• bursa sokaklarının nabzını tutan başarılı bir youtube kanalı. röportaj yapan kişi de verilen cevaplara göre güzel reaksiyon göstererek konuşmanın nabzını iyi ayarlıyor.
    dün kendilerini fomara meydanında röportaj yaparken gördüm, zamanım olmadığı için uzaktan geçtim ama vakit olduğunda denk geliriz umarım.
    buraları okuyorlarsa da kendilerini tebrik ederim bursa'nın böyle bir eksiğini kapattıkları için.
  • kulaktan dolma bilgilerle ezbere konuşan insanları, sordukları sorularla sıkıştırarak düşünmeye ve sorgulamaya teşvik eden sokak röportajı konseptli youtube kanalı.*
  • muhabir arkadaşın soruyu sorup çekilmemesi, diğer kanallardaki gibi "binali yıldırım mı ekrem imamoğlu mu" deyip mikrofon tutmaktan ibaret iş yapmaması, yalan/yanlış söyleyen biri olursa düzeltmesi ve sorularıyla köşeye sıkıştırması bence çok başarılı.

    evet biraz gergin olabiliyor çünkü mal mal konuşan akp'lilere karşını kendini tutmaya çalışıyor.umarım daha iyi yerlere gelir.
  • a haberin etkilerini zihinlerde silme çalışmaları yönüyle röportajlarını takdir ettiğim youtube kanalı. muhabir arkadaş tam da bir çok insanın beklediği tarzda yapıyor bu işi. karşıdan gelen tepkiye, cevaba göre hemen yeni bir soru sorup röportaj yapılan kişiye kendi düşüncelerini sorgulatıyor.

    ama biraz daha dikkat etmesi gereken yönleri de var, mesela kim olursa olsun karşısındaki insana gösterdiği saygı miktarını bir tık üste çıkarması gerekiyor röportaj yaparken. bir de bir kaç kez denk geldim, ortalama 10 dakikalık videolarında 1-2 dakika ezan sesi eşliğinde geçiyor röportajlar ve duymakta güçlük çekiliyor. az biraz bekleyin, ezan bitsin ondan sonra yapın röportajlarınızı arkadaşlar, vatandaş kaçmıyor ya biri gider biri gelir hehe. bu arada başarılar tüm ekibe, devam devam.
  • tarık şenocak altı ay boyunca (bir ayı bitti) yanılmıyorsam askerde olacak ve onun yerine yine yanlış bilmiyorsam abisi röportajları yapıyor. ve tarık kardeşimize ayıp olmasın ama abisinin yaptığı röportajları daha ayrı bir tatla takip ediyorum.

    kimi konuşan vatandaşları görünce fazlasıyla sinirlendiğim, solda kırcılar (şu an ne oldu bilmiyorum), ortada sarayova kardeşlik çeşmesi ve zevksizlik emaresi çevre düzenlemesi, arka tarafta yine şehreküstü tadının içine eden kent meydanını (eski otogar) gördükçe sinirimin nefrete ve küfüre dönüştüğü bir program serisi oluyor. yanlış anlaşılmasın, kanala ve özellikle tarık'ın abisine karşı son derece sempatiyle yaklaşıyorum. 'bursa'da niye sokak röportajları yapılmıyor' diye düşünürken şans eseri karşıma çıkmış bir kanaldan bahsediyorum ve emekleri için kendilerine teşekkür ederim. benim canımı sıkan, hatta küfür bile etmeme sebep; canım bursa şehrimin hem zihniyet olarak hem de yapılanma olarak dönüştüğü halidir. bana' hadi be sen de, bursa zaten hep muhafazakar bir şehirdi' diyenler çıkabilir. ben buna da karşı değilim. fakat ülkenin her yöresinde fikren zehirlenmiş, sağlıklı düşünemeyen nice insan var.

    kanalla alakasız yazıyorum farkındayım ama ben bu şehri seviyorum aga. 1855 yılında yaşanan büyük iki deprem sonrası harabeye dönen, yangınlarla ve zelzele neticesinde nice camisi, hanı, çarşı dükkanı, meskeni hasar gören, yıkılan bir şehirden bahsediyoruz. sonra bir kahraman çıkıyor (ben ona medeni bir kahraman diyeceğim) şehri baştan sona georges eugene haussmann'dan esinlenerek yapılandırırken, mecburen deprem sırasında hasar görmüş şehrin daha aşağı (şimdinin elmasbahçeler, 152evler, diğer tarafta beşevler gibi) taraflarında yapılanmayı genişletmekten ziyade depremde de hasar görmemiş zemini kayalıklar üzerine inşaası daha insanları güvende hissettirecek, 1970'lere kadar şehrin kalbi olacak yerlerin bir tür modellemesi yapılmıştır. bu yapılanma anında yaptırdığı geniş yollar, gümüşlü kümbet mahalle dönüşümü (bithynia kalesi üstü, tophane yani) ve diğer pek çok faydası dokunan bu zat 1870'lerin sonlarına gelindiğinde günümüzde heykel'de bulunan ziraat bankasını inşaa ettirmiş, burada istanbul dışında ilk tiyatro kurulmasında da öncü olmuştur. kendisi zaten hem devlet adamlığıyla hem de ondan fazla bildiği dil yardımıyla son derece münevver zattır. tabii bir ara hüdâvendigâr olarak bilinen günümüz bursa'sını yeniden inşaa ve imar ederken, bugünün köhnemiş kafaları gibi kendisine iftiralar atılmış, bir süreliğine bursa'da yapmış olduğu görevlerden azledilse de o geri geldiği anda, canı gibi sevdiği bu şehre istanbul'dan oyuncular getirtip (aslında istanbul'daki baskı süreci sonrası) molière'nin oyunlarını oynatmıştır.

    kimdir bu münevver, türk olmanın gururu zat? eski haliyle halkevi olan ancak günümüzde bursa' nın simgesi olarak heykel'de bulunan tiyatro'ya da adı verilmiş ahmet vefik paşa'dır. ruhu şad olsun!

    ben bu bursa' ya, bildiğim tarihine, olympos'una, osmanlı' nın en temiz zamanlarını yaşatmış padişahlarının kabirlerinin olduğu mahallelerine, rant için satılan ama halkına verilmeyen muhteşem bir tadı olan suyuna aşığım. fakat benim sevdiğim bu şehre son 17 yılda ne işkenceler çektirdiler, ne tarih cinayetleri yaptılar bir bilseniz!

    kanalın adı 'sen ne dersin' olunca, meydanı boş bulup içimde kalanları yazdım. affola, uzattım ama bu youtube kanalını bulup, videolarını izlediğim için gayet memnunum. (izlerken bazı insanların perest halini nefretle karşılamama rağmen)
  • arada çıkan reklamları izleyerek destek olmaya çalıştığım youtube kanalı. çomarları ters köşe yaptığı anlar şahanedir.
  • zabitadan ceza yemis youtube kanali. ilgiyle takip etmekteyim kendilerini. aynen devam. yilmadan.

    (bkz: sokak röportajı yaparken zabıtadan ceza yemek)
  • başarılı sokak röportajları yapan bir yutub kanalı. muhalif olduğu her halinden belli olan sunucu kardeşimiz bursa meydanında rasgele çevirdiği insanlara soru sorup ilginç cevaplar almakta. bazen gerçekten çok cahil insanlara denk gelmesine rağmen hemen konuşmayı bitirip kaçmaya çalışmıyor, soru üstüne soru sorarak karşıdakinin çelişkilerini ortalığa seriyor. elbette a haber izlemekten gözü kör olmuş insanı yola getirmek imkansız, ama anketlerin kimliği belirsiz kahramanları yerine canlısını çıkarıp masaya vurması açısından çok önemli bir iş yapıyor.
    açlıktan nefesi kokmuş adama "sizce ülkede ne olursa ekonomik kriz var diyebiliriz?" sorusunu soruyor. adam da "türkiye güçlü, kriz filan olmaz. bizim daha gücümüzü görmediler" diye cevap veriyor.
    böylece dolar yükselirken neden haber kanallarının durmadan kahraman ordumuzun operasyonlarını haber yaptığını anlamış olduk.
  • severek izlediğim en birinci programdır, takipteyiz.
  • sürekli ironi yapmasıyla artık neyi ciddi konuştuğunu kendilerininde karıştırdığı program.

    akif beki nin akp treninden indip ironiye geçmesi hoş da sürekli olması boş oluyor.
hesabın var mı? giriş yap