• alkol kötüye kullanımı, alkol zararlı kullanımı ve alkol bağımlılığı tedavisinde, alkolü tamamen bırakmaktansa azaltmak amaçlı kullanılabilen yeni ilacımız.
  • nalmefen (nalmefene) etken maddeli alkol kulanımını azaltma yardımcısı ilaç.

    nalmefen* "gerektiğinde*" kullanılır: hasta alkol içme riskini algıladığı her gün bir tablet (18 mg), tercihen alkol içilmesinin beklendiği zamandan 1-2 saat önce almalıdır. hasta nalmefen almadan alkol kullanmaya başlamışsa, en kısa sürede bir tablet almalıdır.

    (bkz: nalmefen/@ibisile)
    (bkz: ethylex/@ibisile)
  • iki gündür kullandığım saçmalık. içmeden 1 saat önce aldım. içmeye başladım. daha hızlı ve bir garip sarhoş oldum. sonra yine sızıp uyudum. harbiden tam olarak ne işe yarıyor lan bu?

    niye var yani bu ilaç? araştırıyorum bakıyorum, prospektüsü okuyorum, içmeden al diyor. e içki isteğini bastırmıyor. zevk almanızı engeller diyor, baktım hayır gayet sarhoş olup yine sağa sola saçma sapan mesajlar yazılar atmışım. fark diyebileceğim tek şey, anlatmakta güçlük çekmeme rağmen şöyle gibi:

    sanki sarhoş olan ben değilmişim ama aynı anda da benmişim gibi. kafamın içinde serbest dolaşan bir kurşun ve aynı anda hem sıcak hem de soğuk su altındaymış gibi gibi. yani hani sarhoşluğun çakır sonrası gelen bir sıcaklığı vardır ya. hah işte onun yerine soğuk tencere metali. neredeyse komik.

    anlatamıyorum, garip.

    edit: 3. gün bugün. arkadaş çağırdı beştaşa ijmeye yollandım geldim. yine kusana kadar ijdim, yine kendi kendime evime geldim.
    harbiden ben bu ilacın ne sike yaradığını, ne sike derman olduğunu anlamış değilim.

    ne lan! bunu alırken aynı zamanda içmeyi bırakacaksın mı diyeceksin? sikerim öyle tekniği. seni niye alıyorum lan o zaman?
    üstelik isteğimi bir gram törpülemiş bile değilsin.

    neyse sevgili eski sevgili ismi gibi olan ama benim eski sevgililerimin isimlerinden biri olmayan selincro!
    sana verdiğim şans paketindeki 7 drajeden fazlası değildir. 3'ü bitti eve saroj geldim amk.
    ne isteksizlik, ne ethanol tepkisizliği. bu ne lan .mcık! dava da açamayız ki saroj sikiyolar diye.

    vay amk ya.

    edit: 5'inji gün bugün, dün iki adet aldım ve yine içtim. bugün bir tane daha aldım (kutuda 1 tane kaldı) ve yine içeceğim. fakat birayı düşününce bir tiksinti geliyor. bir kutuyu açtım, bir yudum aldım ama sanki gitmiyor. mide bulantısı yapıyor gibi.

    edit: 12. hapı bugün aldım. geçtiğimiz 12 gün boyunca da sürekli içtim. fakat yoruldum ve artık midem bulanıyor. bunun sebebi ilaç mı alkol mü bilemiyorum. az önce yine 3 birayı istemeye istemeye gömdüm. neden istemediğim halde gömdüm emin değilim, sadece gömdüm. ama 4.'ye elim gitmiyor. bira düşündüğümde midem bulanıyor. ya da şarap, ya da rakı. o ilk 3'ü de içmeyecektim.
  • ilk 3 gün hayatı zindan eder.sonrası başarılı olmaya başlar.
  • ilk kullanımda şiddetli istifra, aşırı halsizlik ve 24 saat süren uyku yaptı. cesaret edip 2.yi kullanamadım. dr kararıyla camprala geçiş yaptık. bana yaramadı bu ilaç, her bünyede farklı etki gösterebilir
  • bu akşam ilk kez aldığım, önce bir hayalin içimdeymişim hissi veren sonra gülme krizine sokan, durgunlaştırma ile kapanışı yapan ilaç.bunu içeceğime alkol almayıveririm dedirtmiştir kendisi.gözümü kapatınca film kareleri görüyorum sanki.
  • bildiğim kadarıyla alkolü halihazırda bırakmış kişilerde etkinliği olmayan bir ilaç.

    nasıl etki etmesi gerektiğine gelirsek şöyle ki alkolü içmeye başlamadan önce ilacı alıyorsun, ilacın üzerine içtiğin zaman sarhoş olma konusunda hiçbir sıkıntı çekmiyorsun, her şey neredeyse aynı gibi. ilacı kullanıp alkol almaya devam ettikçe "lan bi b.kluk var, n'oluyo bana" moduna giriyorsun. o bokluk şöyle açıklanıyor: sarhoşlukla ilgili her şeyi yaşamaya devam ediyorsun fakat aldığın gereksiz zevk zamanla seni terk ediyor. bütün bu olumsuz etkilere rağmen beynin saçma bir tepkisiyle aldığın haz kayboluyor ve sonunda (biraz zaman geçmesi lazım tabii ki) alkolden haz alamaz hale geliyorsun. haz alamayıp bütün olumsuz etkileri hissetmek anlamsız olduğu için alkol almayı bırakıyorsun (yani en azından idealinde umulan bu)
  • ekşisözlük eczacı kontenjanına temin edilebilir olup olmadığını doğrudan sormak istediğim ilaçtır. nitekim bir çok kaynaktan çelişkili bilgiler gelmesi sebebiyle yazmaktayım, kesin bilgi verecek arkadaşların yeşillendirmesi ricamdır.
  • geceden kalma, hasta gibi hissettiren ve ne işe yaradığını asla anlayamadığım bene fazlasıyla gereksiz ve pahalı olan ilaç. tabii ki bünyeye göre farklı etki gösteriyor olabilir ama sadece kullandığım gün, alkol almadığım sürece, keyifsiz olduğum için alkol alma isteğimi ketledi. içmeye başladığımda ise herhangi bir etkisi kalmadı. 2 kutu kullandım. kısacası 600 liram çöp oldu.

    asla tavsiye ederim ya da etmem demiyorum. dediğim gibi bünye meselesi de olabilir. bende işe yaramadı. zaten kötü günlerden geçiyorum kendimi daha da kötü ve hasta hissetmeme sebep oldu. umarım sizde işe yarar.

    edit: alkolik değilim. hatta artık nadir içen bir insanım ama içtiğimde gerginleşip sıkıntı çıkaran bir tipe dönüşüyorum. kısacası ağzıma sürdüğümde bokunu çıkarıyorum. bu yüzden tamamen bırakabilmek için alkol isteğini tamamen keseceğine inandım ve annemin içi rahatlasın diye kullandım. işe yaramadığını anladım çünkü iki kutu kullanmış olmama rağmen moralim bozulduğunda ya da herhangi bir şeye sinirlendiğimde beynimde tekel mavisi şimşekler çakmaya başlıyor.
hesabın var mı? giriş yap