• ~~alıntıdır~~

    serdivan fikir ve sanat akademisi sakarya ilinin serdivan ilçesinde bilimsel, felsefî ve sanatsal çalışmaları desteklemek amacıyla kurulan bir kurumdur.
    senenin belirli dönemlerinde çeşitli sergilere de ev sahipliği yapan serdivan fikir ve sanat akademisi profesyonel ve seçkin çalışmaları da sanatseverlerin beğenisine sunmaktadır.

    akademimiz yaklaşık 6000 ciltlik kitaplığıyla hafta sonları da dahil olmak üzere her gün ve 24 saat araştırmacılar için açıktır.
    anadolu'nun en geniş kapsamlı felsefe, sanat ve sosyal bilimler kütüphanesine sahip olan akademimiz birbirinden farklı alanlarda çalışmalarını yürüten araştırmacılar için geniş bir literatür imkânı sunmaktadır.

    serdivan fikir ve sanat akademisi'nin seminer programları ders almak isteyen öğrencilerin iki gruba ayrılmasıyla yürütülmektedir.
    bu iki grup sosyal kültürel çalışmalar ve akademik kültürel çalışmalar şeklindedir.

    sosyal kültürel çalışmalar grubu öğrencileri sosyal bilimler alanına ilgi duyan, fakat formasyonlarını başka alanlarda tamamlayan öğrencilerden oluşmaktadır.
    bu gruptaki öğrencilerin devamlılık oranı ve dönem içi çalışmalarına gösterdikleri özen kendilerini akademik kültürel çalışmalar grubuna taşıyabilmektedir.

    akademik kültürel çalışmalar grubu öğrencileri ise sosyal bilimlerin herhangi bir dalından mezun ve/veya bu alanda yüksek lisans / doktora seviyesinde eğitim gören öğrencilerden oluşmaktadır.

    her iki gruptaki öğrenciler dönemlik derslerinin ardından kendi seçtikleri ve sosyal bilimler alanına dair olan bir konu üzerine bireysel çalışma yapmakta ve bu çalışmalarını tebliğ olarak sunmaktadırlar.
    sunumlar serdivan fikir ve sanat akademisi'nde herkese açık kongrelerde yapılmaktadır.

    serdivan fikir ve sanat akademisi'nde ayrıca hüsn-i hat sanatı, şiir ve poetika, fotoğraf sanatına giriş, temel tasarım eğitimi gibi farklı alanlarda dersler de verilmektedir.

    başlangıçta sadece yetişkin fertlerin istifade edeceği çeşitli programlara sahip olan serdivan fikir ve sanat akademisi,
    serdivan çocuk akademisi gibi yeni projelerle daha geniş bir kitleye hitap edebilme imkânı bulmuştur.

    ~~alıntıdır~~
  • katıldığım faydalandığım akademi.
  • simon critchleyi getirmiştir anadolunun ücra köşelerine, aylar sonra duydum.
  • akademi adı altında akp kadın ve gençlik kolları olarak hizmet veren siyasete batmış kurum.
  • fazlasiyla siyasete battigini dusundugum fakat yine de cengiz cakmak gibi bir bilgeden ders alma firsatini, kucuk ve leş bir sehir olan sakarya’da cogunlukla universitelilerin olusturdugu bir komüne sunan akademi. cigdem durusken’i de getirmistir ayni zamanda. her ne kadar siyasi bir yapilanma olarak gorsem de bugun cengiz cakmak, dersinde bütün siyasal islamcilara da aptal osmanlicilara da harika bir uslup ile giydirmistir.
  • sakarya gibi kasabadan bozma bir şehrin ilçesinde, kendi çaplarını aşarak birşeyler yapmaya gayret eden yer. küçük de olsa 7 gün 24 saat açık kütüphaneleri vardır, kitap katalogları akademik ağırlıklıdır, fena sayılmaz ve bu küçük kütüphane-kitaplık, liseli ergenlerce öss vb sınav bahanesiyle evden kaçma amacıyla işgal edilmiş durumlardır, bu sebeple kütüphane ortamları yeterince tatsızdır. hak ettiği itibarı gördüğü söylenemez, desteklenilesi, ilgilisinin desteğine muhtaç mekandır.
hesabın var mı? giriş yap