• kendisinin en azından şimdilik böyle bir niyeti olmadığını bilmemize ve kemal kılıçdaroğlu ile çok iyi anlaştığını bilmemize karşın. yakında bu olasılığı da basında sık sık duyarız.
  • hanımefendi clinton'ların el işaretini bile öğrenmiş. işaret parmağını bükerek konuşmak filan.

    kılıçdaroğlu'na alevi diye oy vermeyen ülke, süryaniye oy verecek yani?

    of of.

    şu partide laik, sünni, türk birini başkan yapın da bitsin bu kimlik tantanası.
  • sıradaki projedir, çok net.
  • chp'yi isveç'e taşırsak neden olmasın.
  • selin hocadan kaç ders aldım hatırlamıyorum. kendisini 2008 yılından beri tanırım. ancak kendisinin abd vatandaşı, hristiyan ve süryani olduğunu ekşiden öğrendim. eeey gıybet, sen ne biçim bir şeysin.
    size ne abi kadının etnik ve dini kimliğinden?
  • ya sabır. bu kadının ekonomik ve siyasi konulara bakış açısından başka hiçbir şeyi hatta kadın olması bile beni ilgilendirmiyor.

    ama bu demek değil ki, siyasi partilerin seçimlerde oyları nasıl topladığına göz kapatacağız.

    siyaset bir halk desteği yarışmasıdır. türkiye'de ise kimlikçilik, hemşehricilik çok prim yapar.

    bu noktada bir insanın dininin,cinsiyetinin, vatandaşlığının halkın tercihi için kıstas olmayacağını düşünüyorsanız. çok yanılıyorsunuz.

    burası 2010 türkiye'si bile değil. ki o zaman da referandum kılıçdaroğlu alevi denilerek, alevilere hakaretler edilerek geçmişti.

    (bkz: ülkücülerin 2010 referandumunda evet deme nedeni/@anamuhalefet)

    "12 eylül 2010'da yapılan referandumda yozgat'tan %77 evet oyu çıktı. 40 yıldır ülkücü olan bekir baz 40 yıllık ülkücü arkadaşı osman’ı arayarak;“niçin evet oyu bu kadar fazla?” diye sitem etti. ülkücü(!) osman ilginç bir cevap verdi: “ne yani alevilere mi oy vereceğiz. tabii ki, evet oyu verdim”. bekir baz şok oldu, telefonu kapattı."
  • laiklik tartışmasına fransa'dan ithal haltı türk düşmanları savunur diyerek katılan ülkem sağcısından oy alamayacak olmanız, anayasa tartışmalarında akp'ye "bunlar laikliği hristiyan, abd vatandaşı biri için savunuyor." argümanını sunmanız gerektiğini de göstermiyor.

    goygoyun goygoyu da güzel oluyor tabii ki.
  • meral akşener: devsolcu.
    sinan oğan: caferi.
    selin sayek böke: önce hristiyan, şimdi süryani.

    zaten bir müslüman sizsiniz. sizin haricinizdeki herkes gavur, herkes kafir! bir siz cennete gideceksiniz, gavurların hepsi de cehenneme değil mi?

    sanmıyorum ama umarım sizin inandığınız gibi olur, aksi taktirde şu dileklerimi önden kabul buyurun: ateşiniz bol olsun!
  • yanlış bir seçim olacaktır. partinin başına geçmesi gereken kişi selin sayek böke değildir. hatta şu zamanda anamuhalefetin de bir anlamı kalmış mıdır bilemiyorum.
  • bizim arkadaşların hakkını vermek lazım, hukuksuzlukların en büyüklerine mezhep bahane edilerek göz kapatılan ülkede, seçim denilen yarışta karşı tarafa ateşiniz bol olsun diye sitem edilerek hitap etmeyi mantıklı buluyorlar.

    vallahi en son bunu fatih altaylı'nın programında kılıçdaroğlu'na cuma'ya gidip gitmediği üzerine soruya, fatih altaylı "sana ne kardeşim, ben de kılmadım." diyerek terslendiğinde görmüştüm birkaç sene evvel.

    gelinen nokta ortada.

    cuma'yı kılmadım diye terslenen adam, yayınladığı anketlerde mhp'den oy alıp hdp'ye oy yazmak zorunda kaldı.

    edit: aha şimdi de ortodokslar sayılmıyor mu yoksa diye goygoy yapılmış. bu ülkenin vatandaşı herkes seçilme ve başbakan ya da cumhurbaşkanı olma özgürlüğüne sahip olmalıdır. bunu savunmak hepimizin en temel görevidir.

    ancak bu demek değil ki, kimlik politikasının her çeşit rezalete kalkan yapıldığı ülkede; o kimlik politikasında mağlup olacak adaylarla çalışacaksın. mesela biri ne demiş. %25 az değil, örgütlensin.

    böke bu konuda bir görüşe, uygulanabilir bir eylem planına sahip mi. önemli olan o. yoksa kk'dan sadece koltuk alıp kendi konuşacaksa en azından ekonomik söylemler ve arka plan olarak kk'ya daha çok güvenirim. ki kk da bence istifa etmeli.

    yoksa örgütlenmek lazım, olay kimlikte değil dediğinizde pozitif ayrımcılık yapmak diyorsanız; bu beylik laflarda kalmayacak olmalı.

    bizim kahvehane solcularının geç de olsa kürt meselesinde aymaya başladıkları bir olay var. pozitif ayrımcılık senin bunu yapacak mali ve siyasi gücün varsa olur.

    gezi parkı eylemcileriyle görüşmek için aleviler temsilciler arasında olmayacak şartının öne sürüldüğü ülkede, ortodokslar sayılmıyor mu lafı goygoydur.

    ve evet, başkanı sünni türk de olsa chp'ye verilen oylar aniden %10 fırlamayacak.
hesabın var mı? giriş yap