sevda mecburi istikamet
-
sevda mecburi istikamet, ünlü bir oyuncunun kızıyla olan yarım kalmış hikayesini tamamlamak için çıktığı yolculuğu anlatıyor.
1970'li yıllardan 2000'lere uzanan bir yol hikâyesinin anlatılacağı sevda mecburi istikamet'in başrollerinde selçuk yöntem, selin şekerci, kubilay aka, elif ceren balıkçı ve günay karacaoğlu yer alıyor.
vizyon tarihi: 6 ocak 2023
yapımcı: orchestra content
sinema dağıtım: cj entertainment
tür: dram, aile
yapım yılı: 2023
ülke: türkiye
yönetmen: çağan ırmak
oyuncular: selçuk yöntem, selin şekerci, kubilay aka, günay karacaoğlu, elif ceren balıkçı, nergis öztürk, hilmi cem intepe, şebnem sönmez, selçuk borak, ali savaşçı
senaryo: çağan ırmak
görüntü yönetmeni: mirsad heroviç
müzik: teoman
vizyon tarihi: 6 ocak 2023
filmin teaserını buradan izlemek mümkün.
filmin fragmanını buradan izlemek mümkün. -
çağan ırmak'ın yıllardır birçok yapımcıya götürüp sonuç alamadığı projesi. sonunda biri okey vermiş. bakalım çağan ırmak mı haklı yoksa onu reddeden yapımcılar mı haklı.
-
yapım baştan savma ve çok basit gözüküyor. fragmandan göründüğü kadarıyla, oyuncu yönetimi çok kötü, yapıma gösterilen özen yerlerde. bir kez daha çağan ırmak'ın balon olduğunu göreceğiz sanırım. bu arada filmin özensizliği demiştim, bari fragmanda göstermeseydiniz.
fragmandaki 1:45'deki sahnede sol üstte unutulmuş ışığı görebilirsiniz, filmde daha neler var acaba =)
fragman
görsel
edit: not; filmin kendi havası olmadığından yine kolay yoldan hava katması için bol müzik kullanılmıştır. -
-
teoman'in yeni şarkısı ve aynı adla vizyona girecek çağan ırmak filmi.
--- spoiler ---
insan gençken çok bencil
tartamıyor kalbini
pişmanlıklar sonradan
bırakmıyor peşini
insan bazen kırılgan
yaralanır bir bakışla
sevgisini düşürür
titrek ellerinden
anladım işte nihayet
hayat geçmiş boşuna
sürükledim yılların ardında
sevda mecburi istikamet
gençken kandım dünyaya
yitirmişim kendimi
anladım nihayet
sevda mecburi istikamet
insan gençken çok bencil
tartamıyor kalbini
pişmanlıklar sonradan
bırakmıyor peşini
anladım işte nihayet
hayat geçmiş boşuna
sürüklendim yılların ardında
sevda mecburi istikamet
sevda mecburi istikamet
sevda mecburi istikamet
--- spoiler --- -
ilginç bir şekilde, sevmediğim tüm oyuncuları bir araya getirmiş çağan ırmak filmidir. fakat ırmak'ın sinemasını sevdiğim için izleyeceğim.
izledim editi: maalesef empati kurdurmaktan uzak, duygu hissettirmeyen bir film olmuş. salonda bir ben bir seksenine yakın hanımefendi vardı. film arasında ‘müsamere’ gibi olduğunu söyledi, bittiğinde ise sadece ‘iyi günler’ diyerek kaçarcasına salondan çıktı. ne denli sıkıldığını bu tavrından anlarım seyircilerin. -
az kaldı vizyona girmesine. aylar sonra sırf çağan ırmak için sinemaya gideceğim.
-
çağan ırmak'ın yine yeni şeyler denediği ve yeşilçam'ın sahtekarlıklarını "nazikçe" ortaya koyduğu film...
-
çok güzel bir film olmuş. senaryo enteresan, yıllar arasında götürüp getiriyor. oyunculuklar çok iyi, herkes çok iyi oynamış. bazen güldüren, bazen ağlatan harika bir yapım. emeği geçen herkesin eline sağlık.
-
çağan ırmak'ın bir kere daha 70'ler, bozuk ebeveyn-çocuk ilişkisi, sepya tonlar filan işlediği yeni(!) filmi.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap