şükela:  tümü | bugün
360 entry daha
  • bu selamın ne olduğunu araştırmış bilge insandır
    zira islamiyete sokulmuş yahudi selamına niye cevap vereyim ki
    şalom aleyk- aleyk şalom
    ayrıca ne vermek sünnet ne de almak farz
    bunu savunanlar resülün yüzüne nasıl bakacak yaratana ne diyecek merak ettiğim husus
  • bu benim!(ateistim)
  • müslüman değildir, ya da arapça bilmiyordur.
  • aleyküm selam muhterem diye cevap veriyorum ben, selam veren de gülüyor sonra. sürpriz yapıyorum insanlara. *
  • vermiyorum çünkü arapça anlamıyorum
  • her şey gibi bu da sınıfsal sadece dindarların kullandığı bi selam verme şekli değil alt kültür eğitim oranı düşük ya da kalitesiz çevrenin sıklıkla kullandığıdır. standart üstü yaşayanlardan hiç bunu duymuyorum buna karşılık da vermiyorlar.
    gerçekten çok itici bi kalıp bence arap kültürünü çağrıştırdıgından sevimsiz geliyor. allahın selamı üstünüze olsun deyin o halde daha makul.
  • kaba insandır. ateist de olsan bir "merhaba" demeyi çok görmemeli insan. yok yahudi selamıymış da bilmem ne, ulan siz var ya, hiç mi never judge a book by its cover diye bir söz duymadınız? "merhaba" kelimesi de farsça, onu ne yapacağız? adam "arapça bilmiyordur." falan demiş, abi ne olduğunu biliyorsan selamı karşıla. ha bakarsın adamı sevmedin, muhabbetini sevmedin, dünya görüşünü beğenmedin kibarca muhabbeti keser, ondan uzaklaşırsın. ha tipini beğenmediysen, ne olduğu zaten kilometrelerce öteden belliyse, sadece selamı al ama muhabbet etme.

bu nezaket değerini anaokulunda falan kazanmak lazımdı ama bilemiyorum.

büdüt: "merhaba" arapçaymış.
  • tamamen kişisel tercihini kullanan, bunun üzerine düşünmesi bile gerekmeyen insandır. vermesi de alması da zorunlu olmayan bir şeye zorunlu derseniz ya da zorunlu muamelesi yapıyorsanız, dine ekleme yapıyorsunuz demektir. tebrikler, nurtopu gibi bir şirkiniz oldu.
  • mümin kardeslerinizi uzmeyin mazallah kafanızı keserler. zaten islam hosgorusu sayesinde hayattasiniz yok ağzınıza elma koyup mangalin üstünde cevirirlerdi böyle de yüce gönüllü insanlar.
    ama arada güç seninle de olsun mümin kardeşim küçük mümin latifeleri yapabilirsiniz.
  • aşırı aydın, über medeni, ultra laik insandır. özgürlükler ülkesinde herkes istediği tepkiyi verebilir.
213 entry daha
hesabın var mı? giriş yap