• eger erkek buyukse sorun olmaz genelde. ama hatun tarafi buyukse ve olay 2-3 yasin uzeriyse sorunlar yasanabilir, gerci bunlar genelde toplumun bakisinin yarattigi korkularla aciklanir.
  • iki insan arasında sevgi olduğu sürece önemsiz bir farktır, hatta zaman ilerledikçe bu fark git gide etkisiz hale gelecektir. lakin bunu bahane olarak kullananlar da yok değil.

    (bkz: aradaki yaş farkını sorun eden kız tripleri)

    bazıları da başka bir sebepten dolayı ağlayabiliriyorlar
    (bkz: aradaki yaş farkını sorun eden anne tripleri)
  • bu farkın fazlası şöylesi diyaloglara da sebep olabilir:

    kız: yonca evcimik ilk çıktığı zamanlarda hastasıydım ben. şapkasından filan almıştım hatta. bütün danslarını ezbere biliyodum..
    erkek: deliydin heralde o zamanlar?
    kız: hayır daha ilkokuldaydım babürcan!
    erkek: oha lan! ben üniversiteye gidiyodum o zamanlar..

    bu gibi durumlarda, küçükken abi diyeceğiniz biriyle beraber olmak tuhaf gelse de, büyüklerimizin tabiriyle: "zamanla kapanır o fark".
  • ilk başta önemsiz zannedilen zamanla ayrı dünyaların insanları olunduğunun gayet net anlaşılmasıyla kafaya dank eden mevzu. elbette olaya romantik yaklaşıp yaşı küçük ama olgun cart curt muhabeti yapabilir insanlar. bu nasıl bakmak istediğinle ya da aslında henüz hiçbir şey yaşamamış olmakla alakalı bir durumdur. hani farklı kutuplar birbirini çekere., iletişimsizlik, bambaşka dünya görüşleri cartlar curtlar süperdir, atraksiyon katar filan diyenlere tavsiye edilecek bir şey. yok ben kafamı dinleyecem çoluk çocukla uğraşamam diyenlere aman. aynı şekilde içi bayılsın istemeyen, hayatı yaşamaya doyamamış, gençlerimiz de denemesin deriz. neticede farklı jenerasyonlar aynı dönemlerde ve ortamlarda ortak şeyler yaşadıkları için dünya görüşünden tutun da insan ilişkilerinde bile ne kadar farklı insanlar olsalar da benzer tepkiler ya da hisler besleyebiliyorlar. yani maalesef her alanda olduğu gibi bizler ve onlar ayrımcılığı ister istemez bi süreden sonra gündeme gelebiliyor. alışkanlıklar şunlar bunlar bir de teknolocik çağın getirileri götürüleri eklenince durum ohooo bu ne ya aşamasına kolaylıkla gelebiliyor. istisnalar elbette vardır. sonsuz hoşgörü ve anlayış çerçevesinde inadım inat kıçım iki kanat ağzıma da zıçılsa bu ilişki sonsuza dek sürer insaları zaten her türlü ilişkide başarılı olableceğinden kendilerinin bu konudaki üstün başarılarını da takdir etmeden geçmek olmaz. elbette çıtır kızla ya da erkeklerle gezen andropozik veya menopozik ve kendine güvenini kaybetmiş insanlarımız bu konunun tamamen dışında bir alanın inceleme meselesidir.
  • ilişkiyi bazen de, büyük olan erkeğin kompleksi yüzünden baltalayan fark.
    örnek: "10 sene sonra ben çökücem, sen hala çıtır çıtır geziceksin"
  • mevlana'nın söylediği bir söz vardır :
    "aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır" der. yaşın çok önemi yoktur eğer hissedilenler ortak ise.
  • kendi yaşınızdan sevgilinizin yaşını çıkartarak bulunabilir. sonuç negatifse, siz küçüksünüz, sıfır ise aynı yaştasınız, pozitif ise siz büyüksünüz demektir.
hesabın var mı? giriş yap