aynı isimdeki diğer başlıklar:
şükela:  tümü | bugün sorunsallar (1)
  • adam scott ve ben stiller'ın yer alacağı, apple platformunda yayınlanacak olan dizi projesi.
  • emmy ödüllü john turturro'nun da kadrosuna katıldığı apple tv+ draması. ben stiller de projenin yapımcıları arasında.

--- spoiler ---

severance takes place at lumen ındustries, a company that’s looking to take work-life balance to a new level with a “severance procedure,” which separates work and out-of-work memories. scott stars as mark, an employee with a dark past trying to put himself back together. turturro will play ırving, a longtime, dependable employee at lumen ındustries.

--- spoiler ---
  • adam scott, patricia arquette, john turturro, britt lower, zach cherry, dichen lachman, jen tullock, tramell tillman, michael chernus ve christopher walken gibi isimleri kadrosunda bulunduran apple tv+ dizisi,18 şubatta izleyici ile buluşacak.

--- spoiler ---

severance—from director and executive producer ben stiller and created by dan erickson— takes place at lumen ındustries, a company that’s looking to take work-life balance to a new level with a “severance procedure,” which separates work and out-of-work memories. scott stars as mark, an employee with a dark past trying to put himself back together.

--- spoiler ---
  • kadrosu o kadar iyi ki kötü olacağına pek ihtimal vermediğim apple tv+ dizisi. kadrosuna ilave olarak trailer ına da bakarsak buralarda çokça konuşulacak gibi.
    yönetmen koltuğunda ise ilginç bir isim ben stiller oturmakta. escape at dannemora da gayet güzel bir iş çıkarmıştı, severance ta daha da perçinleyecek umarım.
  • --- spoiler ---
    ikinci bölümdeki sağlık merkezi sahnesiyle, bende, çin'deki sosyal kredi sistemini çağrıştıran yeni dizi. (bkz: çin halk cumhuriyeti/#115686841)
    --- spoiler ---

(bkz: kapitalizm/#102079307)

bu tür içerikleri üreten insanların düşünce yapıları bile son 10 yıldır belli bir alana şartlandığına ve diğer herkesin beğenisine bu tür içerikler sunulduğuna göre, olağan yaşantımızda bir şeyleri değiştirmeye çalıştıkları kesin ve bunun da oldukça can sıkıcı olacağı anlaşılıyor. hazırlamak için olsa gerek, önce izlettiriyorlar.

öte yandan, bir lütûfmuş gibi gösterilen bu hayâtın diyetsiz sunulacağını düşünmek saflık olurdu.

“kendini her burada bulduğunda, geri dönmeyi seçtiğin için burada olacaksın.”
  • sanatsal bir dizi yapmışlar, helal olsun. zekice yazılmış bir senaryo var, kafa karıştırıyor ama izlediğimiz fantastik dünyayı ağır ağır, acele etmeden ve güzelce açıklıyor. planlar ve kareler çok iyi, simetrik planlar bana wes anderson'ın filmlerini hatırlattı. dizinin ambiyansı ve oyunculuklar çok şahane. apple tv az ama öz, kaliteli işler çıkarıyor. şöyle kısaca yorumladık: https://youtu.be/prm_2lzshec?t=584
  • 2022 model apple tv+ dizisidir.

her bakımdan çok çok özenmişler orası kesin ama hadise, ilk 2 bölüm itibariyle en azından, ciddi sinir bozucu. amaçları buyduysa eğer ziyadesiyle becermişler. çok fazla şey yazılır çizilir üzerine de şimdilik erken, ilk sezonu** bitsin hele. evet bölümler haftalık, netflix gibi hepsi anında değil.

(bkz: predictive programming)
  • yeni bolumlerini iple cektigim dizi. bana biraz homecoming'i hatirlatti, ama ondan cok cok daha iyi olacakmis gibi, bakalim.

ozel hayatimizda bildiklerimizin is hayatimizda uzerine calistigimiz seylerin icerigi ya da calisma tarzimizla etkilesime gectigini dusunup, bunu onlemek adina calisanlari uzerinde bir hafiza ayirma teknigi kullanan seytansi bir sirket var. calisanlar sirkette calistiklari surede, (gunun o 8 saatlik kisminda) ozel hayatlarina dair hic bir sey hatirlamiyorlar, daha cok episodik hafiza kisminin ayrilmasi gibi ama diger islemsel bilgileri yerli yerinde. isten cikinca da is yerinde ne yaptiklarina dair elle tutulur bir sey hatirlamiyorlar gibi.

--- spoiler ---

is yerinden cikinca unutmalari gereken bir is yapiyor olmalari, bilgisayda akan sayilarin calisanda bir duygu uyandirmasi ve bunun bir sifre cozme yontemi olarak kullanilmasi, ayirma isleminin -sanirim- yan etkisi olarak sanrilar gorme, sirketin bir takim ilginc ilac, deney vb. islerle ugrasmasi, hayattaki acilar ve bu aciya dayanamama korkusunun kisiyi geri donulmez secimler yapmaya zorlamasi gibi oldukca fantastik, merak uyandirici bir senaryosu var.

--- spoiler ---
  • çalışanlar neden mal, adam geçmişi unutuyor ama benliği mal. dışarda o nevrotik adam içerde mal.
  • birinci bölümü seyredip geldim.
    fikir hoşuma gitti.

iş ile özel hayatı ayırmak lazım. iş yerindeki saçma sapan olayları günlük hayatımda düşünmeye devam etmek beni yoruyor. iki tane salak var iş yerinde, kendilerini bir kaşık suda bogacak hale geldim. katil olmaktansa bunak gibi işi unutmak iyidir.

neyse ben biraz daha seyredip diziyi anlamaya çalışayım bakalım.
hesabın var mı? giriş yap