• hazır çorba, çerez gibi şeylerin paketinde yazan tanım. kimneyi önermektedir bilinmez.
  • tarım bakanlığı prosedürleri gereği, aromalı ürünlerin üstüne gerçek malzemelerin fotoğrafı basılamaz. mesela ürettiğiniz şekerin içinde şeftali suyu varsa şeftali fotoğrafı koyabilirsiniz ama, şeftali aromalı bir ürüne koyamazsınız. en iyi ihtimalle illüstrasyon koyabilirsiniz.
    aynı şekilde ürünün içeriğinde olmayan malzemelerin de fotoğrafı konulamaz.

    hal böyle olunca, sözgelimi alaturca ambalajına çay koymak, çay yanında tüketimi böylece ittirmek istiyorsanız, servis önerisidir ibaresi koyarak, tarım bakanlığı gıda tüzüklerinden filan sıyrılabilirsiniz. yani dersiniz ki "yooo üründe bunlardan olduğunu iddia etmiyoruz, ama bunlarla servis edilince ne de güzel olur bilseniz, filan falan. aaa bakın kuş uçuyor...".

    uzun lafın kısası, servis önerisidir ibaresi gördüğünüz yerde, biliniz ki aslında yemekte olduğunuz üründe görmekte olduğunuz malzemelerin sahicisinden yok. en iyi ihtimalle aroması var.
  • bir gida ambalajinin üzerindeki fotografta paketin icinde bulunmayan malzemeler kullanilmissa yazilan ifade.

    örnek: dr. oetker kek karisimi paketinin üzerinde taze cilek ve muz ile süslenmis bir kek fotografi olsun. bu durumda bu ifade paketi satin alan kisinin "paketin üzerinde cilek ve muz var ama icinden cikmadi" diye itiraz etmesini önlemeye yarar.
hesabın var mı? giriş yap