*

  • kusura bakmayin da bunu derseniz pkk yi teror orgutu sinifindan cikartmaniz ve batinin dedigi gibi ic savas olarak adladirmaniz lazim. cunku teror denen sey distan bir tehlikeyle olur. eger icteki etnik koken birbiriyle savasiyorsa bunun adi ic savas tir.
  • antalya'da plajda (lara) ücretsiz şezlong uygulaması vardı belediyenin. biz ücreti nereye ödüyoruz diye sorduğumuzda görevli "plaj halkındır.sizden para isteyen mi oldu yoksa ?" demişti. plaj halkındır kısmının geyiğini de epey yapmıştık hatta.
    ayrıca dolmuşçu, otobüsçü ve taksici esnafında kürt neredeyse yok gibi antalya'da. pazarcılarda da diğer illere göre oran çok az. eğer bir sorun varsa sebep onlar değil. mesela bu saydığım sektörlerde kürt esnaf izmir ve bursa'da tamamen baskın neredeyse.
  • artık kürt müdür yoksa doğu kültürüyle büyümüş türk müdür bilemem ama etrafta bir hayli bol olan görgüsüz kafelerin bu adamlardan dolayı arttığını düşünenlerdenim. yolları bilinçsizce işgal eden valeler her yeri doldurdu. kaldırımlarda insan yürüyemiyor, sürekli o kafelerin valeleri yüzünden trafik sıkışıyor. gelip arabasını valeye bırakan da kendini bir bok sanıyor. bu tip mekanlara gidenlerin de tipleri bir tuhaf. kendi gibi insanları ağırlıyorlar sürekli. ortada görgüsüzce dolaşan bir sürü insan oluyor sonuçta da. rahatsız edici bakışları, laf atmaları saymıyorum bile. ayrıca bazı semtlerde her yer oto galeri oldu. ve bunları işleten adamların çoğu da yine bu tipler. florya gayet sakin bir semt olmasına rağmen içine sıçılmış halde şu an. oto galerilerde silahlı çatışmalar filan çıkıyor. her akşam silah sesleri duyulmaya başlandı bir yerlerden. başta bahsettiğim görgüsüz tipleri ağırlayan görgüsüz kafelerin sayısı da git gide artıyor zaten. her yeri işgal ediyorlar resmen. önlerini alamıyoruz!
  • neresinden bakarsan bak, faşizan söylem.

    bir topluluk, halk ya da etnisiteyi ötekileştiren, onlar hakkında nefret uyandıran, onları hedef gösteren ifadeler sosyolojik tespit değil, ayrımcılıktır.
  • neresinden bakarsan bak, "doğru" bir söylemdir.
  • elinden iş gelmeyen, babasından kalan mirası değerlendiremiyen bir ahmağın kürt lere attığı boktur.
  • o insanlara keyfi olarak gitmedi oralara terör tehdidi ve rahat yaşama isteği yüzünden doğdukları yerleri terk etmek zorunda kaldılar.
  • istanbul'u mahveden de karadenizliler olduğundan kürtleri odağa almanın yanlış olduğunu düşündüğüm durum. bu nedenle olayın ırkla alakası yok, gelişmemişlikle alakası var. kürtlerin belki tek gerçek olumsuz yönü çok çocuklu olmaları. şehir ortamında 2'den fazla çocuk her açıdan sorun yaratır.
  • sosyolojik tespiti sıçmadan önce "kürtler neden göç etti, ettirildi?" sorusuna neden bakılmıyor?

    aynı durum şimdiki suriyeliler için de geçerli.

    insanın kimliğine değil, insanın kendisine bakın.
  • ırkla değil, kültürle alakalı bir durum var ortada. dolayısıyla "kürtler" demek doğru değil. ortadoğu kültürü sanırım bunun için en yakın tanım.

    düşünün işte konya maçlarında tribünlerdeki tipleri. daha geçenlerde izmir marşı söyleyen insanlara "pkk dışarı" diye bağırdılar. bu tipler kürt değil, peki sizce bu insana benzeyen yaratıkların göç edecekleri yerlerden hayır gelir mi bir daha?

    herifler virüs gibi. önce bir yere gidiyorlar, orada çoğalıp ele geçirip uyum sağlamak yerine kendi mağara devirlerini yerleştiriyorlar. sonra o bölge boka sarınca mağdur olup başka yerleri bok etmeye gidiyorlar.

    istinye'de sokak aralarında atılan silahları duymanız lazım. istanbul değil de bogota sanki. bu adamlar da karadenizli mesela.

    dediğim gibi kürtlük, türklük meselesi değil bu. zihniyet.

    edit: konya'da da kürt var diye mesajlar gelmiş. e tamam işte, türk'ü de, kürt'ü de aynı boktan kafada o bölgede demek ki. bu olay genetikten bağımsız işte ben de onu diyorum.
hesabın var mı? giriş yap