• efendim artık liderinin yaşlılıktan kaynaklı olarak konuşma yeteneğini giderek yitirdiği, seçimden önce "seçimlerden sonra parti liderliğini bırakıyorum" diyecek kadar şaşkın bir partinin; liderine yakışır "sessiz" seçim stratejisi...devrim ismi nerden geliyor; neyin devrimi diye düşünmeye bile gerek yok sanırım...

    ama insan gülmeden edemiyor; hükümetin başında iken sessin çıkmadı, çıktığı zamanlarda kafana anayasa yedin, ekonomiyi yerlerde süründürdün; demek artık konuşacak bir şeyin kalmadı diyor istemeden...barajın altında kalmayı garantilemiş bu partiye, 4 kasım sabahı sesli harflerle "güle güle" demek üzere...

    (malum seçim dönemindeyiz; durduk yere sözlük'e zarar vermesinden korktuğumdan isim vermedim ama biliyoruz di mi kimin öznemiz olduğunu...)
  • dombili devrimdir devrim dedigin gurultu patirti cikarmalidir

    hakkaten sessiz devrim insana ne yabanci ne abes geliyor halbuki guzel ola bilir ama sessiz devrim dedigin icinde bir sinsilik gizlilik de barindiriyor bir nevi suikastlarla gizli komplolarla yapilmis bir devrim
  • kafalarına anten monte edilen - anten monten güzel bir söylence oldu- her ayrıksılığa tür , konu ayırtetmeksizin postmodern diyenlerin , devrime de bir sonralık kazandırma çabaları.postmodern devrim kısaca.. ama biz dövüşmekten yanayız , öyle dedikleri gibi isyanlar sessiz olmaz , muhakkak ki eski tüfekler bizi tefe koyarlar da modernist modernist suçlarlar. bireyane devrim , birahane devrimi , işte sessiz devrim budur.içkinizi içer ,televizyonunuzun bir düğmesine basarsınız , o kitabı değil , şu kitabı alır ve hatta okumadan kütüphaneye kaldırırsınız ya da amerikan salatasına rus ,rus salatasına afgan salatası dersiniz , işte size sessiz devrim. hadi şimdi dönün yataklarınızda , yan yan yatın , kıçınız havada , siz havanızda.huzurulu bir uyku çekin , bir hava çekin postmodern kokan odanızda , bir şiir yazın , eşoğlueşek olun başkalarınca.
  • devrilmeye yüz tutan iktidarın yardımına yetişen dış mihrakların "bana ne bana ne" diye öne sürdükleri bir çerçevedir.
    çerçevede: ana, baba ve kutsal ruh bir arada.
  • türkiye de, 1 ocak 2009 da olan şey.
    (bkz: trt6)
  • turkiye hakkinda 2000'lerin sonunda ingiltere'de yazilan bir kitabin turkcedeki karsiligi.

    ayni zamanda, yeni sartlari fark etmenin onemine dikkat ceken bir ifade.

    umulur ki gelecek yillarda bu degisim belli cevrelerin muhafazakar islamci cercevelerini asabilecek. aksi halde, turkiye'nin dunyayla butunlesme sureci yarim kalir. sadece belli bir grubun yerinden oynatilmasi ve bunun baska bir benzer yapidaki fraksiyonla yer degistirilmesi uzun vadede insana italyan yazar giuseppe tomasi di lampedusa'nin unlu romani il gattopardo (tr. leopar)'da gecen su prensibi hatirlatacak cunku: herseyin ayni kalmasini istiyorsak, herseyin degistirilmesi lazim!

    iste herseyin degistigi bir turkiye'de, hicbir seyin degismemesi tehlikesini akilda tutmak gerekiyor.
  • takiye kazanımlarıdır o, devrim falan değildir.
  • ne desem yalan olacak kitap.

    akp döneminde ki adalet sistemini anlatıyor aşağıdaki cümle. yersen.

    “ yeni güvenlik paradigması geliştirdik. olağanüstü hal uygulamasına son verdik. devlet güvenlik mahkemelerini ve özel yetkili mahkemeleri kaldırdık. kamu düzeni ve güvenliği müsteşarlığını kurduk. en önemlisi de milli birlik ve kardeşlik süreci adını verdiğimiz toplumsal barış girişimiyle bir zihniyet devremi yarattık”

    milli güvenlik kurulu’nun yapısının değiştirilmesinin sivilleşme yolunda önemli bir reform nitelemesinin yapıldığı önsöz yazısında, şunlar belirtildi:

    “emasya protokolünün kaldırıldıkması, bazı kamu kurum ve kuruluşlarındaki askeri üye uygulamasına son verilmesi, yaş kararlarına karşı yargı yolunun açılması, 12 eylül darbecilerine yargılama yolunun açılması, tbmm bünyesinde araştırma komisyonlarının kurulması gibi adımlar sivilleşme yolunda gerçekleştirdiğimiz reformlar arasında yer aldı.”

    http://sozcu.com.tr/…nden/tayyipin-mavi-kitabi.html
hesabın var mı? giriş yap