• bölüm bölüm...o okşayıcı sesi sonuna kadar solumak için.dünyanın en güzel zevklerinden birini paylaşmak için.cümleler üzerine dakikalarca yorum yapmak için.kitabı yıllarca ayrı bir özenle saklamak için.sevdiceğin kucağında uykuya dalmak için.bir kitaptan alınacak zevkin kat kat artırılması için...bünyesinde gerçekleştirilmesi için bir yığın sebep bulunduran eylem.
  • kitap zevkleriniz ve ya genel olarak zevkleriniz tutmuyor ve pek uyuşmuyor ise, karşılıklı işkence olabilecek bir durumdur... ve zorlanırsa da şöyle olabilir; misal ben freud'un analizlerini dinlemeye başlamamın ikinci dakikasında salyalar akıtarak sızabilirim, haşmetmeapları da elflerin dertlerini dinlemeye başladığının onuncu saniyesinde "hadi uyuyalım, çok başım ağrıyor" diyebilir...
  • vedat turkalinin bir gun tek basina romaninin bi suru sayfasina denk gelmisse sevgili, kitaptan da ondan da vazgecemiyorsaniz, basi omzunuzda okursunuz kitabin cogunu. bazen sesinizi duysun istersiniz, bazen de vucudunuzun hareketlerini. son sayfalara dogru bekle bizi istanbul calar fonda, kalbiniz daha bi siddetli carpar sevgiliye duyuracak sekilde. sonunda o 20 kusur sene oncenin basimi, kutuphanenizin en degerli eserlerinden biri sevgiliye verilir okusun, ayni heyecani duysun diye. tek hesap edilemeyen o bilmem kac yuz sayfa kitap okunmadan sevgilinin eski sevgili huviyetine burunebilecegidir. isteyemezsiniz de ardindan. hem kitaptan, hem de sevgiliden olursunuz. fonda yine o sarki calarken, kalbiniz belki ayni siddette carpar ama ayni heyecani asla bulamazsiniz. sonra ne zaman "bir gun tek basina" dese birisi, bir kenan gelir akliniza, bir gunseli, bir de ismiyle hitap etmeye yureginizin el vermedigi eski sevgili. belki de bazi bazi olan kalp carpintilariniz, "o"nun kitabini(zi) eline yeniden aldigi zamanlara denk gelir; bilemezsiniz.
  • güney sahillerimizde daha çok yabancı turistlerde gördüğümüz eylem. bize de genelde onları seyretmek düşer *
  • iki sevgilinin ortak bir mekanda ayrı ayrı kitap okumaları durumu... genelde ne yapacaksak beraber yapalım mantığına sahip çiftlerde rastlanan anlamsız hadise. sonrasında çiftin ilişkilerini gözden geçirmesine neden olabilecek eylem...
  • daa guzeli olamaz olmaz biliyorum..herkesin akin akin sokaklarda oldugu bi zamanda evde oturup mumkunse arkadas gibi yanyana ayni kitaptan okumaya baslamak,cok konusmamak,telefonlara bakmamak,cok anlatmamak,okumak saatlerce okumak..ruhu temizler,iki insani opusmekten daha cok birbirine yaklastirir.
  • akıl, beyin, kalp büyütür.
  • güzel bir romansa okunan yapılamaz, yapmakta mantıksızdır.kitap okumak istesem açar yalnız okurum ve kitabın büyüsüne yalnız girmek isterim. yanımda sevgilimi götürmek isterim tabi ki ama beraber aynı dünyalarda dolaşmak aynı anlamak aynı hissetmek ne kadar yakın olunursa ne kadar çok şey paylaşılırsa paylaşılsın olamayacağı için yapılamaz kanaatindeyim.
  • akıl-beyin büyütme iddialı eylemmiş. bir sike yaradığı görülmüş de değildir. vıcık romantizme alet edilen sikten götten atraksiyonlardan biri olabilir ancak. yemek yapalım, duşa girelim, spor yapalım, sigara bırakalım... 5 yıl sonra kadın yeşil çaydan başka bir şey içmez, erkek susanna tamaro'yu yeni keşfeder.

    şu amelie'yi her sevgilinizle yeni baştan izlemenize gıpta etmiyor değilim velâkin.

    edit: tamam neyse birlikte duş almak daha farklı bi şey. ama diğerlerine kafam girsin.
  • herkes kendi kitabini okuyorsa, okuma saati mi yapiyoruz ki.. niye birbirimizi ayni anda kitap okumaya zorlayalim ya da bunun icin caba sarfedelim ??
    ayni kitabi okuyup ortak duygular hissedelim desek, birinin sesli okumasi gerekir ki ben bile uzun sure sesli kitap okusam kendi sesimden rahatsiz olurum, o hic olmaz.. kitap sessiz okunur zaten.
    ayni kitabi birlikte sessiz okumak zor ve anlamsiz, ayni kitabi 2 kere almak daha da anlamsiz olacagindan sevgiliyle yapilma gerekliligi bulunmayan seylerden biri.
hesabın var mı? giriş yap