• kanımca sosyal medyadan cok hepimizin cok uzun saatler kopek gibi calismamizdan ve kalan zamanin da onemli bir kismini trafikte kaybetmemizden dolayidir.

    kopek gibi çalışmadığınız lise ve üniversite yillarinizi hatirlayin. birsuru etkinlige gider, arkadaslariniz ve onların arkadaslariyla sıkça sosyallesir ve birileriyle tanışırdınız. benim de boyleydi o yillarim.

    sonra mezun olduk is hayatina girdik. artik uyanik gecirdigimiz zamanin yarisinda ofisteyiz. kalan zamanda da trafik, eve gel dinlen yemek ye dus al. boyle bir ortamda sadece is hayatinda biri ile tanışabilirsin. ben de is hayatinda tanistim. dusunuyorum da muhtemelen baska sekilde kimseyle tanışamazdım.

    zaten evlenenlere bakın ya okulda tanışmış o zamandan beri beraberdir ya da işte tanismislardir. bunlar değilse de aileler veya ortak arkadaslar çiftimizi tanistirmistir. baska tanışma hikayesi ne gördüm ne isittim simdiye kadar bu ulkede.

    avrupadaki amerikadaki gibi yok bilmem ne kursunda tanıştık yok seyahatte tanıştık olamiyor bu ulkede. cunku bu ulkede cok uzun saatler çalışılıyor. sosyal hayat denen sey bir yerlere gidip yemek yemekten ibaret kalıyor eger vaktiniz yoksa iste. nitelikli sosyallesilemiyor. haliyle kimseyle de tanisilmiyor. cunku kimseyle ortak bir zevk, hobi, konu etrafinda biraraya gelemiyorsunuz beraber yaptiginiz bir ugras olmayınca.

    okul yillarinizi hatirlayin. derslerden hocalardan bahsederek muhabbeti kurardik karsimizdaki ile. ortak noktalarimiz üzerinden yani. bu devirde ise o kadar cok calisiyoruz ki kimseyle ortak nokta biriktirecek vaktimiz yok ( iş hariç). haliyle muhabbet kurulamiyor.

    paraniz varsa dahi çalışıyorsanız maalesef sosyallesecek zamanınız yok bu ulkede. pahaliliga zaten hiç girmiyorum..

    kisaca ya okulda ya işte birini bulun yoksa yalnizlik allahin emri.

    edit: ozetle çalışma saatleri kisaltilmadan bu is çözülmez.
  • çünkü kimselerin vakti yok durup ince şeyleri anlamaya.
  • çoğu kişinin ciddi bir ilişki yaşamak yerine gönül eğlendirmek istemesinden kaynaklı gelen sorun. çünkü karşınızdaki insan bu niyetinizi gördüğü anda sizden soğuyor ve güveni kırılıyor herkese karşı. bu sorunu çözmek için önce kafa yapısının değişmesi lazım.
    edit: düzeltme
  • uzun süre kimseyle beraber olmayıp inzivaya çekilince nasıl yapıldığı da unutuldu. yeni neslin nasıl bir tepki vereceği de muamma. önceden belliydi, tanışmak için mesaj atılır ve cevap şu şekilde gelirdi.

    (bkz: merhaba mesajına sen kimsin diye cevap vermek)
  • aksine çok kolay. sevgili bulmak zor değil ama gerçek anlamda saf sevgiyi bulmak zor, birinin sizi her yönünüzle olduğunuz gibi kabul etmesi zor.
    ayrıca bir başka neden de standartların çok yükselmesi, ama bu yüksek standartlar kişilikle alakalı değil dış görünüşle alakalı bunun sebebi de instagram tarzı mecralar.
    eskiden herkes çevresindeki insanları bilirdi görürdü, dünyamız daha küçüktü herkes çevresindeki birine tutulurdu giderdi.
    şimdi öyle mi, dünyanın bir uçundaki kadını/erkeği görebiliyorsun. elin norveçlisi ile bile iletişime geçebiliyorum. sosyal ağlar bu kadar geniş olmasa nereden bulacağım göreceğim norveçliyi.
    herkes birilerini bulabilir dışarıda herkese göre birileri var, ama seçenekler çok geniş çoğumuz en yakışıklısını/güzelini istiyoruz.
    en iyisi sosyal medyayı boşverip gerçek hayattan birilerini bulmak, bazen hiç beğenmediğin birinin bir konuşmasından dahi etkilenip kapılabiliyorsun. sanal alemde mükemmeli aramak yerine, reelden tanışmanın daha iyi olduğunu düşünüyorum.
  • (bkz: artık kimsenin şiir sevmiyor olması) ile paralel olarak toplumda gerçekleşen bozulmanın sonucu olan, muhtemelen evrensel durumdur. teknolojinin gelişmesinden beri hızla yaşanan ve adapte olunamayan kültür değişimlerinin sonuçlarından biri olarak insanın insana verdiği değer- biraz da siyasi sebeplerle- sıfıra indi. yoksa ne yeşilçam filmleri ne de mfö albümleri çok da uzak değil. hayatımıza etkisi artık her an yansıyan enternasyonalliğin yanında biraz da inşaa edilmeye çalışılan yeni kültür modelinin etkisi olduğunu düşündüğüm bozulmadır.

    (bkz: köyden indim şehre)
  • ıstemiyorsaniz bulamazsiniz.
    ariyorsaniz bulamazsiniz.
    bulsaniz da karsidaki ruh hastasi cikar arkaniza bakmadan kacarsiniz.
    ben zaten insanlar nerden tanisip da sevgili oluyor hayret ediyorum.
    tanim: gecerli onerme.

    long live my solitude
  • define mi bu canım kültür varlıklarını koruma derneği falan mı müdahale ediyor?
    sevgili bulmak ne ya?
    arama ile bulunacak bir şey değil o.
  • flört basit , sevgi zorlaşmıştır. nokta
  • fuckbuddy ve flört müesseseleri pratikleşmiş, pragmatik yönelimler sevgiyi geri plana atmıştır. sonradan sevgiye ihtiyaç artmış fakat toplum çoktan yozlaşmaya köz tutmuştur. sıradan ve basit ilişkiler, sığ insanlara yaşam alanı sunuyor.
hesabın var mı? giriş yap