• serkisof; molnija markasıyla üretilip 3602 kodlu mekanizmayı taşıyan cep saatlerini türkiye'ye getiren ailenin adıdır. tcdd'nin siparişi üzerine sovyetlerde saat üretilmesine aracı olup, ülke pazarına sokmuşlardır.

    sonradan halk tarafından marka olarak benimsenmiştir.

    zaman tutması çok iyi değildir.

    mesela yine tcdd için saat üreten chronometer yeterlilikteki zenithler ile yarışamaz bile. ama ülkede herkesin dedesinden, babasından kalan bir serkisofu olduğu için manevi değerleri vardır.

    maddi anlamda para etmezler.

    rus saatlerine meraklıysanız şuraya bir göz atın:
    http://2209su.blogspot.com/
  • erzurum'da askerlik yapmış dededen yadigar moskof yapımı saat.

    zamanında bir subaya gramofon hediye ediyor dedemin babası, dedem askerliği rahat yapsın diye*. dedeme kol kanat geren rütbleli, terhis olacağı zaman hediye ediyor gramofona karşılık. muhtelif zamanlarda dayımdan aşırmayı denesem de mamafih başaramadım, dede evinde bir köşede durmakta. bize geçmesine takribi 30 sene var.*

    velhasılı, ne varsa eskilerde varmış azizim, hediyeleşmek, hatırşinas, vefalı olmak.**
  • tcdd'nin hareket memurları için sscb'de yaptırdığı saat markası. bir adet teyzemin eşinin hediyesi, bir adette kayınpederden mirasa intikalen gelen 2 tanesine sahip olduğum saat.
  • anneme, babama hediye aldığım saatleri, bana erdal amcamın aldığı saatleri geçiyorum. dedemin hislon marka masa saatini geçiyorum, ne de olsa dedemin her malı, her eşyası gözümde aşırı parlak ve değerliydi. (tabii aileden kalma bir serkisof'um olsa başka havalı olurdum.) babamın kolunda değil adeta kalbinin üstünde gömlek cebinde taşıdığı ve saati sadece birkaç dakikalık yanılma payıyla bilmesini test etme-doğrulatma amacıyla kullandığı kayışı katlanmış basit kurmalı saatini geçiyorum. ilk büyük saat eylemim ilk aşkıma kendi başıma alamayacağım bir saati, arkadaşların ortaklaşa yaş günü hediyesini seçme ve alma temsilcisi olarak yaptım. aşkımı o değil sağır sultana kadar diğerleri biliyordu. piyasayı bilen ise konyalı olduğundan başlıca kırkiki diye çağırdığımız arkadaşımdı. o beni eminönü mısırçarşısı'ndaki toptancılarda gezdirdi. elde toplanan paranın alabileceği en güzel, en harika şeyi almaya ahdetmişim. o zaman görgüm, zevkim tissot'a erişebildi, ben de ilk kez tissot'la tanıştım. yıl 86.

    (bkz: saat/@ibisile)
  • aslen doğrusu serkisoff dur. (çift f)

    tcdd için üretilenlerden çok önce, osmanlı döneminde vardı bu saat.

    https://prnt.sc/isfo9y
    https://imgur.com/a/9ur3r

    tam olarak nedenini bilemiyorum, belki de cumhuriyet dönemine geçilince "f "nin birini kaldırdılar.

    (bkz: serkisoff)

    orjinal adı ve "en doğrusu " ise;

    k.serkisoff & co
  • aslen doğrusu serkisoff değildir, k.serkisoff & co ile serkisof markalarını bir birine karıştırmayalım.

    k.serkisoff & co bir isviçre markasıdır, rus değil. osmanlı pazarı için 1880'lerin sonlarında üretilmiş olup, gayrimüslim vatandaşlarımızın isviçre'den bayilik alarak osmanlı pazarında satışını yaptıkları bir markadır. k.serkisoff & co ayrıca zenith markasının ithalatçısıdır ve osmanlı pazarı için üretilen bu markanın içinde de zenith'in öncülü de diyebileceğimiz markalardan billodes mekanizma bulunur. bu mekanizma da haliyle isviçre yapımıdır.

    k.serkisoff & co saatlerin kasa ve kadranında o zamanın ingiliz gümüş markalarından esintiler taşıyan damga ve figürler (büst, amblem ve geometrik desenler) bulunur ki, bunlar aslen sahte damgalardır. o dönem ciddi değer taşıyan ingiliz markalarını taklit eden isviçre yapımı ürünlerdir.

    serkisof ise rus yapımı tcdd saatleridir. daha detaylı bilgi için: (#53821311)
  • bir zamanlar sağlam saatli bombalar yapılırdı.
  • dededen kalma bir tanesine sahip olduğum saat. biraz sıkıntılı bir saat şuan için ama boş bir zamanımda üşenmeyip yaptırmayı düşünüyorum. kurma kolu düzgün çalışmıyor biraz sadece o kadar. hiç görmediğim dedemin bana en güzel ve tek hediyesi.
  • sovyet rus üretimi bir saat markası şuan üretimi yok diye biliyorum zamanında tcdd'den emekli olanlara verilmiş bir çok köstekli serkisof mevcut güzel bir sovyet saati, köstekli tcdd modeline bende sahibim
    değeri 50? isteyende var 50.000? isteyende
    piyasası 350-500? arasında geçiyor sanırım.
  • dedemin babasından kalma tcdd hizmet yılları hatırası köstekli saat. kabartmaları olsun saat işleyişi olsun yıllar eskitememiş. kurmalı olduğundan pil derdi yoktur. ölümsüz bir saattir.
hesabın var mı? giriş yap