• istanbul bilgi üniversitesi hukuk fakültesinde anayasa hukuku dersi veren harika şahsiyet. genç yaşında geçirdği bir trafik kazasında görme yetisini kaybetmiş, ve buna rağmen ankara hukuk fakültesini iyi dereceyle bitirmiştir.
    sınavlarının bütün kağıtlarını kendisi okur(yardımcısı ona okur o da puanlar) ve isminizi bir kez duyduktan sonra kesinlikle unutmaz nerde olursanız olun sizi tanır.
  • ilk derse girdiğinde çok tekdüze anlatıo fln demiştim we bu fikrime katılmayı (!) dewmam ettiriorm ama kahkaha atınca çok hoşş oluo.bide çok hızlı konuştuu için yazmak bayaa bi zor olyo.ehehe ama bn kolayını buldum ses kaydediciyi götürüorm derse.açıorm onu sooraaaa uyuyorm tabiiki nası olsa bitanecik kaydedicim kaydedio herbişeyciği :)
  • hiç teklemeden ders anlatan her şeyin en mantıklısını bilen bir soruya en az on dakka cevap veren inanılmaz derecede anlayışlı gelecek sene profesör olmaya hazırlanan mükemmel anayasa hukuku hocasıdır..
    görme yetisi olmadığından ve dersleri tek düze bir ses tonuyla anlattığından dolayı genelde derslerinde uyunur..
    vizeden sonra sadece ergun özbudunun kitabını satır satır işleyer..takip daha kolay olur..
  • akp anayasa taslağını hazırlayan komisyonda bulunan gayri akademik akademisyen. yargıtay cumhuriyet başsavcılığının akp'ye karşı açtığı kapatma davasıyla ilgili olarak telefon ile katıldığı yayında hukuki en ufak bir bilgi veya görüş ortaya koymadan salt politika yapmıştır. yargıtay'ın hazırladığı iddianamenin gayri hukiki olduğu konusunda militan demokrasinin tarihi ile ilgili geniş bir söylemde bulunmuş ama tek bir hukuki gerekçe ortaya koyamamıştır. bu durum haber bültenini sunan spikerin de dikkatini çekmiş olacak ki kendisine iddianameyi görmeden nasıl bu kadar kesin yorumlar yapabildiği sorulmuştur . ama alınan cevap yine hukuki değil salt siyasi bir cevap olmuştur.

    olayın siyasi boyutunu bir kenara bırakıyorum, doğrudur yanlıştır, ama bir akademisyenin verilere, hukuki gerekçelere dayanmadan böyle keyfi söylevlerde bulunmak gibi bir lüksünün olmadığını düşünüyorum.

    yeni anayasayı kimler hazırlıyormuş gördük diye düşünmeden de edemedim.

    şu kadarını kesinlikle söyleyebilirim ki çoğu hukukçunun beğenmediği burhan kuzu bile siyasi kimliğine rağmen bu tür konularda en azından daha hukuki tezler ortaya koymaya çalışmaktadır.
  • haberturk'e telefonla bağlanıp, akp'nin kapatılmasını engelleyecek anayasa değişikliğinin, aslında başka sebeplerden nasıl da gerekli olduğunu, akp'nin bu değişikliği yaparken mhp, mesut yılmaz ve ufuk uras'ı da kendi safına çekmesinin nsaıl da faideli olacağını öyle ballandıra ballandıra anlattı ki, "kim bu kraldan çok kralcı?" diye, adını daha önce duymadığım bu şahsı google'layasım geldi.

    buyrun buradan yakın: http://www.gunisigigazetesi.net/cikti1.php?id=65
  • akşam haber 7 kanalında akp'ye akıl verdiğini gördüğüm kişi. akp'ye şöyle sesleniyor kendisi ; şimdi yasa çıkartacaksanız ya, sakın ha kendinizi kurtaracak bir yasa çıkartmayın (bu cümlenin alt yazısı : halktan da çok olumsuz tepki alırsınız ve sonra referandum bir yerinizde patlar) şimdi çıkartacağınız yasayla müslüman, suni olmayan alevi vatandaşlara biraz daha hak verin, zorunlu din dersini kaldırın (bu cümlenin alt yazısı : takiye yapın demokratikmiş gibi görünün, bu hem şu an davanın gidişatına düşükte olsa bir ihtimal olumlu yansıyabilir hem de daha fazla halk desteğini de arkanıza alabilirsiniz, ayrıca unutmayın ki kaz gelecek yerden tavuk da esirgenmez, bugün bağrınıza taş basın yarın o taşları ... ) .
  • bana önyargının ne kadar kötü bir şey olduğunu öğretmiş insan. show tv ana haber bülteninde simsiyah gözlüklerle görünce tepki verdiğim, ancak sözlükten görme özürlü olduğunu okuyunca önyargımdan dolayı kendime kızmamı sağlamış anayasa uzmanı.
  • hiç dersini almadım, birkaç ay öncesine kadar da tanımıyordum zaten. kanal d'de ve ntv'de birer kez izledim yalnızca, izlenimim şudur: gördüğüm-dinlediğim türkçe konuşan insanlar arasında hitabet yeteneği, üslubu, fikre odaklılığı* ve artikülasyonu en iyi şahıstır kendisi. kendini ve bilgisini bir breitling gibi tıkır tıkır ifade ediyor. çok yetkin ve zeki biri olduğu da ilk dakikada anlaşılabiliyor. tanrı dimağına zeval vermesin.
hesabın var mı? giriş yap