• 1979 doğumlu rus futbolcu. defansın göbeğinde oynayıp hava toplarına oldukça hakim bir futbolcudur. cska moskova da takım kaptanı olup euro 2008 de adından oldukça sözettirecek bir isimdir.
  • yüzyıllardan beri cska moskova ve rusya ulusal takımının tandeminde berezutski kardeşlerle birlikte görev yapan istikrarlı savunmacı.
  • rus savunmasının s400 ile birlikte adeta emniyet sübabı gibidir.

    stilini çok beğendiğim bu zamanlama üstadı defans oyuncusu, futbol kariyerine 1997 senesinde spartak moskova genç takımı ile başlıyor.

    profesyonellige spartak orekhovo takımında adım atan genç sergey, burada bir sene içinde sadece 17 maç oynadıktan sonra krylia sovietov formasını de bir sene terletiyor ve bu süre içinde iki tane de gol atıyor.

    2001-2003 sezonunu lokomotif moskova defansını adam etmekle geçirirken 75 maçta 4 gol atarak adeta takımın gol yükünü de çekiyor*

    2004 senesinde ise artık bir daha yollarını ayırmayacağı cska moskova ile el sıkışıyor ve bugüne dek oynadığı 322 maçta attığı 29 golle taraftarların gözünde takımın ikonlarından birisi olarak yerini alıyor.

    rusya milli takımında da 114 maç oynayıp 8 gol atma başarısını göstermiş olan 5 çocuk babası sergey, 1.86 boyunda, tatlı sert ve müdahale zamanlaması konusunda üst düzey bir stoperdir.

    subjektif tespit olacak ama, artık ciro ferrara izleyememekten çok aşırı muzdarip bu futbol aşığı gözlerin gördüğü en soğukkanlı stoperlerden birisidir sergei nikolayevich ignashevich.

    o da bırakacak tabi. tıpkı ferrara gibi.
  • kendisi hakkındaki vikipedi sayfasında "...gol atma başarısı gösterememiştir" şeklinde bir ifade bulunan defans oyuncusu.
  • vikipedia sayfasında yazan "gol atma başarısı gösterememiştir" ifadesiyle hakkında yanlış bilgi verilen yaşayan efsane.

    şimdiye kadar;

    cska moskova formasıyla 44,
    lokomotif moskova formasıyla 9,
    krylya sovetov samara formasıyla 2,
    rusya milli futbol takımı formasıyla 8,

    toplamdaysa 63 tane resmi gol atmıştır. umarım bırakana kadar birkaç tane gol daha atar.
  • geçtiğimiz günlerde uefa'ya verdiği bir röportajda kendini benjamin button gibi hissettiğini açıklayan 14 temmuz 1979 doğumlu genç yetenek.*

    röportajına bakılırsa birkaç yıl daha profesyonel olarak futbol oynamaya devam edecek gibi görünüyor.

    euro 2016 sonrasında bıraktığı (bkz: rusya milli futbol takımı/#77829907)'na geri dönerek kendi ülkesinde düzenlenecek olan 2018 rusya dünya kupası'nda oynama şansına nail olacak.

    respect!
  • 2017-2018 sezonuyla beraber profesyonel futbolu bırakmış olan rus savunma oyuncusu. kendisi milli takımdan da euro 2016 sonrası emekli olmuştur.fakat defansı zaten problemli olan rusya milli takımının art arda yaşadığı sakatlıklardan sonra 2018 dünya kupası için rusya milli takımına geri döndü.
    kendisi bile futbolu bırakmaya karar verdiği sezonda bunu beklemiyordur ama tecrübesiyle takıma olumlu katkı yapacağına eminim.
  • hala rusya'nın ilk 11'inde bulunan stoper. yanında beruzutskiy'ler yok. işi son 20 yılda hiç bu kadar zor olmamıştı.
  • adam jübile yapmış fakat şu anda rusya milli takımında hırvatistan’a karşı oynuyor.
    ilginç...
    sergey ıgnashevich
hesabın var mı? giriş yap