• kalmah adlı grubun 17 haziran 2013 tarihinde çıkacak albümününden aynı adı taşıyan şarkı.
    link
    şarkı muhteşem. intro'da hafiften black metal tarzında riffler duyulsada gerisi muhteşem olan şarkı. o nakarat nasıl bir şeydir öyle..! ayrıca şu swamplord'u bayağı düzgün yapmışlar bu sefer ellerine sağlık. saygı duyuyoruz kendisine.

    track list:
    1. seventh swamphony
    2. deadfall
    3. pikemaster
    4. hollo
    5. windlake tale
    6. wolves on a throne
    7. black marten's trace
    8. the trapper

    sabırsızlıkla bekliyorum yeni albümü. ilk izlenimlerim çok iyi. sadece uzun soluklu olmamasından korkuyorum. daha önceki şarkıları aylarca sıkılmadan dinledim ama windlake tale'den daha albüm çıkmadan azda olsa sıkıldım.
  • taşşaklarını yediğimin grubu, bangır bangır geliyor yeni albümleri. seventh swamphony dinlerken sanki ilk defa 12 gauge dinler gibi oldum, gerçi şarkının girişi ve takriben bir dakikası wintersun'ın winter madness şarkısına benziyor ama sonradan o hava gidiyor.

    şarkının ortasından itibaren giren melodi, o ince gitarlar gerçekten mest ediyor. solosu kalmah'ın tarzının dışında desek yeridir ama yenilikleri seven kalmah bu sefer de korkmamış ve değişerek gelişmiş. ilk dinleyişten itibaren çok hoşuma giden kalmah şarkısı çok azdır.

    klibe gelecek olursak bizim üst komşuya benzeyen ve artık grupla özdeşleşen nam-ı değer swamplord klibe damgasını vuruyor. sonlarına doğru ortalığın amına koyuyor. tam pekka'ya saracakken klip bitiyor. gerçi klip çok sikimde sanki ama izlemesi güzel bir klip olmuş.

    sonuç olarak kalmah ilaç gibi geldi su sıcak yaz günlerinde, tüm albümün çıkmasını bekliyoruz heyecanla.
  • açıkçası çok parlak bir albüm olmamış. belki zamanla açılır. baya vasat bi albüm gibi duruyor. klavyeci değişimleri yaramıyor bu adamlara.

    edit: sonradan açıldı güzel albüm
  • kalmah'ın eski albümlerine kıyasla orta güzellikte bir albümdür fakat müzik dünyası için gene bir başyapıttır.

    bir şarkının bütününü dinlemesem bile mutlaka içindeki bir bölümü bayılarak dinliyorum. klavye deadfall şarkısı dışında gözlemlediğim kadarıyla pasif kalmış ama internette dolaşan "kalmah klavyede trancemi kullanıyor artık" sorusunun doğru olmadığını gördük.

    olum finlandiya'ya gitmem lazım lan düşünsene herkesin melodic death metal sevdiği insomnium, wintersun falan dinlediği manyak bir ülke.
    perkele!
  • evet, albümü yeteri kadar dinledikten sonra yorum yapabilirim galiba,

    açıkçası hollo ve the trapper harici vasat şarkı yok diyebilirim, gerçi kalmah'ın bir çok şarkısını sonradan sevmişimdir, denk geldiği zaman pas geçtiğim şarkı bir süre sonra vazgeçilmezim olmuştur, fikrim değişirse sonradan edit gelebilir fakat şu an için vasat demek en doğrusu, hollo da bir bölüm resmen clean vokal var amk, tuhaf gelmesi gayet normal aslında.

    bence en bomba şarkı wolves on the throne, kalan 5 şarkı da gayet başarılı fakat bu şarkı açık bir farkla ön plana çıkıyor. mükemmel bir solosu var, geçişler gayet sağlam, vokal gayet başarılı, insanı sürükleyen bir şarkı olmuş resmen, dinlemeye doyamadım.

    albüm çıkmadan piyasaya çıkan deadfall, seventh swamphony ve windlake tale zaten yeterince dinlendi, pikemaster ve black marten's trace başka gruplardan çıksa başyapıt olur, buna adım gibi eminim, kalmah'ın önceki şarkılara kıyasla biraz vasat duruyor ancak dediğim gibi zirveye çıkmış bir gruba bu bakışın gelmesi gayet normal. seventh swamphony'de biraz yenilik yapmış kalmah, dinledikçe daha da sevdim aslında, pekka gerçekten çok zeki ve çabuk adapte olabilen bir adam, yine bunu göstermiş. yani seventh swamphony haricinde diğer şarkılar eski kalmah stiline gayet yakın ve mükemmeller kısaca.

    klavyeci değişimi tabi ki hissediliyor ama bir röportajda dinlemiştim, pekka bizzat seçmiş ve klavyeciye gayet güveniyor, o böyle düşünüyorsa denecek bir şey yok aslında. ben de geçer not veriyorum kendisine, özellikle pikemaster'da ve deadfall'da baya başarılı.

    sonuç olarak albümü baya başarılı buldum. bir çok önemli site ve dergiden de güzel puanlar almış.
    time for metal 9/10
    metal reviews 95/100
    jorzine 9.1/10
    new noise magazine 5/5
    black wind metal 4.25/5
    ragherrie 85/100
    axis of metal 7/10
    zetalambmary.com
    queens of steel 7.5/10

    bu albüm olmuş diyerek sözlerime son veriyorum. merakla albümün japonya versiyonunda yer alacak olan bonus şarkıyı bekliyorum.
  • http://www.neowing.co.jp/…or_cdj.html?key=kicp-1661

    japonya için özel çıkan cd'de bulunan bonus parça da belli oldu, (bkz: cold gin) yine bir cover, yine eskilerden (bkz: kiss)

    entresan bir seçim olmuş ama benim hoşuma gitti açıkçası. yukarıda 45 saniyelik bir tanıtımı da mevcut. böylelikle tamamladık albümü.
  • o kadar albümü ve şarkıları yakından inceledik, sıra geldi sözlere.

    this is the start but where is the ending?
    do we still have means to pretend?
    creation shouting praise for the keeper
    glory to the son of a man

    the shovel has let our mother's blood
    ıngredient of life has been peeled off
    slowly the land withers away
    disappears into thin air

    ı'm standing at the age of the blackened swamp
    ı can't hear the crane's horn or the black grouse bowline
    the treadmill rotates
    but only in one direction
    ın the shade of the plant
    the contractor smiles

    seventh swamphony
    mother's tears have dried
    deadly way to live
    work has been done

    wounded land full of ditches
    excavated upside down
    every day he keeps on rooting
    glory to the son of a man

    glory to the son of a man who inherited the land

    ı'm standing at the age of the blackened swamp
    ı can't hear the crane's horn or the black grouse bowline
    the treadmill rotates
    but only in one direction
    ın the shade of the plant
    the contractor smiles

    seventh swamphony
    mother's tears have dried
    deadly way to live
    work has been done

    glory to the son of a man who inherited the land
  • haklarini verme zamani geldi de geciyor, hollo ve trapper da super sarki lan. vay arkadas her sarki nokta atisi, yok boyle bir album.
hesabın var mı? giriş yap