• bir şeyin arzı arttıkça değer ve kalitesinin düşmesine neden olur.
  • internetin yaygınlaşmasıyla kapitalist batı toplumları etkisinde büyüyen seküler türk gençliğinin 2018'de başlayan krizle bir anda fakirleşmesi ve boşluğa düşmesi bu durumun en büyük sebebidir.
  • sabır kalmadı azizim.

    anlayış bitti.

    güven azaldı.

    ortam çok gergin fuat.

    ortalık karıştı.

    düzen bozuldu.
  • kafası net insanlar filtrelerinden geçen insanı bulamıyorlar.
    kafası karışıklar ne istediğini bilmediği için ilişki sürdüremiyorlar.
    sonuç olarak herkesin elinde koca bir yalnızlık.
  • fazla seçenek kafa karıştırır. bununla ilgili, özellikle ürün seçimi odaklı birçok çalışma var. bir insanın davranışı, önüne 2 seçenek çıktığı ve 200 seçenek çıktığı zaman oldukça değişiyor.

    bizler tecrübe odaklı yaşayan varlıklarız. eninde sonunda karar veriyoruz ve verdiğimiz kararların sonuçları gelecekteki kararlarımızı etkiliyor. ancak fazla seçenek karşısında verdiğimiz kararlar artık gelişi güzel tarzında olduğundan, alınan sonuçlar vasat, derinlikten uzak oluyor; çünkü aklın bir kısmı diğer seçeneklerin potansiyel sonuçlarında kalıyor, seçimimizin sonuçlarını tam olarak görmeden terk ediyoruz aldığımız kararı. bu durum süreklilik gösteren bir hal alınca, aldığımız yeni kararlar da süreklilik gösteremiyor. azıcık bir negatif geri dönüşte, aklın bir köşesinde yer edinmiş, sayısı oldukça fazla olan potansiyel seçimlere yöneliyoruz.

    örnekleme gerekirse: netflix'de film seçmek için ne kadar vakit harcadığınızı, izlemeye karar verdiğiniz filmden aldığınız zevkin öncesinde yaşanan kararsızlık sebebiyle ne kadar azaldığını, hatta daha filmin ilk 10 dakikasında hoşunuza gitmediği için direkt kapatıp başka bir film aramaya koyulduğunuzu hatırlayın. öyle anlar oluyor ki, bir filmin süresinden daha uzun vakitler geçiriyoruz bir film seçebilmek için.

    ilişkiler de böyle bir hal almış durumda, sosyal medya sayesinde potansiyel seçenekler çok fazla. kimse tam olarak karşısındakini tanımak için efor sarf etmiyor; karşı taraftan gelen ve negatif olarak yorumlanabilecek bir durumda başkasına yöneliyor çoğu kişi, bazen buna bile gerek kalmıyor.

    peki ne olacak? bence iki tarafta samimi şekilde iletişim kurma çabasında olursa bir şekilde olur bu iş. karşıdakinin samimi olup olmadığını, iletişim becerisi belli bir seviyede olan bir insan anlayabilir diye düşünüyorum. ben ilgimi çeken birisi olunca tanımak için efor sarf ediyorum, benzer bir karşılık görürsem eforum daha da artıyor. yok bu hissi almazsam, sonlandırıyorum iletişimi. denemeye devam beyler, bayanlar. yalnız geçmez bu hayat, iletişim kurmanın bu kadar kolay olduğu ancak yakınlık kurmanın bu kadar zor olduğu başka bir dönem olmasa gerek. hayatımızı siktin modernizm.
  • kardeşim dün akşam görükle'de idim. yoldan geçen her 10 kızdan 2'si gözümün içine bakarak geçiyorlardı. hani bir göz kırpsam, merhaba desem tanışıp kahve içebilirdik. tabi ki niyetim don lastiği almak olduğu için hedefime kitlenip, milyoncuya uğrayıp evime döndüm..

    yani demem o ki; façan düzgün ise kendine de güveniyorsan neden olmasın.
  • insanlarla tanışmanın zorlaşmasından kaynaklıdır. bu da toplumun birbirine olan güvensizliğinden kaynaklanıyor. hükümet gitsin duzelicez
  • adam gibi/kafa dengi/uyumlu birisini bulmanın zaten her zaman çok zor olması ile direkt ilgili olduğunu düşündüren eylem, durum.

    ayrıca şu noktayı da es geçmemek lazım; bir ilişkide önemli olan kötülükleri, pislikleri, zorlukları ve angaryaları paylaşabilmektir, birlikte sırtlanabilmektir.

    bu da sevgi, saygı, sabır ve hoşgörü ister.
  • bir kavga olduktan sonra hemen ayrılacaksanız olmasın daha iyi.ruh eşinizi bekleyin onu bulmaya uğraşmazsınız bile o sizin eviniz gibidir ve siz evinizi çok uzaktan bile tanırsınız aramanıza gerek yoktur.
hesabın var mı? giriş yap