• dul kadınlara vericek olan ve yasalaşma aşamasındaki maaşın istisnasıdır. yani diyor ki kocan öldü ve sen evinde efendi gibi oturuyorsan sana 250 tl aylık maaş. (250 tl iyi para valla çok bile)

    eğer ki eşi ölen (dul) kadın evli olmasa bile bir erkekle birlikte görülüyor, erkekle ilişkisi olduğu tespit ediliyorsa bu maaş kesilecektir. yani burada da diyor ki eşin öldü maaşı aldın ama bir erkekle ilişkin varsa hemen ona karşı muhtaç duruma düş. eğer bir erkekle ilişkin varsa o sana zaten bakar, hemen sana bağladığım bu muhteşem maaşı keseyim, sen erkeğinin eline bak. çünkü sen kadınsın ve yanında erkeğin varsa özgürlüğün artık onun elindedir ve onun kölesisindir.

    bu yasayı kim oturup düşünüp bu hale getirdiyse allahı ona dul kadın olmayı nasip etsin amin.
  • yaran zaytung haberleri kategorisine rahatça girebilecek olan haber.
    nasıl tespit edeceklerini merak ettiğimdir ayrıca. mahalleliye mi soracaklar? olmadı facebook ilişki durumuna bir göz atsınlar.
  • aklıma yeni yeni küfürler getirmiş yasadır. devletimiz sağolsun küfür dağarcığım son 10 yılda acayip gelişti.
  • artık kim kiminle sevgili kim kiminle yatıp kalkıyor devletin bundan haberi olacağının göstergesidir.
  • ispiyoncu bir toplumda yaşadığımız için sevgilisini gizlemesi gerekecek kadın. gerçi hali hazırda imam nikahlı yaşayıp, eski eşinden kalan maaş ile gül gibi geçinip giden kadınlar var bu ülkede. ben kocasından boşanıp babasından maaş alan kadın biliyorum. kocası ile resmen boşanmış aynı çatı altında yaşıyor. eve ek gelir de geliyor.

    işin bu tarafından bakınca iyi olmuş diyor insan.

    bir de sahiden muhtaç olan ve aslında sevgilisi olmayan kadına düşman olanların yapacakları '' sevgilisi var'' ihbarı ve sonuçlarını düşünüyorum. bu ülkede iftira atmayı seven halk da az değil.

    bu ülkede kanıt peşinde dizisini, polisin sırlarını ifşa ediyor diye ihbar eden salaklar var.
  • bir erkekle ilişki olması durumunda ona muhtaç duruma düşmeye sebep olacak uygulamaymış. madem kimseye muhtaç duruma düşmek istemiyosun git kendi paranı kendin kazan demezler mi? verilen 250 tl de zaten bir erkekle ilişkin varsa o sana zaten bakar mantığına dayanarak bakmakla yükümlü kişinin* ölmesi halinde veriliyor. madem öyle o aylığı da alma demezler mi?
  • 8 martta çıkıpta detaylarinin 8 marttan sonra netleşmesi pek manidar.git gide bir kadin gözuyle yaşaması zor bir ülke oluyor .bu demek oluyor ki eşin ölürse isterse 20 yaşinda ol,hayatina devam etmek istiyorsan boku yedin.hiçbir sosyal güvencen olmuyor sik gibi kaliyorsun.250 tl iyi para midir ? 600 tl'ye çalisip 400 tl kira ödeyen insanlarin yasadigi ülkemizde oldukça iyi bir paradir.simdi bu tutum ''gel de benim istediğim gibi yaşama da göreyim" değildir de nedir? biri bana açiklasin.gel de bu devleti koru,sahip çık,benimse,vergi öde bilmem ne.sonra ileri demokrasi.sikeyim öyle demokrasiyi.(bkz: neyimle yapacaksam)
  • devletin, kocası ölmüş ve sosyal güvenliği ekonomik bağımsızlığı olmayan kadını, kendi sırtından başka bir adamın sırtına atma biçimi. kendi vatandaşına destek olmamak için yarattığı bir nevi bahane, bir nevi kılıf.

    sen devlet olarak güvencesi olmayan bir vatandaşının aylık iaşesini kendine görev değil de yük olarak görüyorsan, elin adamı ne olarak görür neler yapar, allah bilir.
  • vay vay vay... dincilerin yeni bir adiliğiyle karşı karşıyayız (!), haydi saldıralım!

    cambaz medyanın spekülasyon oltalarından biri daha. şimdi üç dört gün sürer bunu yaygarası. bakalım kılıçdaroğlu ve muharrem ince, bu konu üzerinden facebook cemaati için neler yumurtlayacaklar.

    bu oltaya bu kadar çabuk takılanlara acıyorum doğrusu. konuşulan uygulamanın, bugüne kadar herhangi bir sosyal güvencesi olmayan dul kadınlar için sağlanan yeni bir imkan olduğunu görmezden geleceksiniz, işin suistimalleri engellemeye yönelik ve sadece kadının ihtiyaç sahibi olma durumunun denetimi ile ilgili kısmını, "ahlak bekçiliği yapılıyor, kadın aşağılanıyor" diye, başka karın ağrılarınız yüzünden malzeme yapacaksınız. bu ülkede, babasının emekli maaşını almak için kağıt üstünde kocasıyla boşanan kadınlar yok mu? böyle bir suistimal alanı ortadayken, bu yeni düzenleme için tedbir alınmayacak mı? insanların böyle yollara başvurmak zorunda kalmasına sebep olan fakirliğe isyan ederseniz, başım gözüm üstüne. ama, konuyla doğrudan alakası olmayan, ihtiyaç sahiplerinin bile sorun etmeyeceği bir istisnayı, dinci hükümete ayar veren modern insan pozlarıyla saçma bir şekilde kullanmaya kalkarsanız, denyo durumuna düşersiniz, benden söylemesi.
hesabın var mı? giriş yap