• ktü mimarlık bölümünde prof
    bölümün peygamberi adıyla da anılır
    kampus içerisinde golf arabası anlamında kullandığı sarı bir tosbağası vardır
    derse girer çantasından sigarasını küllüğünü çıkartır yakar ve dersini anlatır
    hipnoz halinde pascha pascha dinlersiniz ve ders bittiğinde düşünmekten yorgun halde temiz hava, kahve, sigara istersiniz delicesine
  • karadeniz teknik ünivesitesi mimarlık bölümü denince akla ilk gelen kişidir. bölüm içinde hiç bir yerde yazmayan bir iktidara sahiptir. oturması, kalkması, konuşması, sigara içmesi, kahkahasıyla eşsiz bir insandır. öğrencinin kendi sınırlarını zorlayabilmesi için, derslerdeki seviyeyi biraz yukarıda tutar. öğrencilerini çok sever. hatta facebookta "yılbaşına kadar 1000 arkadaş" hayali için öğrencilerine ha gayret demiştir.
    sarı vosvosu vardı bir zamanlar. hala var mı bilmiyorum.
    profesördür. başka üniversitelerden teklif aldığını düşünüyorum. ama uzun yıllardır çok sevdiği trabzon'dan ayrılmamış ve ktü mimarlığı şuandaki seviyesine getirmiştir arkadaşlarıyla birlikte.
  • bi tanedir baldır..ha ha ha diye şen bir kahkası vardır kulaklardan silinmeyen.prof olmasına rağmen accip kompleksizdir.hayır maket parçalayan asistanlar da vardır da o bakımdan..
    beni de çok severdi yaa canım hocam hey gidi öğrencilik.mazi oldu.. :(
  • ktü mimarlık fakültesinin hatta ktü'nün en donanımlı hocasıdır. kendisi trabzon'lu olup liseyi ankara ted koleji'nde, lisans ve yüksek lisansı ktü'de, doktorasını ise pensilvanya üniversitesinde yapmıştır. uluslararası bilimsel toplantılarda sayısız defa konuşmacı olarak bulunmuştur. geleneksel karadeniz mimarisi konusunda türkiyede en yetkili kişidir. bilgilerini öğrencilere aktarmasını çok iyi bilir. yaşını almış çoğu akademisyenler gibi yeni fikirlere kapalı değildir, bilakis öğrencilerini yenilikler konusunda cesaretlendirir. bölümde sevmeyeni yoktur.
  • mimarlık okuyup da şengül hocayla tanışmamış öğrenciler mimar sayılmamalı. mimari tasarım ve mimarlık tarihi konularındaki inanılmaz bilgisi, açık fikirli oluşu, öğrenci merkezli eğitim anlayışı ve muhteşem kişiliğiyle tam bir efsane. mimarlık dışında da her konuda konuşup fikir alabileceğiniz bir sırdaş, akıl hocası.
  • canim hocam,dunyanin en guzel kadini.iyi ki ders almisim dedigim bir kadin.
    ılk basta cok egolu gelir goze ama sonra tanidikca egolu olmasina sasirmazsiniz.
    ansiklopedi gibi kadindir,guzel ogrencilerini ayri bir sever.
    benim icin yeri hep cok ayri olacaktir,hayatim boyunca hatirlayacagim birisidir.kendisinden cok sey ogrendim,ne kadar tesekkur etsem azdir.
    evime bustunu yaptirmayi dusunuyorum.
  • sigara bir ayn rand 'ın, bir de şengül hoca'nın elinde bu denli kimlik kazanır.

    şengül hoca ansiklopedi gibi değil, kitap gibi kadındır.

    mimarlık tarihini ondan dinlemiş olduğum için hala bahtiyar sayarım kendimi.
hesabın var mı? giriş yap