• bana inanılmaz gelen durum, abi bi insan en azından 2 ayda bi istediği yere 1 hafta kaçabilmeli, tatil yapabilmeli ama türkiye'de işe giriyorsun ve 1 sene çalıştıktan sonra sadece 14 gün izin hakkın oluyor.
    kendimi görünmez bi kelepçeyle özgürlüğü alınmış köle gibi hissediyorum. ne yani sevdiğim bir şehre gidip 1 hafta kalamaz mıyım şimdi ben? niye kimse itiraz etmiyor buna.
  • 1 sene sonunda 14 gün, haftada 5 gün çalışıyorsanız bile 1 hafta 6 gün. yani 2 hafta + 2 gün izindir.

    gerçekten ağır ve insafsızdır. son yıllarda dini bayramları 1’er haftalık tatile çevirme durumu ile insafsızlık konusunda biraz geri çekilindi. ama bunun sonucu da herkesin aynı anda tatil yerlerine hücum etmesi.

    bunun dışında iş saatlerinin yasal olarak zaten uzun olması, müesseselerin bununla bile yetinmeyip daha da uzun mesaileri istemesi de var.

    büyük bir bankanın ingiltere’deki merkezinde çalışıyorken “aynı işyerinin” ingiltere ve fransa’daki ofislerinin çalışma kültürü ile hindistan ve türkiye ofislerinin çalışma kültürünü görüp şaşırıyorsunuz.

    hindistan’daki adam hem ingiltere hem hindistan saati ile mesai yapıp (ingiltere saati ile sabah 5 akşam 17, günde 12 saat) haftasonları falan da çalışıyor. ingiltere 9-12:30 13:30-17:00 olmak üzere toplam günde 7 saat, 5 gün.

    hangisi daha çok iş bitiriyor, daha kaliteli iş yapıyor, ingiltere’deki. hangisi öbürünün 10 katı kazanıyor, ingiltere’deki, hangisinin 25 iş günü + 8 resmi tatil günü tatil hakkı var, ingiltere’dekinin. hangisi aslında köle, hindistan’daki.

    edit: aklınıza takılanlar (mesajla gelen sorulara cevaplar)

    a: neden hem ingiltere hem hindistan saatiyle mesai yapılıyor?
    it takımının (yazılımcı ve analist) yarısı ingiltere yarısı hindistan'da, kullanıcılar da çoğunlukla ingiltere'de. hindistan'daki adam bunlarla iletişim kurmak için kendi mesaileri teoride ingiltere saati ile 14:30'da bitmesine rağmen ingiltere mesai sonumuza kadar 'mecburen' kalıyor. yoksa günün yarısında toplantılara katılamıyor, soru soramıyor, maillere cevap veremiyor, yaptığı ise onay alamıyor / veremiyor vs. zaten ingiltere'de 17:00 olduğunda onlarda 22:30 oluyor, ki onun ötesinde bile kaldıkları oluyor.

    b: neden sadece ingiltere saatine göre çalışmıyorlar?
    çünkü hindistan saatine göre çalıştırıp sonra bazen 'mecburen' ingiltere saatine göre mesai'ye bırakmak daha çok adam saat.

    c: 1'e 10 maaş yorumu verilere dayanıyor mu?
    hayır. zaten tam olarak bilmek mümkün değil, “aynı işi” yapan yanyana oturan iki adamdan biri 80 öbürü 120 alabilir sonuçta; ama ortalamalar hakkında “glassdoor” veya “payscale” gibi sayfalardan bir fikir edinilebilir.

    d: hindistan'dakiler çok iş bitiriyor, mabadından sallama.
    iş kalitesi göreceli olmakla birlikte, londra’lı bir bilişimci olarak değişik projelerdeki kişisel gözlemlerim hindistan’dan gelen işin kalitesi ve adamların 7/24 sürekli online olmaları vs. 5 satır kod ile bitebilecek iş için günlerce gece gündüz çalışıp 1500 satır kod göndermeleri, ama projelerde 15 kişi birden çalışıp çok iş bitiriyormuş görüntüsü vermeleri... anekdotal yani bir bakıma doğru: kaynak mabadım.
  • raporu çakın geçin. (fazla da abartmayın)

    sistem sana yamuk yapıyorsa sen de yamuk yapacaksın.
  • arkadaşlar ben de 4 yıl bu kan emici özel sektörde çalıştım. sonra baktım ki bu düzen tam bir kölelik düzeni! şirket malı götürüyor sana verdiği para şirketin kazandığının yanında hiçbirşey. işi bıraktım ve kendi işimi yapmaya, kendim için çalışmaya başladım. ilk 2-3 sene zor geçti ama sonra işlerimi oturttum, şimdi çok memnunum.

    dilediğin zaman tatil yapabiliyorsun. istersen çalışmaya öğlen 2'de başlarsın, istersen yazın 1 ay tatile gidersin kimse karışamaz.

    işin ilginci ne biliyor musunuz? senede tatil yaptığım gün sayısı 14'den azdır:))) ama bu benim seçimim ve mutluyum. zaten sevdiğiniz işi yapıyorsanız o size iş gibi gelmez; keyifle yaparsınız. kendi işinim sahibi insanlar aslında 9-5 çalışan insanlara göre daha çok çalışır ama kendi işleri ve hedefleri için çalıştıklarından, zamanlarını para karşılığında kimseye kiralamadıkları için motivasyonları daha yüksektir.
  • 14 gün yasada belirtilen minimum süredir. şirketler bu süreden az izin veremez ama fazlasını verebilir. tabi ki canım ülkemizde işçi kimsenin umrunda olmadığı için 14 günden fazla izin veren şirketlerin sayısı bir elin parmağını geçmez.

    not: yıllık izin süresi 21 iş günü olan bir firmada çalışmaktayım.

    not2: ayrıca izin süresi 14 gün değil 14 iş günüdür. yani resmi tatile denk gelen günler, pazar günü vb. yasal olarak izin gününden düşülemez. cumartesi çalışma günü olduğu için maalesef düşülüyor. bunun bir diğer sebebi de biriken yıllık izinlerin tüketilmesidir.
  • yukarıda öğretmen olduğunu iddiaa eden şahıs "1 haftaya insin" demiş.
    o zaman biz de, öğretmenler 3 ay tatil yaparken maaşları yarıya düşsün ve o paralar işçilere dağıtılsın diyebiliriz. terbiyesizliğe bak.
  • şu an geçen seneden kalma 8 gün, önümüzdeki seneden 20 gün, fazla mesailerden de biriken 15 gün yıllık iznim var. toplamları 43 gün ediyor ki yaklaşık olarak 8 hafta eder. muhtemelen önümüzdeki yıl bu vakitler bu sayı 70 güne çıkar.

    değil 8 hafta, 1 hafta bile yıllık izne çıkmam mümkün görünmüyor. sanırım en son 2016 yılında işe başlamadan önce denize girmiştim. yaşadığım şehrin dışına ise son 4 senede bir kez çıktım. doktora tezime odaklanabilmek için tek umudum covid nedeniyle 14 gün karantina alabilmek. yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.

    edit: ve sonuç 14 gün karantina, aero tanrıları doktora yapmamı istiyor!
  • eğer türkiye'deysen genellikle 14 gün izin sürecinde telefonlarını açık tutup bilgisayarını yanında bulundurmak zorunda olduğun durumdur.
  • her zaman şunu söylemişimdir.

    eskiden kölelere yemek ve yer verilerek çalıştırılırdı.
    şimdi ise para vererek yemegini kendin yap yatacak yerini kendin bul deniyor. araya bir kaç sözde modern şeyler eklenmiş ama konsept aynı..
    o zamanda köle bu zamanda köle..
  • rezalet ötesi bir durum. türkiye'nin geri kalmisligini gösteriyor.
    dehal değişmesi umuduyla..

    muasır medeniyetler seviyesi bu değil bence.
hesabın var mı? giriş yap