• artık sona ermekte olan küreselleşme çağının toplumun en üst sınıflarına yaradığı için kritik önemdedir. belki de kapitalizm çökebilir!

    1929 büyük buhranına eşdeğer olabilecek bir toplumsal bunalım sürecine girişimizin arefesinde gündemdeki mülteci krizi, aşırı sağa yönelim, küresel terörizm gibi sorunların zahiri olduğu; esas problemin çok daha temelde, servetin eşitsiz dağılımında yattığı gerçeğini görmenin zamanı gelip geçiyor.

    dünyanın karşılaştığı bu sorundan türkiye de elbette muaf değil; servet dağılımın adaletsizliği konusunda dünyada başa güreşiyoruz.

    --- spoiler ---

    üstteki servet artıran hikayeler parasal genişleme adlı politikanın yan etkisi sonucunda oluştu. özetle ister amerika, britanya, almanya olsun veya ister hisse senedi, emlak, tahvil piyasası olsun; hiçbir şey yapmadan 10 yılda çok büyük paralar kazanıldı. üstelik büyümenin olmadığı, enflasyonun çok düşük kaldığı bir dönemde; yani para kazanmanın en zor olduğu dönemde. bunu başarmak için gerekli tek bir şey vardı: servet. sektörler, isimler ve milliyetler değişsin değişmesin; dünyanın en zenginleri listesinin ilk 10 sırasının toplam serveti %78 yükselmiş.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap