• eskilerde böyle bir laf vardı, çünkü okumamış kişiler bir nebze olsun cahil olduklarının farkında olurdu ve her şeye çok bilmiş şekilde yorum yapmazdı.
    çözemeyecekleri veya bilmedikleri bir konu olduğunda ise, "sen okumuş adamsın bilirsin" diyerek sorarlardı. genelde sordukları insanlar zaten lise mezunu ya da üniversite mezunu olurlardı.

    ya şimdi? herkes her şeyi en iyi biliyor, bırakın bilmeyi iddia ediyor. bu iddia ettiği şeyler için bile yemin ediyor, hatta tekme tokat kavgalara bile giriyor. bırakın sen okumuş adamsın lafını, kendisi elinde internet gibi bir nimet varken araştırıp, "okumaya" bile tenezzül etmiyor. zaten geldiğimiz durum gün gibi ortada, herkes siyasetçi, teknik direktör, partizan, analist, uzman olup çıkıvermiş durumda...

    keşke sen okumuş adamsın bilirsin diyenler kadar akıllı ve bilinçli kalabilseymişiz.
  • ulan ne güzel günlerdi be sözlük. kendimi bi bok sanırdım. özellikle berberde bu laf çok dönerdi. ustayla müşteri tartışır, usta hemen bana dönüp, okumuş adama soralım o bilir; derdi. biz de pek tabii hemen fikirlerimizi sunardık. çok güzel günlerdi çoookkk. özlüyorum eski günleri.
    not: bu arada 85’liyim. öyle afaki bir yaşım yok. benden önceki nesil eminim çok çok daha güzeldir.
  • "samimiyet keşfedilince cehalet meşrulaştı"*

    tv'lerden onyıllardır lağım gibi cehalet akıyor ve meşrulaştırılıyor. o kadar normal davranılıyor ki herkes haddi dışında her şeyi biliyor.

    eskiden de cahiller vardı ama bilmediklerini bilecek kadar bilgelerdi. şimdi lâf söylenmiyor kimseye.
  • dedikleri zaten estağfurullah der, yine bakılacak yada söylenecek ne varsa dinler veya fikir veririm.
hesabın var mı? giriş yap