• evinizde ya da yaşam alanınızda kullandığınızda harika sonuçlar elde edebileceğiniz ışık kaynağıdır.

    beş metrelik silikonsuz bir modeli, yaydığı kırmızı renk ile hem mekana oldukça romantik ve etkileyici bir hava katıp hem de gözü yormadan okuma/görme/algılama ihtiyacına cevap verirken sadece, tavanda asılı duran ve yaydığı ruhsuz beyaz ışıkla içimizi karartan tasarruflu ampul kadar elektrik tüketir ki sayısal ifadeyle 20 watt civarındadır.

    ayrıca kırmızının bu tonuna can kurbandır...
  • bilim kurgu filmlerinde görüp de pek imrendiğimiz fütüristik dünya tasarımının temel yapıtaşı.

    bütün karizmasıyla birlikte hayatımıza giren şerit led'e eşlik edecek uçan arabalar bir an önce çıksa tam olacağız. geriye bir tek aluminyum folyoya sarınıp gezmediğimiz kalır ki o da eksik kalsın, güvenlikten geçerken ötüyor.
  • tek çiplisi vardır, üç çiplisi vardır. sıcak beyaz, soğuk beyaz, rgb, mavi, yeşil, kırmızı, amber vardır. iç mekan (ip20) ve dış mekan (ip66/67) vardır. 12v olanı da, 24v olanı da vardır. var oğlu vardır.

    önemli olan, şerit led'in altındaki yapışkana güvenmemek ve kaliteli bir çift taraflı bant ile kuvvetlendirmektir. bir de kaliteli bir güç kaynağı (adaptör, led sürücü, balast falan da derler) bağlandığında uzun süre sorun çıkarmadan kullanılır. uyduruk gibi görünüyor ama iş görüyor meret. yine de watt başına 60 lümen civarı ışık verdiği ve cree, samsung, lg, nichia gibi üreticilerin kalitesine kesinlikle yaklaşamadığı için evladiyelik olsun ve yüksek verimlilikle çalışsın istediğiniz aydınlatma çözümlerinde yeri yoktur. kısacası şerit led aydınlatmada pek de yeterli olmayan, daha ziyade süslemede kullanılan bir üründür. misal ben mutfak tezgahını güzel bir aluminyum profilin içine çektiğim 1 metrelik şerit led ile aydınlattım. ama 60-70 cm ötesini aydınlatmakla görevli bu basit lambayı tavana bağlasanız bi boka yaramaz tabi.
  • 5050, 5630, 5730, 2835, 4014 gibi modelleri bulunan, flexible, 12 veya 24 volt ile çalışan, enerji tasarruflu, dekoratif aydınlatma ürünü.

    yukarıda belirtilen modeller şeridin üzerindeki ledin ölçüsüdür.
    örneğin 5630 şerit ledin üzerinde 5.6 mm * 3mm led bulunur.
  • rgb aydınlatma sağlamak suretiyle asma tavan içleri dahil olmak üzere, dekorasyon namına türlü şekilde yapıştırılarak kullanılabilen ledlerdir. uzaktan kumanda modülüne sahip olabilirler, genel olarak kattığı şıklığa oranla ucuzdurlar. her kullanım yerinde olmasa da en azından reklamcılık açısından rakibi neon şeritlerdir.
  • mobilyalara derinlik katmak için hem de güzel ambiyans için kullanılan pratik ışıklandırma. mutfakta, dolabın altına çekerek hem güzel bir ambians hem de tezgahı güzel aydınlatabilirsiniz.
    tek çipli olanları (geneli böyledir) 12v ile çalışır ve 1 metresi 400-500ma akım çeker. 2 metreye kadar kullanacaksanız sürücüsüne ihtiyaç yoktur 12v 1a adaptör ile de kullanabilirsiniz.
  • evini modifiye sahine cevirmek isteyenlerin gozdesi olan isiklandirma.
  • alanya’da diskoların önünde içeri giremediği için kendi kendine dans eden ışıklı kemerli apaçiler vardı.

    aklıma onları getiren led türü.
  • çocuk odaları için uzaktan kumandalı şerit rgb led tipinin gece lambası olarak kullanılması ergonomik, ekonomik, evladiyelik ve eğlencelidir.

    (bkz: #114774992)
hesabın var mı? giriş yap