• mahalle maclarinda duymaktan yılıp, tiksineceğiz bi sözdür bu... şaibeli bi pozisyon vardır, gol olup olmadığı konusunda tartışmalar sürmektedir, gole girişimine maruz kalan takımın oyuncularından biri -dürüst ya, doğrucu ya dana- "abi gol, bence gol" gibisinden mırıldanır...

    bunu duyan rağkip de kulakları kör eder bu lafla...ya o adamı döversin, ya "kendi adamın"ı, ya da pas falan vermez, kendi başına gol atmaya çalışırsın maç boyu...
  • "adamın diyor" olur bu faul pozisyonlarında, karşı takım bunu dediği anda bütün gözler o adama döner, o da anlar halt ettiğini, yok hayır bence öyle demedim falan demeye çalışır, fakat çok geçtir...
  • şaibeli el kullanma olur, bizimkiler el yok der, ötekiler var der, bizimkilerden bi dürzü çıkar vardı abi ben gördüm der, karşı taraf da aha bak, adamın diyo diyerek tartışmayı sonuçlandırır. o dürzü de ne dürzüymüş ki satar takımını kişisel prensipler çerçevesinde.
  • mahalle maclarinda* cokca duyulur bu lafcik. takim gol atar ama diger takim olmaaz gol diil cikardik bik bik der, ama o ne gol diil diyen takimdan biri "gol oldu olm iste bariz" deyiverir. eh bu durumda sarfedilir bu laf.
  • bu laf sonunda herkes "adamin"'a* bakar. adamin*, başı öne egik ve az duyulabilen bir sesle "gol abi" der. bazen de 180 derece dönüş yaparak ve agzindan salyalar saçarak "yok yaaah! demedim ben öyle bişey! yalanciyi siksünler mi!" diye anırmaya başlar. olayın sonunda ya kavga çıkar ya da testimonial * kurbanı golü sayılmamış takım "hadi hadi gol olmasın bakalım. hamam parası" der ve oyuna devam edilir.
  • hain tesbiti yapılmasına neden olan söylev...

    -goooooooooll...
    +ne golü len...ta$ üstü..
    -olm bal gibi de gol işte...
    +ne alakası var olm yaa [ yol ortasında duran iki taştan birinin üzerinden elini geçirerek ] tam burdan geçti işte...
    -olur mu lan...bak adamın gol diyo...
    +haa...nee??
    -aha...adamın gol diyo...
    +[ takım arkadaşlarının bulundugu yere dogru dönerek ] kim ulan o!!

    (bkz: olaylar gelişir)
  • "gol" diyen adam,durust olmaya cali$irken,takim arkada$larinin nefretini kazanan ve tum $imsekleri ustune ceken bi zavalli olur cikar.dibu tur durumlarda en guzeli,bole bi e$eklik yapip "goldu" dedikten sonra,kazi cevirerek,"yok abi gormedim,salladim" beyanatidir.
  • bu durumlar için sahanın ağır bir abisi vardır ona başvurulur. o gol derse goldür, değil derse değildir.. şaibeli gollerde, faul pozisyonlarında ilk bakılan adam da budur. kendisi her ne kadar işbu takımlardan birinde top koştursa da yüreği temiz bir kuldur; dürüstlüğü her şeyden önde tutmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap