• inanlar inşaat'ın sahibi... http://inanlar.org/tanitim.htm adresinden öğrendiğimiz kadarıyla bu beyefendi 1984 robert college ve 1990 itü mimarlık mezunuymuş... yalnız siteye ayrıca itü'nün 1. tercihi olduğunu da ekleyip istesem odtü'de de okurdum mu demek istemiş onu anlayamadık.
  • başbakan recep tayyip erdoğan'a kanalistanbul için 30 milyar dolar vermeyi teklif ettiğini söyleyen zat. inanlar yönetim kurulu başkanı imiş.

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25209136/
  • bugün öğrendik ki kanalistanbul'un yapılması için kendisinin çıkarıp 30 milyar dolar vermek/bulmak gibi bir önerisi yoktur. kendisine ait çok sihirli bir proje finansman yöntemi olduğunu söylüyor. hmm...

    onu da zaten en başta söyledi. yabancılara gayrımenkul satışını serbestleştirecek yeni düzenlemelerle elde edilecek paraların yanında bunun finansmanı devede kulak kalırmış. 30 milyar doların lafı bile olmazmış. vay anam vay. eh, özel mülk satışından devlet gelir elde edemeyeceğine göre kamu arazilerinin doğrudan yabancılara satışından söz ediyor sanırım.

    bana biraz kafası karışmış gibi geldi. ama belki de benim kafam karışmıştır. bilemedim.

    http://video.ntvmsnbc.com/…er-sey-3-mayis-2011.html

    edit: video linki eklenmiştir.
  • kanalistanbul'u övecek mantıklı somut tek şey bulamayınca işi böyle bi imgelemsel gibiye, baya anlamlı gibiciliğe vurmuş:

    "içinde sadece bir lojistik anlamı varmış gibi duran proje aslında istanbul'un kesifleşmiş sorunlarını çözerek onu marka yapacak. peşinden türkiye'yi yukarı çekecek, bu çekilişin başında çevresindeki milletlerin ve hayat parabolünün omuzlarına bıraktığı rolü üstlenmesi gereken milletimize yapacaklarını, ayağının dibine kadar getiren tevazudaki bir dinamonun ilk domino etkisini oluşturacak. bu etkiyle daha önce yazdığım makalelerde ve televizyon programlarımda söylediğim gibi yalnızca istanbul'un kapısında birikmiş dış talebe arz anlamında değil ama ülkemizi etkileşim çağına taşıyacak anayasal ve hukuksal değişimlerini de tetikleyerek, ilk defa toplumsal anlamda üstünde konsensüs oluşturacak bir metin anlamını taşımasıyla ve milletimizin bugüne kadar oluşturduğu ezberleri yeniden bozdurması ve yaşamı bize ortakça yazdırmasıyla öne çıkacak bir proje olacaktır. bu ilk domino etkisini bazılarımız daha doğmadan, bazılarımız duyduktan10 saniye sonra, bazılarımız 10 dakikada, bazılarımız 10 günde, bazılarımız 10 ayda, bazılarımız 10 yılda anlayacak ve hissedecektir. ancak ne yazık ki çok azımız bu olgunun idrakini, yaşayacakları ömre sığdıramayacaktır. ancak ilk defa ezici bir çoğunluk zamanla bu projeye sahip çıkarak domino etkisini çoğaltacaklardır."

    ben mecburiyetten okudum, üşenmeyip tamamını okuyan varsa, bişey anlamış olan beni de bi allah rızası için dürtüversin

    - olum biz çok yanlış yerden bakmışız, meğerse bu ne projeymiş be
    + hakkaten lan ne projeymiş? ben bi sik anlamadım
  • şirketinin reklam filminden anlaşıldığı kadarıyla ali ağaoğlu'na feci halde özenmiş kişi.

    (bkz: ben de yaptım olacak)

    (bkz: ben de sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim)
  • firması, müşterilerine göz boyucu değil karın doyucu seçenekler sunarmış.

    neemiç?
  • imzasını ''mimar s.inan'' olarak atıyor. google'a girecekken gooogle'a girmiş gibi oluyor insan görünce.

    nasıl bir egoysa artık?!
  • ali ağaoğlu olmak isteyen adam. bilir mi ki ben nefret ediyorum bunun gibi adamlardan.

    dediğinizi duyar gibiyim, uzaklaşıyorum...
  • ''adım serdar soyadım inan'' diyen bir kişi kendisi..değişikmiş.
hesabın var mı? giriş yap