• icki masasinda dunyalar tatlisi olan snape'e yapilan haksizliklar gercekten insani hislendiriyor olsa da aglamak dogru degil ama illa aglanacaksa gizlice yapilmasi dogrudur.

    oyle kimse de inkar etmesin sevmiyorum, tiksinirim kusarim oog boog diye. veririm veritaserumu alirim ifadenizi.
  • got savurtmaktan iki tane iksir karistiramayan ukala grifindor bebelerinin asla anlayamayacagi hisler yogunlugudur bu, efeler.
  • icten ice his besledigim, sempati besledigim durumdur. zira gizlice aglamasam da sevgim coktur ustad severus snape'e, bakiniz taa zamaninda nasil belirtmi$im:

    (bkz: #7894811)
  • anlatması mümkün olmayan bir acıdır. güzel veya güzel olmayan kıçlarına bazılarınca hero damgası basılmış bir grup veledin * hakkında ileri geri konuştuğu, hayatta bir baltaya sap olamamış ola ola azkabana konuk olmuş sirius black'le, yapmayı becerdiği tek şey lily evans'ı düdüklüyerek harry'i döllemek olan james potter'ın yıllarca aşağılamalarına, gryffindor rüzgarları esen hogwarts'ta bu aşağılamaların gözardı edilmesine bakmadan çalışmış, yaşıtları gibi kız, quidditch peşinde koşmamış ilminde ilerlemiş, hem karanlığı görmüş hem karanlıktan çıkabilmiş zindanların bu kara prensine her akşam uykuya dalmadan bir iki damla gözyaşı akıtmak boynumuzun borcudur. onun o kara cübbesinin altında yatan narin beyaz kalbini görebilmek bile bizler için kutlu gözyaşlarının akıtılmasının bir gereğidir.

    eblek eblek dolanan öğrenci ve order üyelerini korumak için saçını yıkamaya vakit bulamaz, dumbledore bile iksirlerini kendisi yapmaz ona yaptırır bu da yetmez her an hazır yorumları ile karizma nedir 11-17 yaş grubuna öğretir yine de yaranamaz. görürdüm sizi lockhart gibi sırma saçlıi porselen dişli olup kopya çektirseydi size. o zaman her yıl en sevilen profesör seçilir miydi, seçilmez miydi ?

    varsın harry sevmesin, biz onu yağlı saçlarıyla, büyük burnuyla seviyoruz. zafer bizim olacak...
  • sevimli ve hoş görünmek için gülücükler saçan, takdir toplamak için şov yapan bir adam olmayan ve kimsenin güvenine sahip olmamayı göze alarak, doğru yoldan şaşmayan, kanaatimce kitabın en muazzam kahramanlarından biri(sempatik görünmek için en muazzamı diyemedim, ama öyle) severus snape'in iç dünyasını düşünüp ağlamaktır efem, severus snape sevgisinden geceleri gizlice ağlamak. bu adam kime derdini anlatır, içini döker, nasıl deşarj olur, nefret edilen biri olmanın baskısıyla nasıl mücadele eder, nasıl bir güçtür sahip olduğu da, dışarıya azıcık da olsa iç dünyasını belli etmez. huzursuzluğunu, korkusunu saklar, kimse bilmez... işte böyle acaip saygıdeğer bir adamdır severus snape. onca kitap içinde, bir tek kez bir şey için mızmızlandığını, korktuğunu, söylenip durduğunu görmedim, duymadım, okumadım. cesaretine sahip olan başka bir karakteri de göremedim tabi bu arada.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    ayrıca kendisi, duyulacak tepkiden dolayı kimsenin yapamayacağı görevleri kabul eden, sorumluluk sahibi bir abimizdir. bizzat dumbledore tarafından verilmiş olan, dumbledore'u öldürmek görevini bile, herkesin ondan nefret etmesi pahasına kabul etmiştir. bu kadar da sadık, bu kadar da dumbledore'un sözünden çıkmayan bir doğruluk abidesidir. kitapları okudum, başbüyücüye bu kadar bağlı başka bir karakter daha bulamadım(kendisinin aklanacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum).

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    işte bu sebeple her gece kendisi için ağlamak azdır bile. her gece, yetmedi her sabah, öğle, akşam ağlayınız, ağlatınız.
  • bitirilen harry potter 7 nin "the prince's tale" bölümünü defarlarca kere tekrar okumak süretiyle gelinen ve 'vah snape 'ime keşke beni sevseydin böle' dedirten içli durum
  • patronus'unun silver doe olmasıyla, çok yetenekli bir iksir hocası olmasıyla, aşkını kalbine gömüp yıllarca sessiz sedasız order of the phoenix e yardım etmesiyle kalbimizin tam da orta yerinde taht kurmuş severus snape e gösterdiğimiz, suçluluk duygusu ve utançla harmanlanmış davranış biçimi.

    ayrıca (bkz: lily evans benim isyanımdı)
  • son kitap okunduktan sonra gunduz vakti, bagira bagira aglamaya donusen eylem.
  • 7. kitapta voldemort'u öldürmesini beklediğim karakter(malesef olmadı) için zırlamaktır.. ayrıca harry gibi hangi büyüyü bile yaptığını bilmeyen(asasından istemdışı büyüler çıkan) bi karakterin voldemortla düello yapıp kazanmasını ticari kaygı olarak görüp voldemort a zihnini kapata bilen tek büyücü olan snape in voldemortun sonu olması gerektğini düşünmekte arzulamaktaydım bu yüzden her gece ağlarım zırlarım....
hesabın var mı? giriş yap