• bu bir üst model olup kendi içinde "sabahları uyuyan model" ve "akşamları uyuyan model" olmak üzere ikiye ayrılır. en tartışmalı olanı sabahları uyuyan, hatta sabahları servise biner binmez uyuyan insan modelidir ki uyumayıp da muhabbet edenlere laf sokma, ters ters bakma, cıklama gibi çeşitli atraksiyonlarla tepkilerini gösterirler. uykusuz bir gecenin ardından benzer duruma düşme ihtimali hep olacağından bu insanları anlayışla karşılamak gerekir.

    serviste uyuyan insan modeline örnek olarak 5 numara dilek verilebilir.
  • sozu edilen insan modelinin evi ile isi arasindaki mesafe cok uzaksa olasi bir durumdur.garip karislamamak gerekir. bu tip kisilere (bkz: aninda uyuyabilen insanlar) da denmektedir.
    (bkz: uyudukca uyuyasi gelmek)
  • cek fisi bitir isi tanımı yapılabilecek insan modeli. az önce servise binmiştir, günaydın demiştir. sonra bir bakarsınız, kafa yana* düşmüş, uyumuş.
  • bilkent servislerinde orneklerine bolca rastlanilabilecek insan modeli. eger yaninizda konusacak kimse yoksa doyum olmaz o uykuya.
  • gece 1 servisiyle sabancı üniversitesi'ne doğru yol almakta olan bir grup insanda gözlemlenebilecek durum. ışıklar kapalıdır, monoton bi motor sesi ninni etkisi yapar artık, bi de kaloriferler sonuna kadar açılmışsa, buna bir de trafik sıkışıklığında 1,5 saat yol eklendiğinde olağandışı insanların oluşturduğu bir model olmaktan çıkar.
  • gaz cikarma ve horlama disinda pek bir zarari olmayacak insan modeli.
  • servisin sallantisi besik gibi geliyorsa kendi yatagibda rahat edip de uyuyamayan kisi gece uyuyamayip uykusunu almak icin sabahi bile bekleyebilir, senin benim gibi insandir bu model de, siz nasil yatakta rahat ediyorsaniz o* da serviste rahat ediyordur. zaten serviste yapacak daha iyi bisi de olmaz genelde, su durumda asil sabah sabah nasilsin gibi gereksiz sorularla uyumanizi engelleyen dusuncesiz insan modeli incelenmelidir, hele siz uyumaya calisirken ay ben hic uyuyamam serviste diyorsa kafasi koparilmalidir.
  • normalde uyuma odasına girdikleri anda uykusu kaçan insanlar bile* bu kapsamda örnek olarak gösterilebilir. uyumamak için bir şeyler dinlemek yoluna giderler. bir süre sonra bakarlar ki bütün müzikler uyutur. e yol uzundur ya. ama kulaklık denen meret, çak çak çak diye sakız çiğneyip "höböhebehübü" diye bağırtılı fikir beyanatlarında bulunanları ve buna ilaveten serviste tabu oynayanları duymamaya neden olabilir ki, bu durum yeme de yanında yat durumudur. bilahare, uyumamak için bir şeyler okumak yoluna giderler. yine başarısız olurlar. serviste uyumamak mümkün bir hadise değildir. özellikle dönüş yolunda. zira gidiş yolunda dinç olan dimağ, çeşitli nedenler vesilesiyle ilginç ve uyur hal alır. demek oluyor ki uyumamak için direnenler bile serviste uyuyabiliyorlar.
  • işe kıpkırmızı pörtlek gözler ve uyku sersemi bir şekilde gelen insan tipolojisi.
  • servis şoförlerinin dahil olmaması gereken insan grıbu
hesabın var mı? giriş yap