• sadece mekan içerisinde hizmet verebilen serpme kahvaltıcıların covid-19 yasakları nedeniyle batmak üzere olması durumu. kahvaltı mekânı olan arkadaşım 2 aydır evde oturuyor..
  • o son yumurtaya 10 tl istemeyecekti...

    edit: bunu da hatırlamakta fayda var

    (bkz: köy kahvaltısı sahtekarlığı)
  • ülkenin geri kalanı bolluk, bereket ve varlık içinde rahat rahat yaşarken nasıl batmak üzere olduklarını anlamadığım iş kolu.
  • zamanında fazlasıyla kazandıkları için batmazlar. masaya koydukları kahvaltılıkları; 10 katı fazlasına satan mekanlar vardı ve yıllarca tıka basa doluydular, arayıp rezervasyon yaptırmadan gitsen yer bulamıyordun. o zamanlar kazandıklarını yemedilerse batmazlar. yedilerse de onlara gelene kadar neler var, cebi hiç öyle büyük paralar görmemiş garibanlar ne yapsın.
  • şurada bile belli bir meslek erbabına yönelik kin, nefret ve hakareti görebiliyoruz. bizim millet böyledir. birilerinin batması, çırpınması ve zarar görmesi inanılmaz haz verir.
  • yaşadığımız şu zor günleri atlatabilmek için, en azından geçinebilmek herkes imkan dahilinde farklı yollar arıyor, işini geliştirmeye çalışıyor. serpme kahvaltıcı dediğin yer bir restoran işletmesi sonuçta, "biz paket yapamayız battık biz" deyip karalar bağlamaya, kendini eve kapatmaya gerek yok. konsepti değiştir, çalışanları kurye olarak kullan, online sipariş, gel al gibi yollarla bir şekilde ayakta kalınır diye düşünüyorum. elbette eski kazanç olmaz, ama şu dönemde kaç kişi eskisi gibi kazanabiliyor ki zaten..
  • restorancılık yapan bir çok insanın batmak üzere olması gibi bir durum var. bunun meyhanesi, tostçusu, balıkçısı yok maalesef. akmasa da damlasa diyerek idare edebilecek eşiğe hiç gelememiş yeni işletme sahipleri yatırdıkları parayı çoktan hiç etmiş; üstüne bir de dünya borç sahibi olmuş, o eşiğe gelebilmiş fakat artık çırpınacak gücü kalmamış da nice emekçi insan var. arkasında ne devlet duruyor bu insanların ne de bir yasa. “alın bu sizin b.kunuz size bir çubuk verelim oynayın durun” demekten farksız bir tutumun kurbanları. millet çoluğunun çocuğunun eğitimine ayırdığı, geleceğine ayırdığı hatta boşverin hepsini; senelerdir çalışıp, kenara ufak ufak atarak bir hayalini gerçekleştirmek için ayırdığı parayı kullanmadığı dükkanın kirasına, -belki de- o dükkana yeni yaptırdığı tadilata ota bilmem neye vermiş. ne o dükkanın kirasıyla geçinen adamı, ne de o dükkana kira ödeyen adamı koruyan bir sistem var.
    sektör batıyor serpmesi mi kalmış... üzgünüm valla ne diyeyim.
  • paket servise geçmeleri neticesinde batmaktan kurtulmuşlardır.
  • bunların bazılarında kahvaltılar iki kişilik olduğundan 3,5,7 gibi tek sayıda bir grupla giderseniz. arta kalan kişiye servis veremiyoruz diye diretirlerdi. nedense aklıma geldi.
hesabın var mı? giriş yap