• onur caymaz'ın seni hatırlatan yıldızlar romanının karakterlerinden biri.
  • memleketi iznik/bursa olan bir belgeselci. maya film adlı bir şirketi ve http://www.mayafilm.tv/ sayfasından takip edebileceğiniz her biri dünyaya fiyakalı bir çentik bırakan güzel belgeselleri var. iznikli iseniz yönetmeni ya da görüntü yönetmeni olduğu belgesellerde sanki sizi çekiyorlarmışcasına bir his hasıl oluyor. bu tecrübe tüm izniklilere şahane bir armağan. hele ki 75 doğumlu bu güzel insanla aynı jenerasyonda iseniz bu zevk katmerleniyor. çok şanslı olduğumu hissediyorum bu anlamda. çocukluğumdaki panayırları, ip cambazlarını, motor cambazlarını, sirkleri, pehlivanları izlemek insanın hatırlayamadığı rüyalarının kaydedilip video olarak sunulması gibi.

    yaptığı iş nevinden dolayı bugün çok bilinmiyor dış dünyada. popüler olmayacak hiç, mutlaka keşfetmek gerekecek. ancak gelecekte bu kıymetli belgesellerin dünyadaki arşive çok önemli bir katkı sağlayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. bir de belgeselleri çekerken, sadece bizim seyrederken yaşadıklarımızı dahi hissetse, bu işin motivasyonu daha onlarca belgeseli çektirecektir bence ona.

    aşağıda bazı belgesellerini görüp izleyebilirsiniz:

    2014 "panayır insanları"
    2011 "salkım söğüt saçlım"
    2010 “canıyla oynayanlar
    2008 “alamet-i üstüvane
    2007 “dondurmam mandadan

    yönetmeni olmadığı ama kameramanlığını yaptığı iznikli müthiş insan ibrahim er'in anlatıldığı ağustos karıncası'nı da es geçmeyin.
  • yönetmen kimliğinin dışında müzisyendir. grup yorum'un eski gitaristidir. yönettiği birçok belgesin müziğini de kendisi yapmıştır.
hesabın var mı? giriş yap