• harika bir chp analizi yapmis adam. "biz koy evindeyken, evin kopegi iceri girip yemek tabağının birine agzinin ucuyla dokunsa benim babannem tabagi cope atardi. yokluk zamani 4 tabagi olsa onu atardi. sen istersen dezenfekte et, sabunla yika, camasir suyuyla yika, babannemi ikna edemezsin. cunku onun icin o tabak murdar olmustur artik. chp de toplumun buyuk kesimi icin boyledir. her ne olursa olsun, gozardi edilecek bir yerdedir.

    ayrica yaptiklari bilimsel bir arastirmada, bedelli askerlik tartismasi gundeme geldiginde ve bunu kemal kilicdaroglu acikladiginda toplumun destegi %35' i, recep tayyip erdogan acikladiginda %70' i buluyor. birebir ayni konu farkli markalarda, farkli tepkilere neden oluyor demistir.

    edit: bir insan evladinin tipinden bilimsel arastirma yapip yapmadigini anlayan kerameti kendinden menkul vatandaşlar için kaynak paylasayim;

    http://selcuksirin.com/akademik-makaleler/
  • sözlükte de günlerdir anlaşılmaya çalışılan 7 haziranda hdp'ye oy veren türklerin 1 kasımda da hdp'ye oy verip vermeyeceği mevzusuna şöyle bir açıklık getirdi; "hdp'ye oy veren bu kesim eğitim seviyesi yüksek dolayısıyla bu tür siyasi manevraları en iyi okuyabilen kesim. bu yüzden oy tercihlerinin aynı kalması muhtemeldir."

    imzamı atıyorum.
  • hastasıyım kendisinin, şöyle güzel bir yorumu var:

    "rakipleriniz sahaya en iyi oyuncuyla çıkarken siz en torpilli oyuncuyla çıkamazsınız!"
  • chp nin vaadleri bugünkü gsyih 'nın yüzde kaçıdır biliyor musunuz? %3.5 'dir. bunlar afaki rakamlar değildir. zaten bütçede %3.5 luk bir oranı kaydıramayan bir devlet, devlet değildir.

    demiştir ve bıcır bucur başbakana gerekli cevabı çok sakin bir şekilde vermiştir.

    edit: velevki chp'li fakat, neden chp li olsun arkadaş? chp'nin beyannamesini beğenen herkes chp'li mi oluyor? ne sığ bir düşüncedir bu? bende hdp'nin beyannamesini beğendim hdp'li mi oldum şimdi? saçma sapan genellemeler yapmadan duramıyoruz milletçe.(bu da bir genellemedir)
  • ülkenin yetiştirdiği en değerli entelektüellerden biri. yalnız kendisine selçuk şirin kim aq diyenlerin entelektüel seviyelerinden pek emin değilim.
  • kendisi nyu'da psikoloji dalında doçent dr. ünvanı ile akademik kariyerine devam etmektedir. türkiye'de ise bahçeşehir üniversitesinde akademik çalışmalarını sürdürmektedir. bunun yanında iksara veri analiz ve araştırma şirketi aracılığıyla gps'li anket sistemini türkiye'de uygulamıştır.

    yıllar sonra gelen edit: adama tanım yapmışım sadece. halbuki ne cevher, ne kuramcı bir insanmış yahu. eğitimle- öğretimle, siyasetle, psikoloji ve sosyoloji ile ilgili kafa açıcı farklı açılardan olaylara baktırıcı bir tarafı da varmış meğersem. kübradan sallamayıp verilere göre konuşması ayrı bir tad olmuştur.
  • algı yönetimi konusunda uzmanlaşmış ve halkını iyi tanıyan bir bilimci.

    az önce cnnturk'de nevşin mengü ile bağlantı kurup izleyicilere öngörülerini aktarmıştır. şu ana kadar bence en mantıklı yorumu ve analizi yapmıştır. ekonominin kötüye gittiği aşikar, bu artık sokaktaki esnafın hasılatına bine yansımaya başladı. böyle bir durumda akp'nin iki seçeneği kalıyor, ya başkanlık sisteminden ya da din üzerinden yürümek. ekonomi üzerinden yürümek akp için intihar olurdu, bu nedenle akp dini seçti. yalnız bu ülkenin dinamikleri çok değişkendir, ekonominin iyi olması size stabil fayda sağlar (oy anlamında) ancak devamlı din propagandası üzerinden yapılan siyaset insanları bir süre sonra bayar, çünkü siz sıradanlaşırken din propagandasını da sıradanlaştırırsınız.

    akp'nin başkanlık üzerine yoğunlaşmamasının sebebi, hdp'nin barajı geçeceğine inanmasından kaynaklı, ancak selçuk şirin'e göre, başkanlık propagandası akp'ye daha fazla katkı sağlar (aynı fikirdeyim). erdoğan'ın başkan olamamasının ülkeyi felakete sürükleyeceğinden dem vurulur, bilgisiz ve sorgulamayan tabana felaket senaryoları çizilir.

    sonuç itibariyle şu ana kadar akp başarısız bir seçim kampanyası yürüttü. iki başlılığın verdiği antipati bir yana, erdoğan'ın elinde kur-an'la dolaşması insanların pek hoşuna gitmiş gibi görünmüyor.

    yine selçuk şirin'in söylediği üzere, ben hdp veya chp'nin yerinde olsam; başkanlık sistemi üzerinden değil akp'yi ekonomi üzerinden eleştirip yıpratmaya çalışırdım. bu arada ses getiren vaatleri de dillendirmeye devam ederdim.

    sonuç itibariyle bugüne kadarki seçimlerde oy oranlarını neredeyse bire bir tahmin edebilmiş biri olarak, bu seçimde -kalan günlerde büyük bir sürpriz olmazsa- akp'nin %42-43 bandında oy alacağını düşünüyorum.

    en geç 2019 yılında da, bütün siyasal islam oluşumları gibi akp de tarihin çöplüğünde yerini alacaktır.
  • 10.11.2015 tarihli ne oluyor? programında "chp" ve "karar süreçlerini katı duygusal kodlamalar üzerinden yürüten toplum bireyleri" arasındaki ilişkiye ilişkin çok yerinde bir analoji yaptı. özetle tabak-çanağın çok kıymetli olduğu köylük yerde bir tabağa köpek değdiğinde yıkama-dezenfekte etme fikrini asla değerlendirmeksizin -ne kadar kıymetli olursa olsun- tabağı murdar olduğu gerekçesiyle doğrudan çöpe atmak eylemi üzerinden, chp'nin -her ne yaparsa yapsın- ülke seçmeninin çok ciddi bir bölümünden "duygusal bariyerler" hasebiyle oy alamıyor ve alamayacak olması vakıasına atıfta bulundu. ufuk uras ise cevaben "hiç münasip olmadı, çok ayıp bir benzetme oldu bu, düzeltin örneğinizi..." gibi bir şeyler söyledi.

    o an ufuk uras'ta korcan cinemre'nin trollediği programdaki umut isimli arkadaşımızı gördüm.

    edit: ben yazana kadar elli kişi yazmış zaten. olsun, o kadar uğraştık, dursun. :s
  • bugünkü "sofrada ekmek derdi varken öğretmenlere daha fazla maaş vermek" başlıklı yazısında türkiye'deki eğitim ve ekonomik kalkınma çelişkisini güzel özetlemiştir,okunmalı.
  • tedx de yaptığı konusma yayında, kendisi ve turkiye gercekleri hakkında fikir edinmek icin guzel fırsat. izleyin ve izlettirin.

    itiraz et, hayal kur, ilerle!

    tanım : new york üniversitesi (nyu) javits professorü.
hesabın var mı? giriş yap