• kuran'da tevhid ile ilgili olarak ifade edilen temel ilkeler dikkate alındığında, açıkça görülebilecek olan gerçek. şöyle ki;

    - selada, ölmüş ve allah'ın onu yeniden var edeceği güne kadar yok olmuş bir insana "ey allah'ın resulü" diye doğrudan seslenilmektedir, sanki o hala yaşıyormuş da, sanki bizim seslenişimizi duyacakmış gibi... oysa bunlar, bir insanın değil ancak bir "ilah"ın özellikleri olabilir. kuran'a göre ise muhammed, tıpkı bizim gibi bir insandı (kehf/110) ve allah'tan başka bir ilah da yoktur (bakara/255)!

    - kuran'a göre allah ve melekleri hem muhammed'e hem de mü'minlere salat eder/destek olur (ahzab/43 ve ahzab/56). bu ayetlerden -ilkini değil- ikincisini "salavat getirir" gibi anlayıp, allah'ı bir kenara koyarak muhammed peygamberi sürekli övüp durmak; "hamd (övgü), alemlerin efendisi olan allah'ın hakkıdır." (fatiha/2) ayetine aykırı davranmak olur.

    - kuran'a göre, allah'ın tahtı (kürsüsü) yeri ve gökleri kapsar (bakara/255) ve yerin ve göklerin nuru allah'tır (nur/35). oysa sela okunurken, muhammed'den allah'ın arşının (tahtının) nuru olarak bahsedilmektedir.

    - selada, muhammed, "öncekilerin ve sonrakilerin efendisi (seyyidi)" olarak adlandırılmaktadır. oysa kuran'a göre, her şeyin rabbi/efendisi allah'tır (enam/164).

    not: müslümanım. kuran'ın gösterdiği yol dışında, herhangi bir başka mezhebim yok; ne vahhabiyim ne de şii... kuran'ı başından sonuna kadar defalarca okudum. arapça biliyorum. konuyu tartışmak isteyen herkesle ister bire bir, ister halka açık ortamlarda tartışmaya hazırım.
  • ciddiye alınacak bir tarafı olmayan bir yazı. hele son kısım sıçmış sıvamış daha mevla kelimesinin ne olduğunu bilmiyor. o halde mevlana' nın ismi komple şirk mevla lider, önder sahip patron iş veren gibi anlamlara gelir.
  • ciddiye alınacak bir tarafı olmayan bir yazı. hele son kısım sıçmış sıvamış daha mevla kelimesinin ne olduğunu bilmiyor. o halde mevlana' nın ismi komple şirk mevla lider, önder, rehber, yol gösteren, sahip patron iş veren gibi anlamlara gelir.
  • isra suresi 89: andolsun, biz bu kur’an’da insanlara her türlü misali değişik şekillerde açıkladık. yine de insanların çoğu ancak inkârda direttiler.

    furkan 30: peygamber de dedi ki: ey rabbim! şüphesiz ki kavmim bu kur'ân'ı (bir kenara itip) terkettiler.

    ahzap 67: ey rabbimiz! biz reislerimize ve büyüklerimize uyduk da onlar bizi yoldan saptırdılar, derler.

    şirk ve inkar, o zaman da varmış
    bugün bunlara -bunu hatırlattığında-
    sana etiketler yapıştıranlar eklenmiş
  • evet, galiba.
  • ancak müşriklik ciğerlerine işlemiş zavallılarca yapılabilecek tespit o kadar işlemiş ki ne yana baksa ouuuvv şirk diye feveran ediyor. ulan sabah sabah ne güldüm zavallı herifler sizi.
  • kesinlikle doğru bir tespittir. din adamlarını, peygamberleri gereğinde fazla ululaştıran hristiyan inancına yakın bir dua şeklidir.
  • daha basiti, duyulduğunda "kim öldü lan" dedirten söylemdir. zira daha önceleri selanın ardından "mahallemizin sakinlerinden ...... vefat etmiştir, cenazesi bugün öğle namazının ardından buruk mezarlığından kaldırılacaktır" gibi sözler duymaya alışmıştık.
  • selada bir "es salatu ve's-selamu aleyke ya habiballah" sözü vardır ki şirk koşmayı geçtim, şirke depar atmak gibi bir şeydir bu sözler. hem "aleyke" deyip, yani muhammed karşındaymış gibi seslenip, hem de habiballah yani allah'ın sevgilisi (allah hiçbir zaman peygamberine habibim dememiştir) diyerek şirkte yeni çığırlar açmanın en iyi yoludur sela okumak.

    edit: han hazretleri adlı trollün yazdığı şeylerin konuyla alakası yok, ama yine de zırvalamış. allah tabii ki peygamberini sever ama "sevgilim" yani "habibim" diye hitap etmez. konuyu saçma salak yerlere çekerek gerçekleri gizleyemezsin sayın troll. kuran çevirilerine bakın çoğunda "de ki" ile başlayan ayetlere yani allah'ın peygambere hitabettiği ayetlerde parantez içinde (habibim!) de eklenir. bu haddi aşmaktır. allah kuranda peygamberine bir kez olsun habibim diye hitap etmezken sana ne oluyor da bu hitabı yakıştırıyorsun ey müşrik? zaten bu müslümanların tamamına yakını müşrik ve kutsal kitabından bihaber ama sorsan dini çok iyi bilirler, işte tam da bu yüzden burunları boktan çıkmıyor.
hesabın var mı? giriş yap