• servas, kültürler arası barış ve hoşgörüyü kendine amaç edinen, kar amacı gütmeyen, ırk, dil, din , cinsiyet ayrımı gözetmeyen bir sivil toplum örgütüdür. servas-türkiye, merkezi isviçre’de bulunan uluslararası servas federasyonu’nun (servas international- www.servas.org ) bir alt dalı olarak faaliyet gösterir.
    servas abd, 1949 yılında, bir barış hareketi olarak başlamıştır. 1972 yılında uluslararası servas federasyonu isviçre’de faaliyete başlamış ve bir sene sonra servas, birleşmiş milletler (bm) ‘sivil toplum örgütleri’ listesine dahil olmuştur. servas’ın bm bünyesinde, biri new york’ta , diğeri cenevre’de olmak üzere iki temsilciliği bulunmaktadır. dünyanın 130 ülkesine
    ( http://www.servas.org/en/index.html) dağılmış olan servas üyelerinin sayısı 15.000’ in üzerindedir.
    servas farklı kültürlere sahip ve farklı coğrafyalarda yaşayan insanlar arasında birebir iletişim kurma fırsatları yaratan, onlara dünyayı tanıma olanakları sunan ve bu yolla dünya barışına katkıda bulunma amacı güden, gönüllülük ilkesine dayalı uluslararası bir ev sahibi (host) – gezgin (traveller) ağıdır.
    karşılıklı görüşmeler (telefon, faks, e-posta veya posta yoluyla) sonrası ayarlanmış ziyaretlerle, ev sahipleri ve gezginler, birbirlerinin günlük yaşantılarını yakından tanıma, değişik kültürlerle birebir tanışma, etkileşim içinde bulunma ve sıcak dostluklar kurma fırsatını elde ederler. karşılıklı paylaşım ve iyi niyet ve hoşgörü çerçevesinde servas gönüllüleri amaçlarına ulaşmış olurlar.
    servas, karşlılıklı güvene dayanan ve gönüllülük ilkesiyle hareket eden bir sivil toplum örgütüdür. herşeyden önce servas, ücretsiz yiyecek, içecek ve yatak sağlayan bir organizasyon değildir. gezginlerin, kendilerine kapılarını açan insanların yaşamlarına saygı gösterip günlük hayatlarına katılımları beklenir. tüm servas üyeleri, kültürler arası anlayış, hoşgörü ve paylaşıma katkıda bulunmaya hazırdırlar. servas, dünyayı farklı bir açıdan görebilmenizi sağlar; yabancıların değil, tanışmayı bekleyen dostların yaşadığı bir dünyayı sizlere sunar!

    http://www.servas.org/turkey/ adresinden direkt alıntı
  • ilk entryde üşendiğim için copy-paste yaptım. bu organizasyonun kısaca amacı gezginlere yurt dışına çıktıklarında üyelik aidatı karşılığında bir-iki günlüğüne kalacak beleş yer sağlamak. üye olmak için ise kişinin evini gezginlere açması, ya da başka bir üyeden referans alması gerekli.
  • (bkz: interrail)
  • bu organizasyonu hospitalityclub türevlerinden ayıran özelliği üye adaylarının yüz yüze yapılan en az bir görüşme sonucunda başvurularının değerlendirilmesidir. öyle online olarak üye kabul etmez. görüşmecileri vardır ve bu görüşmeciler adaylarla bizzat görüşür ve neden üye olmak istediklerini, servas hakkındaki düşüncelerini ve servas'a neler katabileceklerini sorgular. eğer aday servas profiline uygunsa üyeliğe kabul edilir. bu nedenle host/traveler olayı gayet güvenli bir şekilde çalışır, ancak üye sayısı çok fazla değildir(türkiye'de an itibariyle 200'e yakın). size gelecek misafir ya da gideceğiniz host hakkında kafanızda olumsuz anlamda pek soru işareti olmaz, güvenilirdir.
  • 2008 temmuzunda youth meeting düzenleyecek ve birçok ülkeden gelecek misafirlerini sabancı üniversitesinde ağırlayacak olan barış hareketidir.
  • esperanto dilinde hizmet anlamına gelirmiş.

    ayrıca; http://joomla.servas.org/
  • 2005 yilinda uye olmak icin cok ugrasmis, bir suru temsilcisi ile hem eposta hem de telefon ile bir cok defa randevulasmis olmama ragmen uyelik icin gereken "mulakata" bir turlu alinamamistim. inat edip 2-3 ay bekleyip, sonra turkiye temsilcilerine yazi yazip biraz daha beklemistim.
    "ozur dileriz, en kisa surede sizi arayacak bir temsilcimiz" mesajindan bugune kadar da arayan olmamistir.

    sonra bu arkadaslardan umidi kesip hospitalityclub ve couchsurfing ile yola devam ettim. cok iyi de etmisim.

    umuyorum ki benim talihsizligimdir bana gosterilen ilgisizlik ama bence cok da iyi organize olamayan bir organizasyondu bir zamanlar kendileri
hesabın var mı? giriş yap