• diyerbakır genç sanat mafyasının beyni olan; vasif kortunun platformda gerçekleştirdiği seminere diyerbakır'dan telefon ile provokasyon yapan; ortalığı karıştırıp sanatsal hikayelerinde tüm genç sanat camiasını birbirine düşüren genç sanatçılarımızdan.
  • son yaptığı don kişot isimli videosunu temmuz'da proje 4l'de görebileceğiniz yardıran sanat üreticisi.
  • son i kapsamında istanbul'lu varlıklı bir sanatsevicinin özel uçağından paraşütle tate modern'e inmeye çalışırken yakalanan özmen, üzerinde sadece bir fanile ve boxer olduğu için terörist damgası yemekten kurtulup, sanat müzesinden bozma bir akıl hastanesine kapatıldı. avrupa birliği polisi tarafından epey bir hırpalanan özmen, günlerce baygın vaziyette dünyanın belli başlı küratörlerin cinsel hayatı ve sanat piyasası sistemi üzerine sayıkladı. sanatçı, doktorlar tarafından yarattığı fantastik bir dünyada yaşadığı şeklinde yorumlanırken, kısa sürede diğer hastalar tarafından uzun süredir beklenen yeni peygamber olduğu sonucuna varıldı. zamanla hastane personelini altı üstü bir sanatçı olduğuna inandıran özmen, kendisini ziyarete gelen yakın akrabalarını tükiye'nin önde gelen güncel sanatçı dostları olarak tanıtıp, sergi gezme bahanesiyle çıktıktan sonra, uluslararası halı ticareti yapan bir akrabasının tırında ülkeye yeniden giriş yapmayı başardı. söz konusu "sanatçı taşıyan" tırın, mekan düzenlendikten sonra platform'da yalaaan dünya sergisi kapsamında gösterileceği açıklandı. dı.
  • kurmaca kişilik, fışkıran doğu. periferiyi bile hayatında görmemiş batılı güncel sanatçıların oluşturduğu kurmaca bir sanatçı. fanileli, kel bir doğulu şeklinde modellenen ve bu şekilde video ve fotoğraf görüntüleri hazırlanan bir sanat projesi. içinde küratörlerin, sanatçıların ve yazarların olduğu bu grup, şener özmen adı altında sergilere katılmakta, kitaplar yazmakta ve fışkırtmaya devam etmektedir. 3d eşekli bir animasyonu vardır, tavsiye edilir.
  • biyografisi:
    "pop-kolonyalist kültürel tahakküm ürünleri" olarak adlandırdığı çalışmalarında, üçüncü dünya güncel sanat pratikleri, aklın yabancılaşma lehine terki ve ruhun hüzünlü salınımı, bölgede hasar tespit çalışmaları, makul ölçülerde tükeniş, pederşahi düzende gecikmişlik ve sanat için yarı-etik önermeler üzerinden, olağan metinler inşa eden sanatçı, evli ve kör. (istanbul guide, 2005)
  • çok eğlenceli biri gibi. şunları okuyunca daha da sevdim:

    "''tracey emin’in hikâyesi'' kendi üretimiyle batı’daki sanat pratiğini eşitleyen testosteron yüklü, libidinal bir fanteziydi; tek bir defter üzerinde gerçekleştirdiği resimli anlatıda özmen, güneydoğu anadolu’daki kalesinde etrafındakilere hükmeden genç ve entelektüel bir feodal ağanın, kapanıp kaldığı ortamdan sıkılıp londra’ya gitmesini, tracey emin’i kaçırmasını ve kendi ortamına getirmesini anlatıyordu. ya da ''manifesta cinayetleri'' başlığını taşıyan foto-roman çalışmasında, avrupalı küratörlerin seri biçimde öldürülmesine müdahale eden bir dedektife dönüştürüyordu kendisini. tuna ve özmen’in erken dönem işleri ironik bir eşitleme üzerine kurulu. özmen’in imzasını taşıyan ve daha yakın döneme ait ''the road to tate modern''da ise, senin dediğin gibi, çevresel konumda kalmanın getirilerinden yararlanıldığı söylenebilir."

    http://ofsaytamagol.blogspot.com/…le-snrn-tesi.html
  • yarattığı eserlerde değindiği politik noktalar vurucu ve gerçekten ilham verici.
  • istanbul modern'de video çalışmaları bulunan sanatçı. video çalışmasının içerisindeki sorduğu sorular gayet dikkat çekiciydi.
hesabın var mı? giriş yap