• gelişen teknoloji, değişen tüketim alışkanları, değer kavramının içinin boşaltılması, sosyal çevrenin statüye endekslenmesi v.b. bir çok durum sonucunda günümüz türkiye'sinde arkadaş bulmanın dahi zorlaşmasından dolayı sevecek birisini bulmanın da aynı oranda "easy" seviyesinden "hard" seviyesine çıkma durumu.

    bakın burada kastedilen "sevgili" öyle basit ve bayağı takılma/çıkma/görüşme gibi hissiyat yoksunu bir olgu değil. gerçek sevginin hissedilmesi. bu gerçek sevginin de karşlılığının olduğu bir ilişkiden bahsediyoruz.

    yani öyle sadece yanına yakıştığı, insanlara "sevgili dediğin böyle olur" reklamı yapmak için görüşülen, ortak paydanın harcanan paralar olduğu, karşılıklı çıkarların her şeyin önüne geçtiği bir ilişki değil.

    neyse işte... sevecek, sevdiğine değecek, tek taraflı bile olsa birilerini bulmanın zorlaşması...
  • olmayınca olmuyor..
  • bu sabah sosyal medyada üniversiteden arkadaşlarım olan çiftin nişanlandığını gördüm. şöyle bi düşündüm sonra, mezun olalı 7 sene falan olmuş. 2-3 sene de üniversitede birlikteydi bunlar, 10 sene toplamda.

    zaten üniversite sonrası sosyal hayat itibariyle biriyle tanışmak çok zor da, şimdi şu gün şu dakika biriyle tanışsam, insan birbirini tanıyana kadar, ne biliyim en az bi kere birlikte tatile gidene kadar 2 sene falan birlikte geçirmen lazım. ee buna bu kadar zaman ayırınca bizim golf noldu?

    edit: hay aq bişey yazdık sabah başlık sosyolojik tespitlerle dolmuş taşmış, bissürü mesaj falan. kabul edin işte zor.*
  • zor artık,herkes çıtayı evereste çekmiş,muazzam hatasız simetrik yapay profiller talep ediliyor,yok fuckbuddy yok evliyim ama partner arıyorum değişik değişik kavramlar hasıl olmuş,olum ben sevgilime mektup yazayım,el ele kırlarda koşalım,piknik yapalım,çay ocağında oralet içelim,kitap okuyup tartışalım,kendi kişisel alanlarimiz olsun ihlal etmeyelim,yol arkadaşı olalım istiyorum nerede sikik sokuk insan var beni buluyor,yok instgramini ver eee veriyorum is için kullanıyorum bir tane fotom var onda da ayyy.cirkinsin diye aptal saptal yorumlar,neyse sabah sabah sinirim bozuldu.
  • sevgili bulmanın masraflı olması ile aynı doğrultuda durum.
  • sevgili olmanın zor olmasıdır. iğneyi bi kendine batıracan önce.
  • tek derdimiz bu olsa keşke.
  • maddiyata verilen önemin artmasıyla insani duyguları unuttuk
  • düzgün kadın veya düzgün erkekle ilişkili olduğunu düşünmediğim (kime göre neye göre düzgün) olay. mesele bence aramak meselesi. sürekli sevgili peşinde koşmak yalnız kalırsa/sevgilisi olmazsa ölüceğini düşünenlerin arayışlarını bulamamaları. bırakın seviceğiniz kişi aniden çıksın karşınıza biraz bekleyin ki kıymeti artsın bazı şeylerin diye düşündürür
  • herkesin kendini mükemmel görmesiyle alakali durum istekler beklentiler çok üst seviyede herkes kendinden 2 gömlek üst birini istiyor ayrıca önce bir dön kendine bak ben neyim ne istiyorum tabi bunda sosyal medyanın çok etkisi oldugu aşikar..
hesabın var mı? giriş yap