• inciraltında midyesi yenilesi güzel bir yer
  • uzak durun.
    bir zamanlar midyesi güzeldi, artık tamamen popüler olduğu için satış yapıyor.
    midye sever arkadaşlar uzaklaşmaya başlamıştır muhtemelen. ama amatör midyeciler beğeniyor olabilir.
  • midye kabuğu arasında yağsız, baharatsız, pişmemiş pirinç pilavı satan mekan.
  • yıllar sonra bugün yeniden midyesini yedim. maalesef eski lezzetinin çok uzağındaydı. yolunuz düşerse uğrayabilirsiniz, ancak sırf midye için hayatta uğranılmaz...
  • yine güzel izmirlilerin abarttığı, gereksiz anlam yüklediği mekanlardan biri ile karşınızdayız hanımlar, beyler ve sevgili çocuklar.

    midyelerin içi lapa, hatta o kadar lapa ki kabuğu kaldırdığında pirinç lapaları kendini hangi tarafa bırkacağını şaşırıyor. daha önce bu kadar kötüsünü yemedim desem yalan olmaz, başım ağrımaz.

    sardalya standart, ekstra bi numarası yok. aynı şekilde kokoreç de öyle; sadece küçük bir sürpriz olarak içinden 5 cm boyunda pişmemiş bağırsaklar çıkabiliyor.

    mekandan çıkarken biri iç, diğeri dış kapıda olmak üzere iki kişi sırayla alık alık yüzünüze bakıyor. - ulan bi iyi akşamlar deyin be!- neyse insanlığı bırakmamak adına onu da biz dedik.

    ha unutmadan; bulaşık deterjanından hallice tada sahip çaylar da ikram değil, tanesi 3 tl.

    yani diyeceğim o ki; sıradan bile değil, vasat altı bir yer.
  • son iki senedir her midye yemek istediğimde gittiğim inciraltı’nda bulunan mekan. balık bir kere yedim burada, restoran kısmı ve kokoreçi tartışılır. ben sadece midyesi için konuşacağım.

    benim gibi midyeyi sıcacık sevenler için müthiş bi yer. içindeki pirincin lapa olduğunu söylemiş bir yazar arkadaş, öyledir, tadında bir lapalık vardır, pilav yemiyoruz sonuçta. ayrıca midyede öncelik pirinç midir tabiki hayır. midyenin etli olması, etinin kendi lezzeti ve baharatlardır asıl lezzeti ortaya çıkaran. midyelerini kendileri yetiştiriyor diye biliyorum, oldukça güzeller ve baharat oranı da gayet uygun.

    bundan daha iyi midyeyi çocukluğumdan beri yediğim, mahallemize her akşam üstü gelen küçük, bir tezgahı olan midyeci apo abimizin midyeleri, ve bir ikincisi ise karşı komşumuzun kendi yaptığı midyeler.

    izmirin en kötü midyesi ise alsancakta herhangi bir mekanda yediğiniz midyelerdir.

    ayrıca o çok meşhur midyeci ahmet’in tuzla şubesinde yediğim midye serkan hamza’nın midyesinin yanına bile yaklaşamaz.
  • midyeleri fabrikasyon olduğu için beğenmedim. lezzetsiz midye üretiyorlar.
  • inciraltında sahilindeki overrated midyeci kokoreçci.

    inciraltı sahiline ne zaman gitsem, serkanhamzanın önünde kuyruk görürdüm. dün kokorecini ve midyesini deneyelim dedik. bu kadar kuyruk olacak birşey bulamadım. kokoreci sert çiğnenmiyor, midyesi lapa pilav. fiyatları da ucuz değil. yarım kokoreç 22, midyenin kg si 50tl.

    memlekette enayi bitmiyor gerçekten. şunun için bile sıraya girip bir dünya para veriliyor.
  • fiyat politikası bana göre yüksek. ama kuyruklar bekliyor insanlar demekki genele göre yüksek değil. ben fakirim.
  • ne midyesi ne de kokoreci abartıldığı kadar olmayan yer.
hesabın var mı? giriş yap