• baskasinin emegini somurup (artik deger yaratip da diyebiliriz) servetine servet katma olayina dusmanlik.
  • (bkz: robin hood)
  • cm de denizlisporlu servetin milyon dolarlar verilmesi ve alınanaması üzerine oluşan ve gerçek hayata da yansıyan düşmanlık biçimi
  • (bkz: botaş)
  • lakin burada şöyle bir şeyi de açığa kavuşturmak lazımdır. tesisi yapan, planlamayı yapan, yatırımı yapan adam olmasa kim emek gösterecekti ki? emek sadece kol gücü müdür? hakkıyla para kazanan hiçbir insan evladı yok mudur şu dünyada? işçiler bir araya gelerek bir fabrikayı ne kadar iyi işletebilirler? mühendisi, işletmecisi olmadan nereye kadar ayakta kalabilirler? tut-i mucizeyi guyem, ne desem laf değil.

    uzun lafın kısası, daha eğitilmiş, daha kalifiye adamların daha çok para alması akla yatkındır. zira
    1. onlar hayatlarının bir kısmını bunun eğitimine harcamışlardır
    2. daha az bulunurlar
  • her servete karsi yapilirsa dengesizlik ve art niyet aranabilecek olgu.

    fakat, turkiye gerceginde oldugu gibi , ufak yada buyuk miktarda servete ulasmis kisi yada ailelerin, buyuk bir bolumu( burada genelleme cuk diye oturur) bu serveti bir sekilde direkt yada dolayli yolla kanunsuz bir isten sagladigi icin yapilmasina o kadar abest bakilmamasi gereken olgu.

    bir adam( doktor, muhendis, is adami, memus basbakan, koylu,) ufak bir servet gostergesi olabilecek 120 bin dolarlik bir arabaya biniyorsa, bu turkiyede hatri sayilir bir olasilik yuzdesiyle durustce kazanilan para ile alinmamistir.cunku turkiye sartlarinda bu ve ya herhangi bir meslek gurubunun, ustun basarilara vakif olmayan bir uyesinin bu meblarari(o araca binen adamin geride bir okadarlik dairesi bankada parasi yatirimi vardir) kazanmasi olasilik dahilinde degildir.mutlaka bir sekilde o parada kanunsuz bir durum vardir.
    bu durum, ufak bir vergi kacirma, esantiyon birseyler alma olabilecegi gibi, buyuk bir seyde olabilir.
    sonucta hepsi , arsizlik, hirsizliktir.

    normal sartlar altinda suctur.( duzgun bir sistemde)

    sonuc olarak bu tur servetin dusmani bol olacaktir ve olmalidir da..
hesabın var mı? giriş yap