk kahvesi denemesinin markası.

    tutmaz mı dersen; bilinmez, tutar tutar. tutmaz diyen ters köşeden topu da alabilir içeri.
    yani, her şeyin anlık üretilip anlık tüketildiği günümüzün vahşi kapitalizminin oyuncağı olmuş 'hormonlu sakat tüketim toplumu' ülkemizde, janjanlı olsun, fosforlu olsun, hele adı da yabancı/yarı yabancı olsun her şey satar, her şey tutar.
    ta ki biz komple babayı tutuncaya kadar.
    eh o zamana da allah kerim.
  • türk kahvesinin ne olduğunu bilenlerden ziyade turistleri hedeflemiş olduğu açık girişim. türk kahvesine oranla, ki kıstas olarak kuru kahveci mehmet efendi'yi alabiliriz, çok daha yumuşaktır tadı. benim gibi kahvesini bol ve sade seven bir tiryaki, selamlique'tan içtikten sonra üzerine bir de türk kahvesi içmeyi isteyecektir, bir tiryakiyi asla kesmez.

    diğer bir konu da isim seçimi tabi, ki ben bu konuda özellikle hedef kitlenin turistler olduğunu düşünmek istiyorum.
hesabın var mı? giriş yap