• (bkz: cervantes)
  • (bkz: the servant)
  • (bkz: maid)
  • restoranlarda boslari koymak icin kullanilan istasyon.
  • servant ve maid arasındaki en önemli fark, servant kelimesinin cinsiyete bağlı (gender specific) olmamasıdır.

    maid, maiden kelimesinden kısaltılmış olup "kadın hizmetli" anlamına gelir. günümüzde kullanılmasa da*, eskiler kendilerine maidservant derlermiş. laundry maid(çamaşır hizmetlisi), kitchen maid(mutfak hizmetlisi), nursery maid(çocuk odası hizmetlisi) gibi çeşitli görevleri olabilir bu kadınların. bulundukları mevki ve çalıştıkları alana göre, hesap vermek zorunda oldukları ve emir aldıkları bir "baş hizmetli" bulunur. yani bir "kitchen maid" aşçıya, nursery maid ise dadıya bağlıdır. dadı mutfağa, aşçı da evin geri kalanına karışmaz. özellikle aşçılar kendi ekiplerini oldukça korur ve geri kalan hizmetçilerden kayırırlar.

    servant ise bir evdeki her hizmetli için kullanabileceğiniz bir kelimedir. butler(kahya), footman, hall boy(en düşük statülü hizmetçidir kendisi) gibi erkek hizmetliler de; governess, head nurse, scullery maid gibi kadın hizmetliler de ve hatta geleneksel olarak kadın olmasına rağmen günümüzde cinsiyetten bağımsız olarak olunabilen housekeeper ve cook(aşçı) da servant olarak anılırlar.
    bir klasik olarak konuyu toparlayacak olursam, "her maid bir servant'tır, ancak her servant bir maid değildir".
    (bkz: #81372047)
  • paris'te butik üretim yapan bir çikolata markası
  • [şehirlerin talan edilmesine karşı çıkar ve hiç hak hukuk tanımayan ayak takımına ve kölelere karşı o zamanın roma'sında absürd sayılabilecek iyi niyet gösterilmesi talebinde bulunur (adversus infimos iustitiam esse servandum*). peş peşe zafer kazanılması ve bunların sağlıksız askeri zaferler olması nedeniyle roma'nın çöküşünü peygamberlere özgü bir bakışla önceden görür: "roma, sulla'yla salt ganimet uğruna savaşa giriştiğinden beri, imparatorluktaki adalet anlayışı tamamen yok olmuştur. ve bir halk başka bir halkın özgürlüğünü zorbalıkla elinden alırken, gizemli bir öç alma* duygusuyla hareket ettiği için kendi yalnızlığının büyüleyici gücünü kaybeder."] stefan zweig - sternstunden der menschheit (bkz: cicero/@ibisile)

    (bkz: sergeant)
  • hizmetçi, uşak.
    bugünkü şartlarda işçi olarak ta kayıtlara geçebilir belki.

    world of warcraft'ta khadgar'ın hizmetçisi vardır, cinsiyetsizdir. nick'ime esin kaynağı olmuştur. gerçi aklımda yanlış kaldığı için böyle yazmıştım ama olsun. hepimiz khadgar'ın servantıyız. khadgar's servant
  • shyamalan'ın yeni korku dizisi projesi. apple tv'de yayınlanacak dizinin gösterim tarihi ve konusu belli değil.
  • fragmanı yayınlanmış dizi.
hesabın var mı? giriş yap