• cesur ve gercek turk aydını prof.dr. ilhan arsel'in kadınların haysiyet ve serefinin nasıl ayaklar altına alındıgını,akıl,mantık ve insanlık onuruna tamamen aykırı uygulamaları anlattıgı,gerceklere dayalı kitabıdır.okunulması bir ihtiyactır.
  • kitabı bir yana birakacak olursak, diyalektik yalnızlık içinde varolmaya çalışan iki kavram.
  • beraber kullanılması kulaga son derece komik gelen bir sözcük birlikteligi.cünkü eger seriat varsa kadın yoktur.
  • kuran'in turkce mealiyle karsilastirarak okumaya basladigimda, moralimin feci sekilde bozulmasindan ve islamda kadinin yeri ile ilgili gerceklere artik daha fazla tahammul edemiycek olmamdan dolayi sonunu bir turlu getiremedigim ve de yillardir kitapligimin bir kosesinde bir gun bitirmek uzere beklettigim kitap. eger tanri bir kutsal kitap gonderdiyse ve de bu "hormon odakli" erkek beyinler tarafindan super egolara gore degistirilmediyse, tanrinin kadinlarla ilgili cok buyuk problemleri var! ve de tedavi edilmeli!
  • dücane cündioğlunun kuran çevirilerinin dünyası.(kaknüs yayınları) adlı kitabına bakan herkes kuran meallerin de de eleştirilecek şeylerin olduğunu görür. dolayısıyla bazı meallere yarım yamalak bakıp fikir sahibi olmak kolaycılık olur. islamın indiği çağdaki arap toplumunun sosyolojik yapısı değerlendirilmeden islam hakkında yorum yapmak da cahilce olur. zira kuran zaman ve mekan üstü bir kitaptır. 5. yüzyılda arap toplumuna söylenenlerin vahabi yorumuyla hareket etmek insanı zor durumda bırakır. ayetlerden ve hadislerden ne kasdedildiği önemlidir. uydurma hadis olayına girmek bile gereksiz zira kuranla çelişen bir söz hadis olamaz.
  • http://www.hurriyet.com.tr/_np/4980/5884980.jpg (sol: şeriat & sağ: kadın)
  • ilhan arsel 'e ait kitap. seriat ve kadin kitabinin onsozunden aynen aktarilmistir... 'ilk baskisi 1987 yillarinda yapilan bu kitap, esas itibariyle iki amaca yonelik olmak uzere hazirlanmistir. birincisi, seriat'in kadini gercekten asagi ve hakir goren, ve ozgurlukten yoksun eden emirlerini ve yonlerini, ve muhammed'in eylemlerini elestirmek ve tenkid suzgecinden gecirmek ve boylece kadinlarimizin, insan sahsiyetinin haysiyeti bilinci icerisinde savasim gucunu pekistirmek; ikincisi de islami verilerin 'layuhti' (hatasiz, kusursuz) nitelikte seyler olmayip, akil suzgecinden gecmege muhtac nitelikte bulundugunu belirtmek ve boylece bunlari 'tabu' olmaktan cikarip herkesin tartisabilecegi ortama oturtma geregini yeniden sergilemektir.' ilhan arsel
  • bu kitabin okunmasi ve okutulmasi sart olmali.boylece gunluk hayatta "sart kosulan sacmaliklar"dan kurtulmak icin bir isik yakmis oluruz.
hesabın var mı? giriş yap